» »

ima Amis stabilno tv in internet?

ima Amis stabilno tv in internet?

midi ::

LP
imam siol in mi zadeva deluje vredu 10Mb in tv. ker pa moja mami rada gleda pop brio in ga na siolu ni, pogledujem proti Amisu...na njihovih forumih sem bral, da imajo vsakodnevne težave, vendar tukaj sprašujem ali je Amis res tako nestabilen kot pišejo? Rad bi šel tja že zaradi cene, vendar če zadeva ni stabilna raje ostanem na Siolu, kjer mi zaenkrat deluje vse brez težav in sem zadovoljen.
hvala za odgovore in lep pozdrav

Senitel ::

Kot že milijonkrat povedano: Stabilnost je v 99% odvisna od bakrene infrastrukture, torej od kabla od tvoje hiše do centrale. Ta je isti ne glede na to katerega ISP-ja izbereš. Če imaš probleme na Amisu, jih boš imel tudi na Siolu in obratno.
Izjema je nekoliko edino T-2, ker ponujajo samo VDSL, ki je pač bolj občutljiv od ADSL. Ampak spet, če primerjaš VDSL na Telekomu in T-2, potem je spet približno isto (dokler primerjaš jabolka z jabolki).

Ted ::

Amis je vsaj toliko ok kot Telekom, je pa res da prenavljajo omrežje in je bilo v zadnjem času nekaj težav.

http://www.amis.net/web3/pomoc-in-podpo...
Mah...

ja Ted zato se mi gre ker so neke prekinitve...ne sekiram se zaradi parice, saj vem da imam njo v ok stanju. gre se mi za tehnične težave katere so kar pogoste pri Amisu zadnje čase...Senitel vse to vem in glede VDSL-ja bi lahk pisal tlele ogromno. vem tudi da t-2 vdsl in siol vdsl ni ena in ista zadeva...siol ima precej več težav z njim...
torej zanima me stabilnost delovanja v odvisnosti od naprav Amis serverrooma...Ker če imajo izpade vsak dan po pol ure je to bolj slab kazalec zanesljivosti.

IceBoX ::

Sam sem bil isto pri Siolu in potem ko mi je komunikator crknil sem šel k Amisu kjer sem ga dobil zastonj (kakšno leto nazaj). V zadnjem času so res imeli nekaj izpadov, vendar ne ravno velikih. Zdi se mi da so zamenjali usmerjevalnik in zato so se težave pojavljale kakšen teden (meni samo enkrat, pa še takrat ni delalo pol ure). Drugače pa jaz razlike med Siolom in Amisom kaj dosti ne vidim. Pa še to, na forumu godrnjajo eni in isti. Jaz sem zelo zadovoljen, je pa res da sem na Telekomovi centrali.

Pa še zdaj bodo uvedli Amis TV 3.0 in še neko ugodno akcijo imajo za 11 eur na mesec za pol leta.
Huh...

ja Icebox tut mene to vleče...11evrov na mesec pol leta..tut jst bom na TS centrali. hvala za komentar

Killermode ::

Zanima me pri optiki amis a imajo boljši prenos za tv kot siol ker na siolu šteka čeprav imam optiko!
Pa modem je tko čista škart roba na SIOLu a je na amisu kej boljše?!?

jabe ::

sicer na amisovi optiki šele par dni, ampak za prvi vtis: nobenih kockic, dela kar se tega tiče res super. Nimam pa nekega blaznega zaupanja v škatlico od TVja. Namreč včasih (ne zmeraj, ne pogosto, ampak včasih) ko na televiziji prešaltam iz enega vhoda, npr USB ključka, nazaj na HDMI (preko tega imam TV) mi zamrzne in ne pomaga nič drugega kot fizično ugasniti TV škatlico z gumbom ON/OFF, potem se pa takoj nazaj postavi.

Jabe hvala za odgovor... Danes dobim njihove pogodbe da jih podpišem sporočim ko pridejo prklopt kako in kaj!

batista ::

Vprašanje glede VDSL interneta pri amis. Trenutno imam vdsl pri t2 in so lahko hkrati na internetu 3 računalniki(torej 3 različni ip-ji istočasno)
Koliko različnih ip-jev je lahko pri amis vdsl? (sicer obstaja router varianta ampak zanima me izključno da se vsak računalnik zase poveše na internetni modem prek switcha)

Amis sploh nima VDSL v ponudbi za rezidenčne uporabnike.

No pa adsl. Torej kako je z ip-ji pri amis adsl glede mojega porejšnjega vprašanja?

