» »

Riva TNT2 - okvara - kako odpraviti

Riva TNT2 - okvara - kako odpraviti

Silence-r ::

V roke sem dobil Diamond TNT2 AGP grafično kartico z okvaro.

Po mojem gre za okvaro na VGA out priključku ali nekaj podobnega, ker grafična kartica od sebe spravlja le neke vertikalne črte različnih barv. Ko sem v računalnik nabasal še eno PCI grafično in prišel do Winsov mi je TNT2 normalno prepoznalo, brez zapleta sem lahko instalal tudi detonator gonilnike in nikjer ni pokazalo da gre za kakršnokoli napako (no ko sem nanjo priklopil monitor so se spet prikazale neke čudne črte).

A ma mogoče kdo kakšno idejo kaj naj naredim, da bi kartico spravil v tek. Pa če kdo tud ve čemu je namenjen 26 pinski (26P) priključek, ki ga tko btw vidim skoraj na vsaki grafični kartici.
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

bastadu ::

Jaz sem nekoč imel grafično DiamondViper770 z istim čipom in sem imel podobne probleme, če nisem imel inštaliranega directx-a, se mi zdi...

LOL, men krafakarta ne da od sebe nč druzga kot sam črtice (ne vidim druzga, tud v winsia al pa biosu).

_Mortal_ ::

Sfukan ram?
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Hm mozno... Sam ne vem ce bi mi jo pol prepoznalo v winsih kar tko brez problemov???

_Mortal_ ::

men so tud ble črte po monitorju pa je comp brez problema pršu v windowse
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Em črte... razumeš men tud pride v windowse, sam vse kar vidim so ene vertikalne črte različnih barv!!!

Copciller ::

:)) Silence-r, a maš winblows98?
Ko ti comp začne bootat, a takrat maš tudi samo črte ali samo ko začne nalagat winse.
Jaz sem namreč imel podobne težave z mojo rivo (TNT2 32Mb...), problem pa je bil v detonatorjih novejšega tipa, se mi zdi da nekje od 28.xx.
Pozneje sem prešaltal na win2k in mi je delalo vse ok. tudi z driverji 40.72. Po moje so ti glupi winsi zabluzili.:\

LP
Copciller

Ne napaka ni v driverjih. Mam win2k pa črte mi kaze skoz, tud ob samem zagonu VGA biosa in bootanju winsow.

Si ji mogoče zamenjal bios oz. je bila kaj navita oz. jo je navil tist od katerega si jo mogoče kupil, ker rive niso kaj prida prenašale navijanja, če je bila navita ti crknil ram in ji pomaga še samo komunala:D

:\ Če bi rad bil siher si na netu poišči bios (upam da poznaš verzijo biosa) in ga obnovi, pa če ti pol ne bo delalo... komunala ;)
Copciller

Čudna tale zadevica... Po enih stotih poskusih se je kartica čudežno zbudila in delovala normalno. Po ponovnem restartu kompa, spet vse po starem (nč nisem premikal, sam reset sem dal v winsih). Spet vidim une k* črte.. grr...

Zdej ne vem kako je z biosem, tud preteklega navijanja kartice ne poznam; ampak če bi bla zadeva za v komunalo se ne bi zbudila - right :D!

Aja model, kolker sem uspel ujet med vga bios preverjanjem je: Diamond Viper 770 z 32 MB rama... Kje bi dobil najnovejši bios za to (če ma sploh kšn smisu)?

Probaj na tej strani:
CLUB OC
Če ne najdeš pravega, pa se malo poigraj googlom
Copciller

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov monitor -> meglena slika pri višjih frekvencah

Oddelek: Zvok in slika
91003 (946) Dr_M
»

Driverji za stara "jajca"

Oddelek: Strojna oprema
111338 (1172) Vanich
»

Najbolj navite grafične kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
676095 (4658) The B
»

Koncno! Enostavno navijanje GeForcov preko BIOSa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
513854 (2957) Milko
»

Agp 4x problem!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
271407 (1052) VASkO

Več podobnih tem