» »

rFactor 2

rFactor 2

ABX ::

Zgleda da po dolgem čakanju bomo letos končno dobili rFactor 2.

V primeru da jim ne znese dokončat igre do konca leta, obljubljajo da bojo izdali beta verzijo.



Uradni forum:
http://isiforums.net/f/forum.php
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

JC Denton ::

Komaj čakam na to igro. Definitivno je kupim. Kako kvalitetna simulacija je, priča tudi dejstvo, da nekatera moštva F1 uporabljajo Pro verzijo kot simulator.

ABX ::

Beta je prišla ven.

http://isiforums.net/f/showthread.php/1...

Cena je ~35E
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Včeraj sem naredil dva kroga. Prvi vtis je dober, in čeprav je še dosti za optimizirat ali dodat, občutek v hitrih ovinkih je dobesedno fenomenalen. Avto je živ in imaš kaj delat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sandi1987 ::



Kje dobim ta Mod, da lahko predelam avto itd.?

ABX ::

Facepalm!

Prvi komentar na linku:

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sriple Tix ::

Lola T280 na progi MidOhio brez vseh pomagal, heel/toe tehnika prestavljanja.

Pesimist ::

vcasih so mi ble te igre top shit (simulacijske narave) in nisem verjel da z leti interes pobledi. Ampak v mojem primeru je definitivno tako. Volan g25 in momo force usnjen sem tudi ze dal bek leto nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Sriple Tix ::

V primeru predvsem offline dirkanja proti AI, se to rado zgodi. Nekaj mojih prijateljev, ki se niso nikdar poizkusili proti živim nasprotnikom, me ravno tako ne razume, zakaj v tem vidim toliko (predvsem večernega, ko gredo ostali člani družine spat) veselja. Seveda so ligaške dirke, kjer se konkurenti poznamo in tudi spoštujemo do te mere, da ne prihaja do brezglavih poizkusov prehitevanj, kamikaze torpediranja od zadaj, želja po zmagi v prvem ovinku ter podobnih traparij, nekaj povsem drugega in za vsakogar z malce dirkaške žilice precej navdušujoča zabava.

Blinder ::

Otročje... not. Šumaher je pol otročji, če pr 45 dirka? ali razni senior amaterski dirkači v rallyju?
V sloveniji ni keša, da bi človek v živo dirkal, zato, za dirkalne duše, so kake resne online lige super nadomestilo za živo dirkanje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ABX ::

Če si v kaki ligi je igranje čisto na drugem nivoju.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sssaga ::

Najnovejša verzija Build 198 ima kar veliko popravkov. So pa mau premešal suspension nastavitve, tko da mi Lada ne dela :D



Kaj ni v užitek furat legendo izpred 50+ let in poslušati zraven še Corvetto 8-) Se bo pa treba še naučit furat tele mašine, hehe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sssaga ()

Sriple Tix ::

Demo: http://rfactor.net/web/rf2/rf2dl/


Za pokušino, prvi krog RaceDepartment klubske dirke z Megani na dirkališču MidOhio, ki smo jo odpeljali nekaj dni nazaj.

Sriple Tix ::

ISI fantje so odprli serverje pod njihovim nadzorom ter realtime prenosom dogajanja na pistah, kar je po mojem mnenju pravi korak za rast online skupnosti. Vsak teden posebej zamenjajo avte ter proge po tematskem ključu (special, historic, openwheeler, GT in touring). Zadeva je videti kot nekakšen iRacing lite, saj dirke potekajo preko celega dneva in zvečer so serverji večinoma zasedeni do zadnjega štartnega mesta.
http://isiofficial.liveracers.com/Live?...
http://isiofficial.liveracers.com/Live?...
http://isiofficial.liveracers.com/Live?...
http://isiofficial.liveracers.com/Live?...
http://isiofficial.liveracers.com/Live?...

Včeraj zvečer je bilo z malimi skippy formulicami prav zabavno :D.