Isto dobiš do 3 IP-je.

tony1 ::

Vštekaj vmes router in boš lahko imel uporabnikov gor naenkrat kolikor hočeš...

Jinto ::

Jaz sem na optiki pri Amisu, ošo komen.
Na voljo imam 2 ipja, zaradi enega razloga pa amis trenutno ne morem priporočit. Vsak večer pade hitrost prenosa na 2-10mbps (paket je 25mbit). Sem prijavil napako in so nekaj popravljali (spremenili so mi prvi hop na drug router), ampak problem je še vedno tam. Sumim tudi da izvajajo traffic shaping, ker speedtest.net pokaže zvečer polno hitrost, ndt.arnes.si pa 2-10mbps, prijatelju na siolu ob isti uri pa 20mbit(Siol optika). Ping tudi narase iz 2ms na ~10ms.

Verjetno ni povsod tako, ampak če gre tvoja povezava preko postojnskega linka, Amisa trenutno ne bi vzel.
http://www.amis.net/web3/files/docs/xpe...

IceBoX ::

Meni pa vsak vikend hitrost pade iz 10Mb na 1-2 Mb (ADSL). Sploh ne prijavljam več napake :|
Huh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IceBoX ()

kriko1 ::

To sem tudi jaz opazil - ampak ni problem pri meni. Recimo speedtest kaže 10M, pa še z par drugimi strežniki dela z 10M, večino prometa pa dosega hitrost do 1.5M (youtube, ftp od amisa...).
Ne vem kaj to povzroča.

no zdaj pa res ne vem, sem mislil it na amis telefon + internet dvojček, ampak če jim ga adsl kvačka...bo treba še malo poizvedbe narest

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batista ()

Po mojem je to začasno, začelo se je dogajat od nekih del na omrežju, pa zadnje čase tudi precej delajo tako da verjetno ko bo vse to skozi bo spet ok.
Glede nihanja povezave naj še kdo iz drugega omrežja komentira - da ni problem po slovenskem omrežju - namreč tako hitrost mi dosega tudi test na ndt arnes strežniku.

(Ob pisanju prispevka je bil problem prisoten - 2.8Mbit DL)

To je z virtualke na FRI-ju, doma pa 4mbps.

edit: 4-10mbps.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jinto ()

Ted ::

Jinto je izjavil:

Jaz sem na optiki pri Amisu, ošo komen.
Na voljo imam 2 ipja, zaradi enega razloga pa amis trenutno ne morem priporočit. Vsak večer pade hitrost prenosa na 2-10mbps (paket je 25mbit). Sem prijavil napako in so nekaj popravljali (spremenili so mi prvi hop na drug router), ampak problem je še vedno tam. Sumim tudi da izvajajo traffic shaping, ker speedtest.net pokaže zvečer polno hitrost, ndt.arnes.si pa 2-10mbps, prijatelju na siolu ob isti uri pa 20mbit(Siol optika). Ping tudi narase iz 2ms na ~10ms.

Verjetno ni povsod tako, ampak če gre tvoja povezava preko postojnskega linka, Amisa trenutno ne bi vzel.
http://www.amis.net/web3/files/docs/xpe...

Na OŠO omrežjih je med operaterjem in uporabnikom še upravljalec omrežja. V primeru OŠO Komen je vsa oprema od upravljalca, operaterji pa imajo uplink na omrežje upravljalca. Glede na to da ima Amis prenovljeno omrežje in da prenova še vedno poteka dvomim, da bi na trasi lahko imeli težave zaradi premajnih kapacitet zakupljenih povezav. V vsakem primeru bi potem take težave prvi opazili uporabniki IPTV-ja in to verjetno iz celotne severne primorske.
Mah...

Ted:
Mogoče pa se IPTV promet ustrezno priotizira ali pa poteka po ločenih kanalih.
Prenos sem že testiral do nekoga, ki je v istem omrežju kot jaz (torej ošo komen)
Do njega povezava tudi zvečer dela s polno kapaciteto. Ko sem to počel je šel promet do njega po taki poti(traceroute):
Jaz --> router v postojni (postojna1.amis.net) ---> on
Hitrost prenosa: 24-25mbps.
Ob istem času pa iz Ljubljane/Maribora (ftp.amis.net, ndt.arnes.si) prenos 2-10mbps.

edit: poleg tega zgleda trace trenutno tako:
Tracing route to www.arnes.si [193.2.1.87]
over a maximum of 30 hops:

