» »

Koncno! Enostavno navijanje GeForcov preko BIOSa!

Koncno! Enostavno navijanje GeForcov preko BIOSa!

«
1
2

VASkO ::

Ker se mi se ne da enkrat pisat, bom copy/pastal to, kaj sem napisal v m3dzone forumu:

You'll have to instal the cvirt.dll runtime, download disk1 and disk2, and the geforce123 utility from tukaj.

potem pa samo spremenite vse nastavitve BIOSa, ki je trenutno v kartici, ga posnamete na disk in ponovno flashate, sedaj imate zeljene nastavitve. Flash program dobite na tukaj pravtako VGABIOS, s katerim pred flashanjem preizkusite delovanje BIOSa.
  • spremenil: VASkO ()

ABX ::

Hmm, zanimivo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

||_^_|| ::

a je to sam za GFje al tut za tnt2?

Huey P ::

akaj bi pa navijal prek BIOSa, če pa lahko navijam prek Detonatorjev in NvMaxa?

..::DOOM III: The Legacy::..

ABX ::

Ker če navijaš z NVMax, vsakič ko zamenjaš Detonatorje ali OS moraš nastavljat vse od začetka. Ter ni nujno da z vsakimi Detonatorji in Os-i NVMax dela.

Primer je w2k+d 21.80 kjer NVMax ter ostali ne delajo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

VASkO ::

fora je tudi, da lahko spremenis ID napis (ponavadi je napisano GF2MX VGA BIOS...), lahko nastavis privzeti nacin za TV-out (PAL, NTSC), s tem se izognes problemov, da ni slike na TVju, moznosti se je veliko, dela pa z vsemi BIOSi za Nvidia graficne kartice.

Ce neces spreminjati BIOSa, imas tudi direktno nastavljanje frekvence (ce ti preko gonilnikov ne dela, probaj s tem).

To sem postal za tiste, ki si niso znali nastaviti z biosmod programom, o katerem sem ze pisal. V glavnem je Geforce123 enostaven za uporabo.

McWolf ::

Pa to pol dela na tnt2 al ne?:\
Go tell it on the mountains!

Jebiveter ::

Fant, ce bo to delovalo na moji TNT2 pol RivaTuner in CoolBits no more!!:D:D>:D Ze DL-jam file in bomo vidli kako se to kej obnese!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Jst ::

VASKO: jst ma m3dzone ne najdem vgabios niti flash program. Kaj mi lahko podas se kak link z natancnimi navodili, kako se to dela?

VASkO ::

evo vam link do najnovejsih referencnih Nvidiinih BIOSov, pravtako do nekaterih BIOSov za kartice bolj znanih proizvajalcev in se programe za flashanje najdete tu.

EvilK|NG ::

Ej a si že probu dat kkšn drug bios na določeno kartico naprimer da bi dal na Herculesovo od MSI ja , kako je pol s tem če zafrkneš bios a je postopek isti kot pri voodoojih 3 da daš samo zraven še isa kartico in normalno nazaj flashiras al je kako drgač ???
Play your Cards Right !

Jst ::

Imam 3d prophet 2 mx 64 mb. imam tudi en problem :)

vcasih mi na gf123edit napise, da imam ram na 166 drugic na 351mhz pod current clocks. enako se mi dogaja v rivatuner. potem mi v prvi vrstici pod core clock pise 175 ram 166 v drugi pa 175 in 350. ali naj se odlocim za navijanje preko biosa ali ne? sem v globokih dvomih, saj sem 4 mesece nazaj skuril voodoo3, tega mi je pa malo skoda.

VASkO ::

jaz za negativne posledice ne odgovarjam!

BIOS kartice lahko ziher flashas tako, da das not ISA kartico ali pa ce ves na pamet, kaj moras napisat (brez slike)

Jst, ti pa kar vse clocke nastavi na enako vrednost, shrani BIOS in ga najprej sprobaj z VGABIOS programom. Ta program ne flasha BIOSa v kartico, ampak ga nalozi v RAM, tako da je namenjen za testiranje BIOSa pred flashanjem (ce je vsaj slika).

Binji ::

Ja meni tudi v skorej vseh programih (razen Graphic Max-a) pravi, da mam 333MHz. Sm bil ze vesel, da sm DDR dobu sam nikjer ne kaze+v navodilih pravi, majo sam SDRAM. Zakaj mi pol to kaze?? Je pa drgac tako, da ce mam na 400MHz to pomeni 200MHz, 334 pomeni 167, itd.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Jst ::

Vasko: Ce sem te prav razumel uporabim vgabios v dosu z tistim biosom, ki sem ga modificiral. kaj potem? potem resetiram (soft boot)? in ce dela vse kot treba, lahko z nvflash programom flasham?

VASkO ::

po restartu racunalnika se spet nalozi BIOS s kartice, VGABIOS nalozi bios v RAM in deluje le pred ponovnim zagonom, dovolj pa je, da vidis v DOSu, ce je vsaj slika ali ne.

