Forum » Igre » Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Pesimist ::
če so delali test in na i3, 750gtx na high kaj bi nej bile PS4 nastavitve dela s 60fps.
Tak da dela boljse kot na konzolah z najbol low end hardwerom....
http://www.eurogamer.net/articles/digit...
In verjami da tudi na xbox one nedela vedno 30fps Online. Vcasih padne na občutenih 20-25 fps.
Tak da dela boljse kot na konzolah z najbol low end hardwerom....
http://www.eurogamer.net/articles/digit...
In verjami da tudi na xbox one nedela vedno 30fps Online. Vcasih padne na občutenih 20-25 fps.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
valda. Redko kera igra ki ni 3D shooter in je open world dela z več.
Še Destiny je 30fps.
Še Destiny je 30fps.
Zgodovina sprememb…
dr.Akula ::
Wait, konzole verzija dela na 30fps ?
Ja. Zato so pa dali PC trailer in zraven posebej napisali da je 60fps.
ni podatka
Sssaga ::
Ne bi se preveč zmotil, če bi rekel, da je na C2D platformi manj padcev kot na ''next-gen'' konzolah.
issak ::
Wait, konzole verzija dela na 30fps ?
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_v...
Igre na konzolah so daleč od 1080p/60FPS. Odvisno od igre seveda, ampak kar dober delež jih laufa na manjši resoluciji, manjšem frameratu ali oboje.
GTA5 konkretno dela na obeh (xbone in ps4) na 1080p/30fps. Pa verjamem da še ti FPSji kdaj padejo pod 30.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Oktan ::
--MiRaLdInJo ::
--MiRaLdInJo je izjavil:
FINGER POINTING
Ve morda kdo kako se uporablje na PC + tipkovnica/miška?
B
Hvala :)
Še to, če si v avtu zavrtiš kolešček da imaš prazne roke, nato je desni klik na miški sredinec ;)
theBill ::
Igro sem sicer že napol prešpilal na xbox 360, pa me je nekje na polovici minilo. Za nekega hobi gamerja je mogoče že preveč kompliciran, z nekimi misijami kjer ti sploh ne pove, kje so avtomobili, ampak jih moraš iskati na podlagi nekih malih fotk zemljevidov. Služenje denarja, neke delnice itd. je tudi pain in the ass.
Špil je precej požrešen, pri 1920x1080 in vse na max zahteva konkretno čez 3 GB RAM na grafični, pa tudi okoli 7 GB sistemskegta RAM-a.
To je ogromen skok glede na GTA 4, ki je potreboval nekaj čez 1 GB grafičnega RAM.
Špil je precej požrešen, pri 1920x1080 in vse na max zahteva konkretno čez 3 GB RAM na grafični, pa tudi okoli 7 GB sistemskegta RAM-a.
To je ogromen skok glede na GTA 4, ki je potreboval nekaj čez 1 GB grafičnega RAM.
S poganjanjem samega špila nimam nobenih težav, i5 2500K in R9 290 jo zmeljeta za šalo, govorim o samem gameplayu.
CellarDoor ::
na konzoli je smeh v primerjavi s PC - vožnja avta je eno, vse drugo pa je na konzoli bedasto narejeno
miraldi ::
S poganjanjem samega špila nimam nobenih težav, i5 2500K in R9 290 jo zmeljeta za šalo, govorim o samem gameplayu.
+1
Dela k urca vse na max + MSSAx2 avg 60fps
Btw. Je kdo naložil igro na SSD? Baje ni neki dost razlike..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
+1
Imaš beta driverje? Včeraj sem šel iz zadnji rednih Omega na beta driverje, naj bi se pridobilo nekaj FPS.
Izi ::
Kje je igra naložena je pomembno samo pri zagonu igre in pri prehajanju na nova območja. Za delovanje pa nima najmanjše veze, ker igre delujejo iz RAMA in ne iz medijev kjer jih imamo shranjene.
Teoretično lahko igro naložiš tudi na USB ključek, če le ima dovolj prostora in igra ne bo prav nič počasnejša.
