» »

Dva porabnika na eni vtičnici?

Dva porabnika na eni vtičnici?

c0dehunter ::

Zdravo,

kupil sem LED trak, ki potrebuje 12V DC, 1A adapter. Tak adapter imam, vendar bi ga rad malo predelal - tako, da adapter ne bi bil vklopljen direktno v vtičnico, pač pa bi tri kable (zemlja, faza, nula) potegnil iz notranjosti vtičnice in jih priklopil na adapter, ki bi bil 10cm nad samo vtičnico - na tak način bi bila vtičnica še vedno prosta za kakšno drugo stvar, brez nadležnega preklapljanja. Na kable (ali pa adapter) bi vgradil tudi majhno stikalce, da bi lahko LEDice užigal in ugašal.

Edini problem, ki se mi poraja je, da ne vem če je tak način vezave primeren? Če vklopim kakšno drugo napravo v vtičnico (kuhalnik za kavo npr.), bo še vse normalno delovalo?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

floyd1 ::

Kupi si dvojno vtičnico (tako, ki gre v isto odprtino kot enojna) in jo premontiraj, pa boš imel eno še vedno prosto. Načeloma pa se na el. napeljavi take stvari ne delajo in ker očitno nisi v tem najbolj "doma" ti še posebej odsvetujem.

beeone ::

Pozdravljen

To lahko brez problema narediš, ubistvu imam tudi jaz narejeno na enak način pri moje traku, le da mam jst ene 4m traka s 5050 ledicam po 60led/m in zato malo močnejši napajalnik. Stikalo sem zaradi priročnosti montiral kar na dc stran, tako da mi v bistvu napajalnik skoz laufa, kar mogoč ni tako neki fino, ampak naj bo. Po pol leta še ni crknilo nič (nok nok po lesu :P).

Aja, samo nekaj, če nisi vsaj rekreativni štromar, daj to zrihtat kakmu znancu, ki to obvlada, da se slučajno ne bo kaj poizkrilo zaradi kakšnega ponesrečenga stika faze in nule... več ko en pir ti tak ne bo zaračunal ;)

M@73Y ::

a kaj takega ne pride v poštev
ali pa navaden razdelilec? Na vtičnico lahko priklopiš porabnike do cca. 16A.
..jump into psytrance tunnel..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M@73Y ()

c0dehunter ::

Navadne razdelilce ne bi rad tlačil tu zraven, ker je že tako malo prostora na pultu. Pri elektriki sem bolj ko ne domač (kar se iz mojega - zdaj vidim - neumnega vprašanja ne razbere :)). Fora je, da razdelilec deluje na popolnoma isti način kot pa shema, ki jo hočem sam implementirat :)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

RejZoR ::

Lej al spelješ pod vtičnico al pa uporabiš dvojno, isti drek v končni fazi. Stvar je samo praktičnosti, ker če hočeš to odstranit moraš podret vtičnico. Pa recimo teoretično gledano če nekdo zapne za kabel ga lahko odtrga oz izpuli vtičnico. V primeru vtikača pa se slednji načeloma iztakne iz vtičnice. To pa so tud glavne razlike, bolj varnostno usmerjene.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava vtičnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6722866 (9376) tony1
»

Popravilo powerline adapterja

91544 (733) Dr_M
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

418710 (5931) settler
»

USB priključki že v zidu

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
237253 (5766) Azrael
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559521 (8290) Pyr0Beast

Več podobnih tem