Jst ::

OK. samo mene skrbi nek druzga. zakaj vsakic, ko pozenem gf123edit mi izpise druge cifre. enkrat mam ram na 175, drugic 351, tretjic se pa spomni, in prjavi 166. tudi z proc. je isto. enkrat 166 drugic 175. zato, ce bi se odlocil za flashanje in mi spodleti, kje bi dobil delujoci bios? se na us.hercules.com ga nimajo!!!

pa se nek: zadnje case resno razmisljam, da bi spremenil mx v mxr. na guru3d sem bral, da potem ko prlotas un upor gor, lahko flashas bios od quadra, ki je v silicon graphicsu in uporabljas njihove driverje, ki so optimizirani za 3d delo (maya, 3dstudio).

je kdo ze probal???

Jst ::

Probal sem vgabios v dosu. z originalnim biosom (ko sem pognal gf123edit) mi je napisalo, da je uspesno nalozilo sliko biosa. edino kar me je motilo je,da mi je pisalo, da imam 32rama. potem, ko sem pa dal naviti bios mi je pa napisalo, da imam 16rama!!!!!

McWolf ::

A to pol dela na tnt2 al ne?
Go tell it on the mountains!

VASkO ::

ja probaj ne! to pa res ni tezko, samo program zazenes in vidis, ce ti podpira tnt ali ne

TheHijacker ::

VASkO: Eno vprašanje. Kako veš kateri GeForce imaš? Prijatelj ga je kupil. Mislim, da je firma Helcules. Na škatli nič ne piše. Ko zažene računalnik mu napiše Geforce 2 MX. Prodajalec je rekel, da je MX400. Kako lahko to vidi, ne da bi dat rebra iz procesorja dol in pogledal na čip? Kakšna ideja?
http://www.google.si

McWolf ::

KI NA M3dZONU DOBIM TO. Jes ne najdem
Go tell it on the mountains!

TheHijacker ::

Na m3dzone.com tega ni več ali pa tudi jaz ne najdem. Pojdi reje na http://x-bios.3dgames.ru. Kle mash tud vse kar rabiš za flash...

A kdo ve kako vedeti katero kartico imaš?
http://www.google.si

VASkO ::

na kartici je z belim svincnikom naprintan model kartice. MX400 je, ce ima frekvenco cipa default na 200mhz - program ti jo izpise, probaj.

McWolf ::

Ne dela na tnt2.;(
Go tell it on the mountains!

msmiha ::

Kdo mi najde za Manli Geforce 2 MX 400 kartico BIOS mu tud danm nekaj:P0:):\
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

TheHijacker ::

Kater program ti izpiše frekvenco čipa? Na kartic nič ne piše!
http://www.google.si

VASkO ::

gf123edit, to je ta program, poglej na zacetek topica pa bos videl link do njega

TuXterrestrial ::

Problemček:

Z VGABIOS-om v comand prompu W2K mi postane čudna slika tako z novim kot tastarilm biosom (kako hudiča v W2k dobiš pravi dos, F8 ne ponudi opcije)
Kva pomeni -tM svič M=0..5 ?

Jebiveter ::

Ja, TNT2 biosa noce nalozit! Sam je meni nekaj ratalo ce kr neki casa nazaj!
Sam imam namrec TNT2 Pro od Leadteka in sem ga kmalu po tistem ko sem ga dobil flashal z biosom TNT2 Ultra kartice istega proizvajalca! S tem sem pridobil hitrejse delovanje, ker je imel ta bios nastavitve za visje frekvence (v tem je fora tega topica)! Danes sem poskusal editirat bios fajl rocno, sam mi to sploh ni uspelo! V notepadu so samo neki znakci enako tudi v HEX editorju! Spremenim lahko le text ki se pokaze ob zagonu compa!
Torej, naslednji korak in cilj je najti prave znakce in jih zamenjati z drugimi pravimi znakci tko da spremenimo frekvenco! How will we do that? I have no f**king ideia! Do you?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

McHregec ::

Ej kej dobim ta vgabios program. Drugač je pe gefroce 123 huda stvarca tole je boljš kot pa ocjanje prek detonatorjev. Vasko dober si se spomnu. Prosim če mi kdo pošlje link za vga bios
Destroyer Of The Worlds.

TheHijacker ::

http://www.google.si

msmiha ::

Problem je, ker nimajo tu gori BISOa za Manlijevo kartico
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

McHregec ::

Pa dej referenčni bios.
Destroyer Of The Worlds.

zaj_tam ::

Meni pa ko geforce1234edit zazenem napise da ne more najt cvirt.dll (nalozu sem oba diska).

zaj_tam ::

Tezave so ze odpravljene. Samo zanima me zakaj bi mogu nekaj flashat. Jaz sem tist geforce123x zagnal. Lahko zdaj uro kar spreminjam al kak?

zaj_tam ::

Uro sem spremenu pol pa sem sel v gonilnike pogledat- tam see ni zgodilo nic. Zakaj?

cahahopie ::

Bi blo kej podobnega za Kyro2?
Kar pa je še najvažnejše.......kdaj bo kdo špukno na plano driverje za Linux za Kyrote?
Jaz norim!:\

msmiha ::

Mogoče boš kaj takega ogledal v prihodnosti zaenkrat še ni nič slišet ne videt:O
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

zaj_tam ::

lahko kdo bolj natancno razlozi kak je zdaj to z flashanjem.