Jaz nisem prav nikjer našel 65 GB praznega prostora in sem GTA V naložil kar na nek star trdi disk preko mreže na nekem starem pisarniškem računalniku, ki je tako daleč, da je povezava samo še 100 Mbitna, povrh vsega pa je tisti trdi disk še zakodiran s precej močno več kodno enkripcijo in mora TrueCrypt vse skupaj še odkodirati pred nalaganjem. Igra deluje na max nastavitvah popolnoma brez problema edino zaganja se precej počasi, ampak še vedno znosno.
Se vidi, da je igra delana za konzole in jo zmorejo že skoraj pisarniški računalniki. Edino kar je res pomembno je da imaš minimalno 8 GB RAMA in še bolj pomembno minimalno 3 GB VRAMA.
dronyx ::
>Teoretično lahko igro naložiš tudi na USB ključek, če le ima dovolj prostora in igra ne bo prav nič počasnejša.
Ne štekam zakaj igre ne izdajajo kar na nekem USB nosilcu, namesto da moraš nameščati 7 DVD-jev, pa še na disku potem zavzame veliko prostora. Tako bi imel pa igro kar na ključku, kjer bi se seveda tudi nalagali vsi popravki, ko se naveličaš pa pospraviš ključek lepo nazaj v škatlo.
Ne štekam zakaj igre ne izdajajo kar na nekem USB nosilcu, namesto da moraš nameščati 7 DVD-jev, pa še na disku potem zavzame veliko prostora. Tako bi imel pa igro kar na ključku, kjer bi se seveda tudi nalagali vsi popravki, ko se naveličaš pa pospraviš ključek lepo nazaj v škatlo.
+1
Imaš beta driverje? Včeraj sem šel iz zadnji rednih Omega na beta driverje, naj bi se pridobilo nekaj FPS.
Imam tanove 15.4 Beta driverje prav za GTAV. Meni se je v primerjavi z prejšnjimi Omega driverji zelo povečal performance.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
Crossfire ::
+1
Vse na max za r9 290 je vse prej kot šala :) 100% usage bolj kot ne cel čas, krepko preko 3Gb Vrama, z vse na max, zunaj na podeželju, in vožnji z avtom rata bolj v smeri 50 fps avg. Seveda z V-syncom on, drugače lomi sliko. Če stojiš pri miru pa je res šala mala 60 fps :)
Kje je igra naložena je pomembno samo pri zagonu igre in pri prehajanju na nova območja. Za delovanje pa nima najmanjše veze, ker igre delujejo iz RAMA in ne iz medijev kjer jih imamo shranjene.
Teoretično lahko igro naložiš tudi na USB ključek, če le ima dovolj prostora in igra ne bo prav nič počasnejša.
Jaz nisem prav nikjer našel 65 GB praznega prostora in sem GTA V naložil kar na nek star trdi disk preko mreže na nekem starem pisarniškem računalniku, ki je tako daleč, da je povezava samo še 100 Mbitna, povrh vsega pa je tisti trdi disk še zakodiran s precej močno več kodno enkripcijo in mora TrueCrypt vse skupaj še odkodirati pred nalaganjem. Igra deluje na max nastavitvah popolnoma brez problema edino zaganja se precej počasi, ampak še vedno znosno.
Se vidi, da je igra delana za konzole in jo zmorejo že skoraj pisarniški računalniki. Edino kar je res pomembno je da imaš minimalno 8 GB RAMA in še bolj pomembno minimalno 3 GB VRAMA.
Vem to, zato sem vprašal če se kaj pozna pri loadanju. Jaz ko zaženem igro traja zelooo dolgo da pride v Online. Imam pa na običnem HDDju.
Nekaj sem bral da je brezveze GTAV nalagat na SSD, saj se pozna pri loadanju zelo malo. Recimo BF4 HDD vs SSD sploh ni primerjave ga SSD kar iztreli v igro ;)
Drugače pa kapo dol Rocstarju za tako 10/10 optimatizirina igro z prelepo grafiko in gameplayem in zgodbo(online in singleplayer).
Drugače online je pa itak čist adijo z pravimi ljudmi. Prav preveč ga vleče not
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
Izi ::
Zato, ker so DVD-ji praktično zastonj, proti USB ključkom. Pa tudi če bi jo izdali na ključku bi jo moral še vedno nekam naložiti. Nikoli ne bo možno zagnati igre kar direkt iz medija ki ga kupiš. Instalacija vsakega programa je potrebna, da se le ta prilagodi tvojemu računalniku in driverjem in nastavitve, ki so na vsakem računalniku drugačne se morajo vpisati v sistemski register. Šele potem lahko karkoli zaženeš.