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  router [192.168.88.1]
  2     1 ms     1 ms     1 ms  postojna2.amis.net [212.18.32.161]
  3     2 ms     2 ms     2 ms  mx-lj1-ae1-15.amis.net [212.18.35.109]
  4     2 ms     2 ms     2 ms  ljubljana9-te-1-4.amis.net [212.18.44.138]
  5     2 ms     2 ms     2 ms  six.arnes.si [91.220.194.102]
  6     2 ms     2 ms     2 ms  lljtpl1-v472.arnes.si [88.200.2.169]
  7     2 ms     2 ms     2 ms  servers-h91.arnes.si [193.2.254.6]
  8     2 ms     2 ms     2 ms  kanin.arnes.si [193.2.1.87]

Trace complete.

Zvečer pa je bolj podoben temu:
Tracing route to www.arnes.si [193.2.1.87]
over a maximum of 30 hops:

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  router [192.168.88.1]
  2     1 ms     1 ms     1 ms  postojna2.amis.net [212.18.32.161]
  3     7 ms     9 ms     7 ms  mx-lj1-ae1-15.amis.net [212.18.35.109]
  4     *        9 ms     9 ms  ljubljana9-te-1-4.amis.net [212.18.44.138]
  5    10 ms    10 ms     *     six.arnes.si [91.220.194.102]
  6     7 ms     8 ms     9 ms  lljtpl1-v472.arnes.si [88.200.2.169]
  7     8 ms     8 ms     9 ms  servers-h91.arnes.si [193.2.254.6]
  8     9 ms     9 ms     7 ms  kanin.arnes.si [193.2.1.87]

Trace complete.

Prvi hop torej 1ms, naprej pa se zviša, kar spet nakazuje na težave na hrbteničnem omrežju naprej od Postojne(če je postojna2.amis.net sploh v Postojni).
Več kot tolk ne morem napravit, lahko samo nekaj sklepam (ker nimam podatkov), ampak dejstvo je, da je ta problem že kar nekaj časa tukaj, sem ga že večkrat prijavil in ga ne odpravijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jinto ()

Tako po oceni se meni to dogaja kaka dva tedna že.
Bom še jaz pogledal z traceroute ko se spomnem - drugače vem da z TV prižgano je hitrost nekje 6Mbit, ampak pade precej nižje, tudi če je tv ugašnjen.

Jah nič sedaj sem narpčil optično povezavo na Amisu sem iz Celja. Ravno zaradi IPTV ker pri siolu optiki je čisto zanič razen slika je kvalitetna takrat ko pač je :)
Sporočim čez kakšne 14 dni do 3 tedne ko mi zmontirajo vse oz zamenjajo opremo :D

Storm ::

Killermode, v katerem delu Celja si, kdaj so vam optiko monirali?
Markec The Great

Tilen ::

Lava, Velenje, Slovenj Gradec, Golovec.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

@Storm optiko mam že 4 leta na hudinji!

Eto internet in TV od amisa priklopljeno! Dela zaenkrat

jan_g ::

Danes sem dobil v nabiralnik reklamo za Amis in malo preračunaval. Izkaže se, da ni nič cenejši (ker je hbo paket dražji + v drobnem tisku piše, da je potrebno za telekomovo optiko doplačati 6,99€ za 'optični dostop'), me pa kljub temu zanima prestop, ker je TV vmesnik na siolovem sagemu počasen, pa dokaj redno javlja neke napake oz. preklaplja v varnostni način (drugače pa glede slike nimam pripomb, dela tekoče in brez kockanja). Tisti, ki ste na Amisu in telekomovi optiki, kako se vam zdi tv?

Uglavnem sem jaz preklopu na amis zarad 11€ za pov leta kar me skupno cenej pride HBO ne nucamo. Je pa prednost predvsem v TV komunikatorju... že po preklopu se vidi da ima le ta celo odzivnost manjšo od sekunde ne pa kot na SIOL-u k je mel sekundo do 2 da je kej naredu...
Njihov modem je tud boljši ter celo wirelless mi dela vgrajen je v modemu b/g/n domet soliden.
Ko bodo prve težave bom pa sporočil.
Kvaliteta slike na tv odlična.

b ::

Meni je uspelo po kakšni uri ali še manj zamrznit ta njihov STB. Ampak sem kar na približno nekaj klikal, izbiral oglede oddaj zadnjih 48 ur, previjal naprej in nazaj... in pol se je najprej upočasnil in še popolnoma zmrznil :)

Drugače pa feature-wise Amis TV - Siol in T2 se lahko skrijeta. V eno globoko luknjo.