ABX ::

Mogoče pridem mimo. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

puma982 ::

Ola, sem danes prvič probal rfactor2, demo verzijo. Vsi asisti sem dal na off in ta korveta na lime rock mi skoz uhaja, steering je izjemno občutljiv na vsak minimalen zasuk, pod bremzo oz. gasom tudi mimogrede zdrsne. A je to normalno za rfactor2 gameplay ? Sem šel pol malo štelat pod controler steering sensitivity(0%),pa steering rate(20%), pa stopinje obračanja sem tudi malo spreminjal(250°)in braking/throttle sensitivity in sem potem lahko malo bolj obvladoval beštjo, a še vedno se zdi nekam divje vse skupi. A je ta avto pač tak in ni druge kot natrenirat ga ? Saj dobim občutek na trenutke, kako ga peljat in mi nekako gre solidno, sam me je kar presenetila težavnost. :)

Sriple Tix ::

Ne vem, kako je zadeva urejena pri demu, upam da je enako kot pri celi igri. Torej, uredi si 20 virtualnih nasprotnikov in pri nastavitvah za practice klikni na private (ali nekaj takšnega), da te AI vozniki ne bodo motili. Zalaufaj špil in počakaj 10 minut, da se proga obarva črno, sejvaj real road in potem poizkusi, kako se bo avto obnašal. Je pa res, da so ISI izbrali precej ponesrečeno demo kombinacijo. Težko, nepregledno in premočno korveto na dirkališču, kjer vsi ovinki peljejo desno :).
Na ISI forumu je bilo precej debate o tem, prav tako je default setup zanič in si tam poišči boljšega.

Sssaga ::

Res je, sama kurveta :-P je res zaj3ban za furat v demo verziji na takmu dirkališču. Ampak, je pa vsaj zabava vkolikor maš dobr volan.

Sriple Tix ::

Aleš Ogrinc, alfa in omega UnitedRacingDesigna http://www.unitedracingdesign.com , je danes izven okvira svojega plačljivega moda EnduranceRacingX za rFactor2 izdal Corvette letnika 2013 in specifikacije ALMS (žal letos upokojene American LeMans Series). Avto je čudovit za vožnjo, saj je uravnotežen za endurance dirke, kjer konstantnost šteje več od enega hitrega kroga.
Mod je zastonj in ga lahko DL na http://www.mediafire.com/download/tjafc...







Je pa res, da so prav vsi avti, ki so jih izdali znotraj omenjenega plačljivega moda, vredni čisto vsakega centa.

Sriple Tix ::

Pa še malce bolj živahen pogled na to Corvetto izpod rok (in volana) mojega dirkaškega prijatelja Miroslava Davidovica. Uživajte!

Sriple Tix ::

SimBin je zašel v precej arkadne vode in prodaja nedokončane špile brez MP, postankov v boksih ter podobno, zato pa imamo Slovenci svojega mojstra, ki poskrbi za vse, ki jim (nam) je nemška touring serija blizu. Imena dirkalnikov so seveda izmišljena (koga bi to sploh motilo), toda oblika in vozne lastnosti so dodelane do zadnje podrobnosti, kajti po zagotovilih razvijalcev sodelujejo z BMW-jevim dirkaškim oddelkom ter po besedah tistih, ki vedo več od mene, je fizika na visoki ravni in zato po svetu že na polno nabijajo ligaške dirke s tem, sicer plačljivim modom.

Slike:





Demo:
https://www.dropbox.com/s/ok4ijvpdizx4f...

Mod (cena ta konec tedna 6,5€):
http://www.unitedracingdesign.com/#!shop/c1hgg

Sriple Tix ::

Miro strikes again :).

Seljak ::

Malo offtopic oziroma video od konkurenčne simulacije izpod rok enega navdušenca te igre Kdor obvlada ta pač obvlada :)

Sriple Tix ::

Po mojem mnenju najboljši mod za rFactor 2 do sedaj. Škoda, da ne nosi imena kakšnega ljubkega italijanskega, britanskega ali nemškega cestnega razbijača, temveč zgolj ruske Lade Samare, sicer bi zanesljivo postal eden bolj popularnih avtov za ta špil.