Sem probal zdaj GTA5 na Q9300+8GB+7950 in dela super z konzola settings. Z max pa priblizno 25fps po občutko. CPU je le na 99% v task managerju.
Me je kar preseneto rokstar in glede na to da imam ze Xbox verzijo nebom buyal zadeve zaenrkat, ze zato ker mi je prav ugabno igrat na tipkavnico. Je pa čudovito da ima funkcijo gamepad in te opozori da te online matcha samo z gamepad igralci. Samo zarad tega razmislam o rebuyu kasneje enkrat, čeprav zaenrkat nisem mogel z gamepadom niti prve misije naret, ker fire knof nedela sploh. Drugace se pa avto kar lepo vozi na tipkavnico.
Me je kar preseneto rokstar in glede na to da imam ze Xbox verzijo nebom buyal zadeve zaenrkat, ze zato ker mi je prav ugabno igrat na tipkavnico. Je pa čudovito da ima funkcijo gamepad in te opozori da te online matcha samo z gamepad igralci. Samo zarad tega razmislam o rebuyu kasneje enkrat, čeprav zaenrkat nisem mogel z gamepadom niti prve misije naret, ker fire knof nedela sploh. Drugace se pa avto kar lepo vozi na tipkavnico.
Zgodovina sprememb…
Torej GTA5 na konzolah je no go?
Ne ne ne. Nikakor ni no go. Ker če rečeš temu no GO, potem je vsaka igra No go ki ne laufa z 60fps na konzolah in teh je ogromno.
Ziher bi preferiro 60fps in kdo kaj druga pravi laze ali pa je malo omejen v smislu imel sem kolega, ko je spilal igre na 20fps pa ni vido ali vedo, da je to štekanje medtem ko smo ze ostali imeli 40+fps PCje. Mogoče res nekateri to ne vidijo, nevem! Ampak GTA na konzolah je čisto spodobna zadeva. Dokler je 30fps stabilno je vse vredu majn pa vsekakor ne.
Zgodovina sprememb…
nič ne pade. lock je 30fps, zmore verjetno 40fps easy. Edino kaj sem opazo je v online ko server puni I guess včaasih čutiš 25fps. Čeprav misije in ostali šhit rock stabilno in nemoteče.
particle ::
Grand Theft Auto V PC Sales Crosses 1 Million Mark In One Day
This number only includes Steam sales, and not retail store sales. So, even if store sales don't contribute much, there are 1 million GTA V PC users on Steam as of today.
issak ::
Igro sem sicer že napol prešpilal na xbox 360, pa me je nekje na polovici minilo. Za nekega hobi gamerja je mogoče že preveč kompliciran, z nekimi misijami kjer ti sploh ne pove, kje so avtomobili, ampak jih moraš iskati na podlagi nekih malih fotk zemljevidov. Služenje denarja, neke delnice itd. je tudi pain in the ass.
Minimum ga je vseeno 4GB tako da bi moralo delati tudi če ga imaš manj. Glede na to pa da je RAM dokaj poceni in da ga ima vedno več ljudi po 8 oziroma 16, pa lahko rečem le super, da ga igra zna izkoristiti! RAM je hiter, jaz bi najraje videl da ga porabi 12GB oziroma največ kar lahko da Windowsi še živijo v ozadju, če to pomeni da se bo hitro nalagala. Hardware je zato da se porabi ne da se špara. Če pa nimaš dovolj RAMa pa malo spustiš kakšne nastavitve, naprimer razadljo in gostoto.
Zato, ker so DVD-ji praktično zastonj, proti USB ključkom. Pa tudi če bi jo izdali na ključku bi jo moral še vedno nekam naložiti. Nikoli ne bo možno zagnati igre kar direkt iz medija ki ga kupiš. Instalacija vsakega programa je potrebna, da se le ta prilagodi tvojemu računalniku in driverjem in nastavitve, ki so na vsakem računalniku drugačne se morajo vpisati v sistemski register. Šele potem lahko karkoli zaženeš.
