» »

2 TV in ena antena - problem

2 TV in ena antena - problem

bauci ::

Imam dva LCD TV(oba omogočata sprejem digitalnega signala), ki sta povezana na eno anteno. En TV je v pritličju in na kablu pred priključkom na TV je ojačevalec signala. Drugi TV je v prvem nadstropju in nima ojačevalca. Kaj je pri anteni ne vem, ker mi je to zmontiral na podstrešju en mojster za antene - se pravi antena ni na strehi. Razen tega, da je nekaj časa slika Ok, naslednjih par minut jo pa sploh ni (včasih je cel teden OK), je glavni problem v tem, da ko imam prižgan TV v prvem nadstropju, na TV v pritličju ni slike (napis na TV samo podatki). Ko pa TV v prvem nadstopju ugasnem, se pa slika v pritličju spet pojavi. Sem že dogovorjen z mojstrom, da pride pogledat, ampak mogoče imate tudi vi kakšno idejo v čem je problem.
Je pa zanimivo tudi to, da slika kocka, ko se npr. vključi hladilnik ali ko mimo hiše pelje avtomobil.

sennheiser ::

Ni ok signal. Ojačevalc zravn antene dat, pa iz njega naj gre na oba tvja.

lebang1 ::

Možnosti veliko, vendar največji problem je da je ojačevalec signala pred televizijo, tam bi moralo biti napajanje za ojačevalec, sam ojačevalec pa v bližini antene.
Pa bilo bi dosti boljše če bi bila antena na strehi, pa tudi dosti so pomembni kabli (če so stari- (tanka sredinska žica) so izgube velike), pa spoji kablov imajo tudi velik pomen...

Kabli so novi (eno leto), spoji kablov ne vem, ne bi pa rad dal anteno na streho, ker to ni stanovanjska hiša ampak vikend na podeželju in mi nekako antena ne strehi ne paše v kontekst vasi (anten na strehah hiš v bližini skoraj ni).

Jah,
če imaš nekako tako bi moralo delat dobro:

Kako pa na televiziji kaže, koliko % signala sprejemaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lebang1 ()

Ko je prižgana samo ena TV je % signala okoli 90% ampak v nekem trenutku pade na 0% in se potem po nekaj sekundah ali minutah (ni nobene pametne logike) spet postavi nazaj.Se moram popraviti - lahko, da je pri TV v pritličju samo napajalnik za ojačevalec (je ena majhna škatla, ki je priklopljena na 220) - se res ne spoznam na te zadeve. V bistvu me zanima zakaj, ko sta vklopljena oba TV, eden nima signala? Tisto občasno kockanje ali "ne slike" pač razumem, da signal v danem trenutku ni najbolj močan (lahko, da je za nekatere programe signal odboj in ne direktni signal - nekja takega mi je govoril mojster, ko je zadevo montiral).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

hm, neke motnje očitno, povej kaj bo ta mojster odkril ko pride. A imaš pogled na oddajnik ali loviš kakšen odboj?

Za SLO programe imam direkten pogled na Trdinov vrh, za hrvaške pa naj bi bil odboj. Ampak pri obojih mi pri hkratnem gledanju obeh TV ta spodnji "mrkne".
Bom sporočil, kaj bo odkril mojster!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična povezava TV antene s televizorjem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223486 (2281) Pac-Man
»

TV slika preko antene zmrzuje (stara tehnika)

Oddelek: Zvok in slika
151772 (1388) veso266
»

DVB-T antena

Oddelek: Zvok in slika
284461 (2948) 737
»

Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6010190 (9106) lebang1
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588418 (6242) pujsek_

Več podobnih tem