» »

zagon comp.

zagon comp.

Yo ::

Mam en velik kup tezav.
V racunalniko mam durona 600, maticno abit kt7,128mb ram….in 230W napajalnik. In ko hocem racunalnik pognat se skoraj nikol ne zazene (mogoc samo 1x od 10x), kot ne bi imel priklopleno napajanje. Po pa moram iztaknit napajanje,pa kontakt za kabel ki gre iz plate na knof za power on na ohisljo, pa to vse ponovit ene parkrat pa vmes pritiskt power on knof na ohisjo in ko to ponavljam nekej casa se racunalnik zazene. Ko pa se enkrat vklopi pa brez problema deluje normalno tut cel dan, samo ugasnit ga ne smem ker se po spet 5 min. zajebavam da prokleta krtina zapali J.
A je komu kaj jasno kaj bi lahko bilo. Kabel iz napajalnika na plato sm ze veckrat na novo priklopu pa ne pomaga, in zgleda da je ta uredo…..

Pa se nekaj o overclokenju. Povezo sm mosticke, namestiv chromorba, sev frizirat pa ne deluje. In zdaj me zanima kaj moram nastimati v biosu. A moram pri meniju CPU operating speed nastimat frekvenco na 650…. Al moram dat na User define in potem spremenit multiplier.
A mi mora ce sem uspesno navil procesor potem pri zagonu izpisat to novo frekvenco.
;(

mojsterpeter ::

ne vem glih kaj bi to blo - verjetno je slab stik na gumbu ali kablu za vžig compa (dej kabel od gumba dol pa probi z izvijačem dotaknit on/off pina na plati in če zadeva zalaufa pol zameni ta kabelček)

za navijat: ja, v biosu dej na user define pol pa spreminjej mp in da, potem ti pri zagonu izpiše novo frekvenco (pa tut če maš inštaliran WCPUID -najdeš ga na download oddelku - lahklo v win pogledaš na kateri frekvenci ti comp deluje)

LP Peter

BigFoot ::

možno je da nisi dobro povezal mostičkov

Yo ::

zgleda da bo res to.uff zdaj pa bo treba odmontirat chrom orba, ki sm ga komaj gor nastimo. Sm ga zbruso pa se vseeno so ble velike zezave z montazo.
a ni to da se z izvijacem dotikam tega mosticka malo tvegano. A lahko s tem naredim kak kratek stik. ..

BigFoot ::

zakwa pa z izvijačem???
če boš prej računalnik izklopu iz štroma nebi smelo bit problemov.

mojsterpeter ::

ma človek beri kaj ti pišem!!!
jest sm reku da namest on/off gumba z izvijačem vklopi plato da vidiš če je kriv kabel al pa on off button.
PINe na plati ne pa MOSTIČKE na procu - god no!!!

Lucio ::

Jaz imam isto konfiguracijo kot ti, pa nobenega problema.
Zanimivo pa je to, da se je identična napaka pojavila mojemu kolegu, kateri ima prav tako tako konfiguracijo.
Problem pa sem mu rešil tako, da sem vse komponente vzel ven in jih ponovno sestavu skupaj. Kot pravite zgoraj sem tudi Chrome orba vzel dol in ponovno prebarval L1 mostičke. Tako zdej se mu ta problem ne pojavlja več8-), za sedaj.

Yo ::

Ha haha Ancient, big foot: mislim da smo se narobe zastopli. Z tistimi mosticki (morda sm res malo narobe napiso) sm mislo tisti kontakt za power on/off in ne mostickov na procesorju .:),
pa sej nism nor da bi po tistih malih mostickih (na procesorju da spet ne bo pomote) sel sarit s izvijacem in neki carat.
Bom poskuso cel racunalni nanovo sestajt pa bom po vido kaj bo.
aja a je lahko razlog da racunalnik zajebava pri vklopu kaksen kratek stik npr. kaksen vijak na plati al pa kaj podobnega.

mojsterpeter ::

še sreča ne - sem se ustrašu da boš kej fental proc al pa kej - najbolš da upoštevaš matjažev nasvet pa sestavi vse na novo
vijak s katerimi je pritrjena plata naj nebi zajebaval

Yo ::

raztajo sm celi racunalnik in zopet spet sastajo pa ni nic bols. Se koj noce vzgat normalno. Mocnejsega napajalnika pa nisem nasel da bi probal tako da ne vem kaj naj naredim. (ce bi vedel da je sigurno napajalnik bi sel kupiti novga tako pa na vem).a ma kdo se kako idejo kaj lahk naredim

mojsterpeter ::

a pol si ziher da je on/off gumb ter kabel v redu?

Yo ::

sm skoraj siguren.no vsaj na pogled ni opazit da bi blo kaj narobe. kabel ni precvikan....

mojsterpeter ::

Poglej, še enkrat ti predlagam sledeče: poglej kam gre ta kabelček (na katera pina na plati), torej najdeš on/off pina (2 sta), more kej pisat zravn on/off in pol pri vklopljenemu napajalniku z izvijačem narediš kontakt na teh dveh pinih (se jih hkrati dotakneš), kar je isto kot da bi stisnil gumb on; pazi da se ne dotikaš česa drugega na plati in ne delaš kontaktov na kakih drugih pinih...

Yo ::

he he he ujenaco in naredo to. prav si mel rac. se je brez problema zagnal. izgleda da je res kabel zanic (na pogled sicer ni kaj videti ker sem vse raztajo in uredo pregledal) al pa je skikalo za vklop zanic.bom probal nekje staknit novga in bom videl ce bo potem delovalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5214703 (4454) acookook
»

Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812185 (11184) solatko
»

Asus p8z77 deluxe problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232186 (1943) Brias
»

Test matičnih ploŠč - kje so clr cmos zobci

Oddelek: Strojna oprema
163381 (3084) Siddh
»

tezave z abit kt7

Oddelek: Pomoč in nasveti
271637 (1234) texhex

Več podobnih tem