dunda ::

@b:
Zdi se mi, da zadeva zablokira pri tistem previjanju naprej/nazaj. Pred časom so mi dejali, da naj se uporablja preskok za xx minut naprej/nazaj in potem ni težav. Mislim, da sin tako uporablja zadevo in stvar v zadnjih mesecih ni crknila.
https://www.kacnje.eu

Uspelo mi je sesut komunikator samo z tem, da sem šel na media player in nisem iml priključenega notri ničesar. Potreben je bil reset. Napako ponovil dvakrat...
Uglavnem slika se pa zdi slabša kot na siolu. Čeprav ne gledam TV-ja mnenje ostalih ki ga gledajo! :)

dunda ::

O kvaliteti slike ne morem govorit, ker sem povsem na mejni hitrosti. Pred časom so poskušali pri Siolu, vendar TV pri meni ni bil uporaben. Pri Amisu je, čeprav imam občutek, da je kdaj kvaliteta boljša kot drugič. Povezujem pa to s slabo hitrostjo v Vukojebinah.
https://www.kacnje.eu

OmegaBlue ::

b je izjavil:

Meni je uspelo po kakšni uri ali še manj zamrznit ta njihov STB. Ampak sem kar na približno nekaj klikal, izbiral oglede oddaj zadnjih 48 ur, previjal naprej in nazaj... in pol se je najprej upočasnil in še popolnoma zmrznil :)

Drugače pa feature-wise Amis TV - Siol in T2 se lahko skrijeta. V eno globoko luknjo.

Čist firbec, kaj pa ma amis fičr wise bolje? Ok za siol sploh ne sprašujem, ker je že malo smešno, doma imam pa t-2 me pa zanima kaj imajo amisovci lepše :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ogled oddaj od začetka (če prisurfaš na kanal, pa te zanima) ter ogled katerekoli oddaje zadnjih 48 ur. Pa seveda pavziranje live TV ipd.

Mogoče ma to po novem tut T-2, ne vem, v bistvu nisem nikoli preizkusil njihovega snemalnika, ker TV načeloma niti ne gledam, tako da sem mogoče kaj preveč rekel, bi te prosil da me razsvetliš :)

OmegaBlue ::

Em ja timeshift ima t-2 kar nekaj časa. Pa kolikor vem (res nisem pogledal) ima Amis to omejeno na par kanalov med tem ko T-2 za vse v shemi. Nisem še videl Amis TV v akciji.. bi bilo fajn videt pri komu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Jaz nisem opazil nobene omejitve, se pa nisem s tem preveč pozorno ukvarjal... Res nimajo čisto vse oddaje zraven one ikonce za 48ur, ampak velika večina to ima. Gledal sem tvslo vse tri kanale, proplus, discovery, natgeo,...

Aja če se pa odločiš, lahko snemaš kar hočeš, več kanalov hkrati, če je potrebno. Zadnjih 48 ur je pa itak na voljo avtomatsko.

Tolk sem vsaj jaz na hitro zaštekal zadnjič. Kot rečeno, ta priključek ni moj in sem samo pomagal postavit zadevo tehnično nenavdahnjenim osebkom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b ()

Uglavnem. po nekaj časa uprabe amisa na optiki se javljam nazaj z novimi informacijami. za 48h nazaj ogled oddaj je veliko programov res pa je da niso vsi tudi snemat se ne da vseh programov samo tiste, ki so označeni za to. televizija nima izpadov edino kar je se recimo 1x do 3x na dan ustavi za kakšno sekundo in potem lepo nadaljuje.
Internet pa še od dneva priključitve ni imel izpada Wireless na modemu je več kot soliden glede na to da podpira standard n ima 2 vgrajeni anteni ter podpira tudi 5GHz signal!
Izdredno zadovoljen nad modemom!

Če primerjam prej z Siolovo škatlo ki je zraven imela wireless usb ključek in ko sem to notr vtaknu in zalavfu se je na vsake pol ure resetiral cel modem. S tem da so mi moral menjat vsaj 3 modeme v roku treh let.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293162794 (14661) kixs
»

Kolk plačujete interneta? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11322301 (16284) kixs
»

Zakaj v Sloveniji preplačujemo internetni dostop (strani: 1 2 3 4 )

18649090 (34454) NooB
»

Amis televizija (strani: 1 2 )

7618021 (9198) Bakunin
»

Flex paket od Amisa (strani: 1 2 )

8018878 (13015) berlusconi

Več podobnih tem