Sriple Tix ::

Aleša Ogrinca, ki sem ga nekajkrat omenil malce višje, so najeli za delo pri Slightly Mad Studios, kjer že nekaj časa razvijajo igro pCars http://www.wmdportal.com/projects/cars/
"... Our newest vehicle artist Ales Ogrinc has started modeling the 1998 Mercedes Benz CLK-LM ..." http://forum.wmdportal.com/showthread.p...

Po eni strani sem izredno vesel zanj in za celoten projekt pCars ter mu od srca privoščim, da bo svoje znanje lahko (prepričan sem dobro) vnovčil in tako špil popeljal na višji nivo, po drugi strani me precej skrbi, ker glavne "rFactor2 moderje" najemajo konkurenčna podjetja (http://isiforums.net/f/showthread.php/1... in tako manjšajo osnovno bazo, ki je rFactor1 popeljala na prestol ene najboljših dirkaških simulacij prejšnjega desetletja. Pa ne, da bi bil med vsemi novimi naslovi čustveno vezan na ISI, ampak bojim se, da bo rFactor2, navkljub nesporni kvaliteti, počasi in žalostno mrknil.

Sriple Tix ::

Nočem smetiti WEC teme, zato bom tukaj objavil nekaj utrinkov včerajšnje WEC dirke. Zaradi zmede z varnostnim avtomobilom nismo imeli letečega štarta, kar sem preslišal in posledično začel povsem zadnji ... da, tudi kvalifikacije sem zamudil. V nekaj krogih mi je uspelo napredovati do četrtega mesta, potem pa je mož v zelenem BMW-ju uprizoril šolske pol ure, kako se brani pozicija, za kar sem mu po dirki tudi čestital, saj mi v skoraj dvajsetih krogih ni dopustil niti najmanjše možnosti za varno prehitevanje. Nabrisali smo jih šele v boksih, ko sva se z mojim sovoznikom prej zamenjala in jih tam tudi prehitela.

Blinder ::

Je kdo meril pospeške pa končno hitrost teh vozil? Tist bmw z4 je kr zdržal tam spredaj po ravnini.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Sriple Tix ::

Najhitrejši je Viper, ki je na ravnini pred zadnjim ovinkom dosegal 263.8km, Corvette 262.8, P911 263.6, Aston 257.6, BMW 261.0 in jaz s F458 258.9 km/h. BMW ima boljši navor osemvaljnika v nižjih obratih, zato mi je na pospeševanju uhajal in potem mi niti zavetrje pomagalo, pa tudi trakcijo in ostale nastavitve so bile najbrž drugačne kot pri meni, kajti jaz "padam" v ovinek, kar je posledica dirkanja z motorji, BMW pred mano pelje precej bolj šolsko linijo. Zanimivo je primerjati tehniko vožnje mojega kolege in mene, kako se v povsem istem avto neverjetno razlikuje v čisto vseh aspektih vožnje, vendar so časi skoraj enaki (+/- desetinka), obraba gum tudi, zanimivo pa je, da v Sebringu na krog "pokurim" točno 0,1 litra bencina manj kot on :).

Blinder ::

Aha pol so kar izenačeni glede hitrosti. Kje pa si dobil podatke o maksimalni hitrosti? Igrce ponavadi ne dajo na voljo tega podatka.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Sriple Tix ::

Igrce ne, pravi simulatorji pa ... hec ... :)
Server je nekako ... pojma nimam kako ... vezan na www. stran, kjer lahko v realnem času opazuješ vožnjo fantov na progi, vmes dobivaš podatke o sektorskih časih, zaostankih, končnih hitrostih ... vse živo. Tako lahko tudi opozarjam moštvenega kolego na nevarnosti pred njim (kakšen zaplet ostalih dirkačev), padec temperature steze/zraka oziroma ali posledično obstaja možnost dežja, če ga kdo lovi ali on lovi nekoga pred seboj, skratka omogoča ti, da pomagaš tistemu, ki takrat opravlja svoj stint.

Sriple Tix ::

Evo, primer public serverja, vezanega na na takšen način.
http://internationalsimracing.liveracer...
Upam, da je viden, tudi če nisi član IsR foruma.

Blinder ::

pod live timing ni videt nič. so pa vidni top 100...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Sriple Tix ::

Videti bo, ko bodo prišli na server ljudje in začeli voziti.

