» »

Gradnja/sestava diskovnega polja

Gradnja/sestava diskovnega polja

1 2 3
4
»

Brane2 ::

NImam disk management. En disk je kot hot-spare.

Glede vsega ostalega- pojma nimam, se nisem s tem ukvarjal.
On the journey of life, I chose the psycho path.

trnvpeti ::

kreiranje userjev, iscsi,... vse to delas preko cli?

levaky ::

trnvpeti je izjavil:


Sedaj bom probal se openfiler in openindiano.
Ali lahko pricakujem iste hitrosti pri linux, openfiler in oi?


Jaz bi OF spustu... Community je precej "mrtev", vsaj ko sem sam kaj potreboval, razvoj tud ni bil preveč aktiven oz. sem moral takrat sam kompajlat kernel, ker je bila zraven ena mega stara zadeva + omejitev količine diska (18TB se mi zdi).

Sam sem z OI in nappit veliko bolj zadovoljen. Sicer nappit morda ne omogoča čisto vsega, kar si človek zaželi oz. potrebuje, ampak tisto pa lahko potem urediš v konzoli(dokumentacije je ogromno na internetu) + Gea na hardforumu z veseljem pomaga...

trnvpeti je izjavil:


Rezultati bonnie++:
- Seq write: 500MB/s (CPU 56%)
- Seq rewrite: 350MB/s (CPU 50%)
- Per Character write: 88MB/s (CPU 89%)
- Seq read: 913MB/a (CPU 44%)
- Per Character read: 90MB/s (CPU 95%)
- Random seeks: 10000/s
To si testiral na OI?


Ja, to sem testiral v OI. Pa vključena je bila kompresija. Ne vem pa kakšne podatke bonnie zapisuje v seq. testih. Če bere iz /dev/zero, potem so seveda hitrosti lahko zelo visoke, ker se zadevo da dobro kompresirat. Sicer pa imam kompresijo vklopljeno za 2-3 mape na serverju in tudi ob zaporednem pisanju ni bil cpu obremenjen več kot 10%.

Sicer pa imam še nekaj testov hitrosti na urlju
. Tam, kjer piše zraven 8gb, sem imel 8gb rama, sicer 4.

Aja, pa meni je na solarisu izredno všeč ACL in snapshot support. Sploh, ker ACL lahko nastavljaš direktno iz windowsev(desni klik-properties-security), pravtako pa lahko potegneš datoteke iz snapshota(desni klik-properties-history). Pa dela incremental snapshote, tko da ubistvu porabiš placa samo toliko, kolikor novih stvari posnameš(se mi zdi, da openfiler ne dela tako, ampak on skopira celoten volume, nisem pa ziher, ker nisem nikoli delal snapshotov).

Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: levaky ()

levaky ::

Malo obujam staro temo, toliko da malo poročam!

Stvar deluje ODLIČNO! Zadeva je rock stable, kljub temu da imamo v server roomu pravo saharsko vročino(no, smo jo imeli). Bo potrebno ASAP kupiti klimo, ki bo vse skupaj hladila čez poletje.

Cronjobi za snapshote so meka in skrbijo za dnevne snapshote vseh podatkov, tako da imam vedno na voljo dnevne backupe za 30 dni nazaj.
Za večino sharov imam vklopljeno kompresijo(LZJB), ki jo dual-core i3 brez problema sfolga.
Za NFS share sem moral izklopiti sync opcijo oz. jo nastaviti na disable, saj sicer server vsako zahtevo synca in prenos pade na nekaj MB/s. Za normalne hitrosti bi potreboval SSD ZIL.
Zadeva je joinana v AD in prav lepo sodeluje z AD serverjem in tudi nastavlanje pravic je nekaj najlažjega. Desni klik-properties-security...

Pod črto sem vesel, da se se odločil za OpenIndiano in napp-it. Kakšno je stanje z OpenFilerjem ne vem, sem pa takrat razmišljal tudi o FreeNASu, pa še dobro, da se nisem odločil zanj, saj kolikor vem, razvoj trenutno stagnira(razvijalca ni bilo na spregled zadnje 3 mesece). Napp-it pa se veselo razvija in trenutno odpira določene APIje, tako da bo možno pisati tudi plačljive in brezplačne addone za tiste, ki jih rabijo. Kolikor sledim, se trenutno razvija/je že razvita tudi opcija duplikacije SAN/NAS-a, tako da imaš lahko vedno več strežnikov v syncu in tako neko varianto HA SAN-a. Sweet za tiste, ki rabijo...

lp, Matej
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetek projekta OpenZFS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10315491 (10680) BaToCarx
»

OS za SAN (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
12214768 (10991) jlpktnst
»

Poceni ESXi strežnik(izbira HWja)

Oddelek: Strojna oprema
202570 (2275) levaky
»

Rack ohišje za diskovno polje

Oddelek: Strojna oprema
112285 (2161) levaky
»

RAID5 - software, s pomocjo maticne, kako drugace.

Oddelek: Strojna oprema
242077 (1596) Brane2

Več podobnih tem