PCIe modul :D Pa bomo imeli igre v kartušah (al kako se jim reče) kot nekoč :D
Ali pa preinstalled SSD ki ga vtakneš na SATA port.
(jasno da to ne bo šlo ker bi bilo čisto predrago, ampak v teoriji bi bi se dalo. Morda Deluxe release)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
BorutO ::
Je kje možnost, da si nastaviš FPS, da se cel čas kaže kolko je?
Je že kdo v pc verziji našel kakega bugattija v online načinu (razen kupljenega) ...
Je že kdo v pc verziji našel kakega bugattija v online načinu (razen kupljenega) ...
Dober dan ::
Na mojem mlinčku zadeva leti brez problemčkov.. Grafične nastavitve pa uporabljam tiste, ki mi jih priporoča Geforce Experience: Very High: 60FPS, Vsync: ON. Naj še povem iz lastnih izkušenj, da i5 konkretno bolj goni grafično kartico od i3-ke, pa lahko reče kdorkoli karkoli hoče.
Crossfire ::
dr.Akula ::
Je kje možnost, da si nastaviš FPS, da se cel čas kaže kolko je?
Če imaš GTA na Steamu, potem si lahko v klientu vklopiš fps števec (Settings -> In-game -> In-game FPS counter). V drugem primeru pa kakšna zunanja rešitev, npr. Fraps.
ni podatka
Osprey ::
Imam čisto nov prenosnik z i5 in AMD R5 m255, in po prvem testu lahko rečem, da z vsemi detajli na minimumu zna celo na resoluciji 800x600 občasno pasti FPS. Neverjetno. Je na tem kompu sploh možno storiti kaj, da se zadeva malo izboljša? Več Rama (sedaj je 4GB) verjetno ne bi veliko pomagalo?
Heavy ::
Nadgradnja rama ne bo pomagala, imam x6 in 280x v kombinaciji z 4GB rama pa deluje tekoče na visokih detajlih. Grafična te bremza.
CellarDoor ::
grafa je za en drek po domače povedano, 255 še nekako obetajoče opleta s številkami, ampak glede na r5 oznako in tisi mali m pred 255 ti že veliko povesta, za kaj več pa na linku http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon...
Gta V mam kupljen na Steamu.
A ce npr zbrisem igro in jo na novo naložim na drug hdd mi bodo ostali vsi savegejmi od singleplayerja in online-a?
A ce npr zbrisem igro in jo na novo naložim na drug hdd mi bodo ostali vsi savegejmi od singleplayerja in online-a?
BorutO ::
Meni shranjuje v cloud, tak da ni panike, če ne pa moreš nekje pod moje dokumente imeti mapo od rockstarja, kjer imaš shranjeno igro.
abyssus ::
Znotraj My Documents pa ni dobenega folder-ja za GTAV? Nimam sicer igre na PC-ju, vendar so načeloma vsi GTA-ji imeli svojo mapo znotraj My Documents.
ahac ::
Pod tem bi moral imet opcijo za save cloud. Izgleda, da GTA5 tega ne podpira.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Znotraj My Documents pa ni dobenega folder-ja za GTAV? Nimam sicer igre na PC-ju, vendar so naÄeloma vsi GTA-ji imeli svojo mapo znotraj My Documents.
Sem naĹĄel mapo v C:\Users\Silverwing Pc\Documents\Rockstar Games
V njej je mapa GTAV in Social Club, vse skupaj je veliko 79.50mb. To je verjetno to.
Pod tem bi moral imet opcijo za save cloud. Izgleda, da GTA5 tega ne podpira.
Malo je res čudno da nima Cloud savinga. Očitno bo treba sproti shranjevati v primeru izbrisa ali odpovedi diska. Pa sem mislil da je Steam bog i batina pa je v resnici Origin 100x boljši-pri njih imam savegam v cloudu.
Morda bodo še dodali to opcijo, bi bilo fajn
Zgodovina sprememb…
- spremenil: --MiRaLdInJo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grand Theft Auto VI (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Igre | 103513 (1189) | oo7 |
» | Red Dead Redemption (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 24619 (648) | dronyx |
» | Watch Dogs (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 68180 (24109) | legice |