McHregec ::

Sej je Vasko vse zgori napisu.
Destroyer Of The Worlds.

zaj_tam ::

kak se flashapol ko premenis nastavitve? moram kaki bios instalirat?

Samson ::

Ce slucajno ima kdo original bios za Leadtek Winfast 2mx, naj mi ga maila na klap@email.si, kajti po pomoti sem si ga zbrisal z diska, in sem brez. Drugace pa za nekoga, ki je nekje v forumu spraseval, ce lahko flasha z biosi drugih proizvajalcev je tako: Lahko...In sicer je sedaj moj Winfast sflash-an z herculesovim biosom in dela brez problema....:)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

VASkO ::

samson, saj mas pa na tej strani celo kolekcijo biosov, sem zdaj ze 5x to napisal, ocitno noben ne bere, vsi samo sprasujete...:\

Samson ::

Ne, Vasko....Precej ljudi upam da bere tko k jast, kajti boljs je 5X prebrat, in enkrat narest....Kajti jast sem flashal z biosom od Hercules-a, shranil moj original bios, nakar je po moji napaki "cudezno" zginil z diska..:)
Sedaj dela kartica brez problema, vendar bi za subjektiven obcutek rad imel se original bios pr sebi. Sicer je pa tko, k je ze en zgoraj napisal, da mu po flashu pokaze sam 16Mb rama...Tko je tud pri meni, ce flash-am z biosom od winfast-a z tiste strani. Skratka, sedaj je vse u redu, sam ce se slucajno odlocim kartico prodat, nemore na njej pisat Winfast mx2 32Mb, bios pise pa hercules, hehe.
In pa ce dam gor bios od winfasta, ki ga najdem na http://x-bios.3dgames.ru, mi pa na zacetku sicer napise da je mx2 od winfast-a, toda sam 16Mb verzija...
TOREJ: Se vedno apeliram na osebke, ki imajo dovolj izkusenj in pa poguma, naj z winfastovim flashom save-jo bios od Winfast MX2 kartice in prosim posljejo na naslov: klap@email.si ali pa samson@volja.net
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

VASkO ::

no saj z dumpanjem (savenjem) bios iz kartice ne more nihce nic unicit... le pogumno fantje in pomagajte samsonu...

drugace pa ti jaz recem, da ti kar daj gor tazadnji referencni bios od nvidie in bo stvar lepo delala, z gf123edit pa itak lahko spremenis napis po mili volji, da ti pise lahko tudi:"Zverinator 2 MX"

ce hoces seveda

Samson ::

Hehe, vasko...sej to je res, sam referencni bios je bil tud na moji grafiki, vse lepo in prav, vendar potem nemorem uporabljati Winfox 2.0, ki je dokaj zanimiva zadeva...:(
Sicer pa ce ti ni tesko, oz ce imas kje kaksen filet o delu z geforce 1/2/3 programom mi ga sendaj, ce ti ni tesko, kajti tiste frekvence, ki so napisane niti nimam pojma zakaj jih je toliko in katera je taprava za nastavljanje...Torej ce poznas mistiko tegale programa, nam jo razkrij...

LP
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Simko ::

Vasko tisti prog BIOS edit....zakaj ima tolko razlicnih frekvenc za mem in core? V vrstici cisto na vrhu je napisano 175 core in 166 mem...ostale so pa razlicne, druga vrstica ima core 200 npr. Kaj je zdaj default? Ce je prva zakaj imam nastavljeno 175? Ali to pomeni,da bi bilo dobro pogledati pod hladilna rebra? Ceprav ime pa pise mx400 ...

se to: kaj mx -i imajo razlicne rame lahko? ddr ali sdr? ker na testu na slo-techu pise , da ima ddr, na enem drugem pa sem bral da sdr.....

VASkO ::

frekvenc je toliko, ker so v biosu zapisane za razlicne tipe konfiguracij pomnilnika. na kartici je lahko vec MB RAMa v razlicnih konfiguracijah (SDR, DDR) kot tudi v stevilu cipov. zato je toliko frekvenc... najlaze je, da nastavis vse nastavitve na enako ce ne ves katera je za tvojo kartico pa bo na koncu "ze ena od teh prijela"

Simko ::

hehe, fajn zadeva :c) Kaj , če spremenim tip pomnilnika npr na ddr iz sdr, potem bo dejansko grafična delovala kot ddr? Verjetno ne ...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje GeForca 2 MX

Oddelek: Pomoč in nasveti
201579 (1372) Vesoljc
»

3D Prophet II MX 400 bios!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5832 (710) Jst
»

geforce3 oc

Oddelek: Navijanje
5804 (693) the_unborn
»

Le kaj...

Oddelek: Navijanje
5794 (662) ABX
»

GeForce2 MX-stare BX plate ne dela?

Oddelek: Zvok in slika
121196 (964) luni

Več podobnih tem