» »

Predelava - touch tipka

Predelava - touch tipka

Tero ::

Pozdravljeni.
Dobil sem eno odbito idejo kako en star laptop predelat v server ( predvsem mislim fizično ga dat v drugo ohišje itd).
Pa sem prišel do enega nerešljiviga in neumnega problema. Namreč tipka za vklop(power) sploh ni fizična tipka ampak na touch. Predvidevam da deluje enako kot današnji touch screeni. Če bi bila navadna tipka bi samo zalotal dve žički spodaj in bi blo to to. Torej kako z električnim impulzom vklopit touch tipko? Sicer nevem kako tale touch deluje, ampak z testiranjem sem ugovotil da zazna samo človeško kožo. :(
Torej kakšna ideja?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

darkolord ::

Ponavadi je tisti del s knofi in lučkami ločen in povezan na plato... Si pogledal malo pinout tistega konektorja? Precej bolj verjetno je, da še vedno deluje kot navadna tipka, samo da ima že zraven nekaj malega elektronike...

Kako točno sploh ta touch deluje? Meni niti približno ni jasno. Če nekako prav razumem mora bit prava kapacitivnost ko bi jo naj imela človeška koža? Kak to simulirat in kam to dat?

Kakšna ideja?

galu ::

xDDD
Tero, lepa.
Tako to gre.

Tero, na unem črnem kablčku ki gre na plato moraš ugotovit, kateri pin je za power on.

Brane2 ::

Touch laufa ponavadi na spremembo kapacitivnosti.

Lahko bi jo denimo prožil s kakim majhnim kondijem , ki bi ga preko tranzistorja prišlusal na maso ali kaj podobnega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

A če bi bila navadna tipka bi pa dal en motorček ki bi to tipko pritiskal? :)

darkolord je izjavil:

Tero, na unem črnem kablčku ki gre na plato moraš ugotovit, kateri pin je za power on.

Mah problem je da si tile pini tako majhni da so mi enostavni premali. :) Bom jutri še enkrat probal z kakšno lupo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TABLICA OSTANI PRI LOGOTIPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
362992 (2504) djforever
»

Slepo Tipkanje

Oddelek: Programska oprema
4918349 (17131) Yacked2
»

Microsoft predstavil prilagodljivo LCD-tipkovnico

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4511479 (9385) strictom
»

sestavljam računalnik - nč ne dela !

221776 (1303) AndrejS
»

zagon comp.

131844 (1665) Yo

Več podobnih tem