» »

Linija za SIOL BOX + switch za internet?!

Linija za SIOL BOX + switch za internet?!

Primoz78 ::

Imam problem in sicer na novo smo vlekli kable po hisi in uspelo mi je privleci kabel v spodnji stuk za SIOL BOX a nikakor mi ne uspe se en kabel spravit po kanalu za internet linijo. Zanima me ce bi bilo mozno linijo, ki sem jo speljal (za SIOL BOX) povezat na switch in iz tega potem delit na SIOL BOX in pa internet za na komp? Brezzicno imam precej problemov, ker smo selili lokacijo modema in routerja.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

ano-nimen ::

Switch ne bo zadoščal. Včasih se je dalo (stari modemi) SiOL TV signal tako povezovati (še z Aminom), vendar novi detektirajo skupaj povezana DATA in VIDEO porta preko switcha (zanka). V tem forumskem zapisu piše, da sicer teoretično gre z uporabo dveh switchev 1GBit, vendar še nisem preizkusil. Možna bi bila tudi delitev enega UTP kabla na 2+2 parici, vendar si potem omejen z mrežo na 100 Mbit - za internet in TV bi moralo biti dovolj.

Vsekakor bom preizkusil 2 krat po en gigabit switch, ker imam podoben problem. Namreč potegnjen imam samo en UTP kabel do TV, kjer imam SiOL BOX in PC, na katerem bi si rad ogledal moje posnetke s FullHD kamere, ki jih obdelam na drugem računalniku. Do sedaj sem imel internet speljan preko WiFi-ja, vendar se je pokazalo to za prepočasno za več ur videa (hitro kopiranje ko so gledalci že pred TV-jem).

il ::

Preišči po forumu kjer so bili nasveti (s slikami vezave konektorjev) kako preko enega kabla speljati 2x100Mbit mrežo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Televizija in internet preko enega UTP kabla?

Oddelek: Omrežja in internet
4411643 (5935) rogerg
»

DATA in TV po enem UTP kablu (siol)

214486 (3538) r0b3rt
»

SiOL box

Oddelek: Strojna oprema
233715 (1901) luuxiii
»

Dve linije po enem ethernet kablu

427433 (5866) Pesimist
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

65957609 (17933) dinozaver7

Več podobnih tem