» »

Strežnik

Strežnik

tpovod ::

Pozdravljeni !

Zanima me kateri operaciski sistem mi priporočate za naslednjo konfiguracijo:
i7 980 6x3.333
Asus p6t6 ws revolution
12 gb rama
3x 500 gb diska v raid polju 5 = 500 gb

Strežnik bom potreboval za zahtevne stvari kot je java z ogromno odjamalci oz za greils hosting, za php spletne strani

Lp, tomaz hvala za odgovor

knesz ::

Debian.

Mogoče je še kakšen OS primeren za te namene ?

darkolord ::

Win 2008 R2

Verjetno jih je še precej, ampak če boš gostoval php spletne strani, javo, potem nekako pride v poštev kaka linux distribucija. Debian sem omenil zato, ker meni laufa že precej let brez problema.

ja debijan nisem imel nič iskušenj ampak do sedaj sem imel centos ampak se pojavljajo napake in zato iščem drugi OS. Drugače sem pa naklonjen bol linuxu kot windows server ker sem imel precej slabih izkušenj

zanima me še nekaj kateri debijan naj poberem misli verzijo za procesorje amd64 armelkfreebsd-i386kfreebsd-amd64 i386 ia64m ipsmipselpowerpcsparcs390sourcemulti-arch ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tpovod ()

Verjetno ne boš nameščal 32 bitnega sistema na strežnik z 12GB rama, ne?

Gwanaroth ::

Tudi jaz ti svetujem Debian. Poseži po amd64, seveda zadnji release, 6.0, squeeze.
Lights often keep secret hypnosis..

NoName ::

čist tako mimogrede.. kake težave oz. napake pa si imel s centosom?
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

s centosom 5.7 imam naslednje težave:
ko namesti na strežnik in končam namestitev se mi nalagajo vsi servisi nato pa ko bi moralo se zagnat prijava zašteka use skupaj. To je moja težava.

S centosom 6.0 je pa problem ker se sesuje sam vase

lp, tomaž

a to od inštalacije naprej? stock namestitev al si že kej customiziral stvar? men na fizičnih enterprise strežnikih kot tudi v virtualnem okolju delujeta 5.7 in 6.0 brezhibno...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Poldi112 ::

Kaj pa če bi probal ugotoviti, kje imaš problem pri trenutnem sistemu, namesto da na slepo menjaš distribucijo. Kaj boš, ko se ti na Debianu pojavi podoben problem?

Pa "java z ogromno odjemalci" in "zašteka vse skupaj" ni ravno recept za uspeh.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pozdravljen !

Jaz imam najraje centos 5.7 ampak verjetno je kak problem z RAID5 ker ko namestim sistem, kjer naj bi se upisal v sistem "login" zariba in ne dela ! nimam pa pojma kaj bi bilo narobe ker kot testno sem poskusi windows 2008 in dela ok samo nimam denarja za kupit licento in še znam več linuxa kot pa windowsa

lp, tomaž

dej še mal več o tem nedelujočem raidu povej... a je to softverski, ergo /dev/md0 ali kak hw raid, ki ga ponavadi dobis na entry level serverjih ala IBM ServeRAID, HP SmartArray, ... al maš celo kak Qlogicov HBA v mašini, pa čez ene dva SAN switcha povlečen fibre do.. ne vem... EMC storagea...

Za tako mašino bi si pa lahko omislil kako 3ware kartico, no.

pozdravljen !

Imam inergriran raid na matični plošči, kateri podpira 0, 1,5,10

Vsi podatki so napisani spodaj o kontrolerju
Intel(R) ICH10R controller :
6 x SATA 3Gb/s port(s), navy blue
Support Raid 0, 1, 5, 10
Lp, Tomaž

uff... js ti toplo priporočam, da poskusiš še bodisi s sw raid 5 (najprej naklofaš particije tipa fd, nato pa kreiraš sw raid 5 z mdadm -C komando...), ali pa si omisliš tapravi hw raid 5 kontroler... tele kvazi raid zadeve me malce strašijo... moraš pa vedeti, da je raid 5 kar potraten, kar se tiče rebuildanja in pisanja... vsaj kar se preračunavanja checksuma tiče... če pa imaš hw raid, pa vso breme takoalitako pade na drug procesor, ne sistemski...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najljubši Linux/Unix OS/Distro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15738258 (27489) diler515
»

Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
749383 (5864) levaky
»

Izšla Fedora 16 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5912365 (9809) Ales
»

Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15317647 (13979) levaky
»

RAID5

Oddelek: Kaj kupiti
201588 (1403) jlpktnst

Več podobnih tem