Blinder ::

Kaki link do tega moda ko ga uporablate?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Sriple Tix ::

Sriple Tix je izjavil:

Aleš Ogrinc, alfa in omega UnitedRacingDesigna http://www.unitedracingdesign.com , je danes izven okvira svojega plačljivega moda EnduranceRacingX za rFactor2 izdal Corvette letnika 2013 in specifikacije ALMS (žal letos upokojene American LeMans Series). Avto je čudovit za vožnjo, saj je uravnotežen za endurance dirke, kjer konstantnost šteje več od enega hitrega kroga.
Mod je zastonj in ga lahko DL na http://www.mediafire.com/download/tjafc...







Je pa res, da so prav vsi avti, ki so jih izdali znotraj omenjenega plačljivega moda, vredni čisto vsakega centa.


Celotni mod je treba plačati, Corvette pa si lahko zastonj DL z zgornjega linka.

Sriple Tix ::

Nekaj izsekov online dirkanja na RaceDepartment serverju in borbe za vodilni položaj med Larsom in menoj v Mihovem Bennettonu. Vmes me je nabil eden od backmarkerjev, kar sem iz tega videa izvzel, toda modremu so v zadnjem krogu odpovedale zavore in zabil se je v zid, tako da sem prvi prevozil ciljno črto.






Italijanski atlet, v tem trenutku je bil dva kroga za nama.

Sriple Tix ::

Transfagarasan, po mnenju TopGearovcev najboljša cesta na svetu.





... in jaz s tastaro formulo 3 :D

Sriple Tix ::

Z novim buildom 880 so v demo vrnili Formulo Renault 2014 in Corvette C6R 2009 na dirkališče Silverstone.

Če ga bo kdo preizkusil, naj si uredi v Practice ukaz "Private practice" na ON, in doda kar največje število virtualnih dirkačev, ki so nevidni, na cesto pa nanašajo gumo in pustite kakšnih 15 minut, da se cesta fino temno obarva, kajti na "green" je voziti kot po ledu. Ne vem, ali ima demo možnost mnogokratnika tega nanosa, sicer uredite tudi to (mislim, da gre do 15X). Nanos gume lahko sejvate z ukazom "Save Real Road" in ga imenujete po svoje ter ob naslednjem zagonu poiščete med možnostmi v Practice, preden greste vozit.

Tole sem spisal po spominu, zato je morda kakšen ukaz tudi malenkostno drugačen :)


http://rfactor.net/web/rf2/

edit:
Za razliko od AC tukaj default nastavitve niso vredne nič, če sem zelo obziren, zato uporabite ti dve in morda prilagodite prestavna razmerja:
http://www.racedepartment.com/threads/c...
http://www.racedepartment.com/threads/f...



Zgodovina sprememb…

Sriple Tix ::

puma982 ::

Yo, Sriple, kolko drgač računaj v evrih ?

Sriple Tix ::

Evo, s PayPal računa, ki so mi ga januarja 2012 poslali in pretvorili $ v €: From amount €68.65 EUR To amount $84.99 USD Exchange rate: 1 Euro = 1.23801 U.S. Dollars :)

puma982 ::

Aha, se pravi da torej računajo po aktualnem razmerju med valutama. Hvala.

Sriple Tix ::

NP, če te bo še kaj zanimalo, samo vprašaj :)

Sssaga ::

rF2 sedaj na Steam platformi po izjemno ugodnih cenah.

rFactor 2 is also an evolving product, which will be updated and added to for many years, so the list of features will expand!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sssaga ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assetto Corsa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
65795632 (13911) maksklemen3
»

RaceRoom Racing Experience (RRRE) Free2Play

Oddelek: Igre
293434 (1184) Jst
»

Simraceway - A free-to-play PC racing game suitable for drivers of all abilities.

Oddelek: Igre
333499 (1476) Blinder
»

Game Stock Car 2011 - REIZA Studio

Oddelek: Igre
323590 (1868) puma982
»

simulacija vožnje avta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
10013835 (11209) Loki

Več podobnih tem