Forum » Loža » Čudna luč na posnetku spletne kamere LJ Bežigrad
Čudna luč na posnetku spletne kamere LJ Bežigrad
Bellatrix ::
http://meteo.arso.gov.si/met/sl/app/web...
Spletna kamera Lj Bežigrad - zadnji 12H
premikajte se po časovnem pasosu spodaj...
zanima me kaj je tista rdeča pika na nebu ? Čudno mi je predvsem to, da miruje.
Spletna kamera Lj Bežigrad - zadnji 12H
premikajte se po časovnem pasosu spodaj...
zanima me kaj je tista rdeča pika na nebu ? Čudno mi je predvsem to, da miruje.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
- spremenil: imagodei ()
Senitel ::
Najbolj verjetna razlaga: THE MARTIANS ARE COMING, THE MARTIANS ARE COMING!
Drgač pa en crknen pixel na CCD senzorju... Se zgodi.
Drgač pa en crknen pixel na CCD senzorju... Se zgodi.
gslo ::
mogoče so res marsovci :)
ker crknen pixel ni.. kdaj si še vidu glowing pixel, ki se ga opaz samo ponoč? :D
ker crknen pixel ni.. kdaj si še vidu glowing pixel, ki se ga opaz samo ponoč? :D
BlueRunner ::
Ja, pa je. Konkretno je govora o t.i. "hot pixel" napaki o kateri si lahko prebereš tudi tukaj.
Poanta je v temu, da se napaka na elementu tipično pojavi pri dolgi osvetlitvi, pri kratkih osvetlitvah pa je ni. Zgornji nočni posnetki tudi po mojih izkušnjah z raznimi kamerami zelo dobro ustrezajo temu tipu napake. Čas osvetlitve se poveča, signal se še dodatno ojača in voila: dobiš takšen grd sel v eni od primarnih barv.
Poanta je v temu, da se napaka na elementu tipično pojavi pri dolgi osvetlitvi, pri kratkih osvetlitvah pa je ni. Zgornji nočni posnetki tudi po mojih izkušnjah z raznimi kamerami zelo dobro ustrezajo temu tipu napake. Čas osvetlitve se poveča, signal se še dodatno ojača in voila: dobiš takšen grd sel v eni od primarnih barv.
Roadkill ::
Odboj kakšne ulične lampe od stekla. Če je to res, potem boš to pikco videl tudi večino naslednjih noči.
Ü
imagodei ::
V skladu s 27. členom Pravil sem popravil naslov teme, v upanju, da bo debata ostala na nivoju.
- Hoc est qui sumus -
M@73Y ::
Na kameri iz Lisce si je 29.9.2011 19:40 UTC slikalo oko izvenzemeljsko bitje.
..jump into psytrance tunnel..
msjr ::
BlueRunner je izjavil:
Ja, pa je. Konkretno je govora o t.i. "hot pixel" napaki...
Točno tako, ne gre za odsev, ampak za zgornjo napako.
Dobro se vidi na dveh slikah, kjer se vidi da se kamera malo premakne, a "čudne luči" ostanejo istem mestu.
oracle ::
Blazz ::
HOT pixel party vedno najde nekoga, ki je presenečen in gre o neverjetnem pojavu celo na forum objavljati...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Googlov dogodek: Pixel in Pixel XL, Google Home, Google Wifi, Chromecast Ultra (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 37259 (29291) | OK.d |
» | Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12410 (10513) | coffeetime12 |
» | Vreme v smeri LenartaOddelek: Loža | 1125 (805) | Bura |
» | Hot Pixli & Digitalni FotoaparatiOddelek: Strojna oprema | 1462 (1317) | ganzi |