» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
48 / 57
»»

SLO_Matej ::

damjan1980 je izjavil:

@SLO Matej, ce je ze tu kaj fail si to ti in tvoje vecno obesanje na android. Si s tem slucajno zdravis kake komplekse? S tem tvojim hvaljenjem WP in obesanjem na android si ze blazno dogocasen, kot so ti ze drugi povedali. Si pa tipicni bolnik kot jabolcniki: meni vse dela bp, ce pa kaj ne dela pa je to lastnost telefona, ne napaka.

Da je tisto fail sem napisat tako izključno zato, ker je nek Persona non grata označil, da je fail na WP7, da aplikacij proizvajalcev, ki jih naredijo za svoje telefone, ne morejo nameščati uporabniki vseh drugih znamk telefonov. Komentar je bil že brisan, očitno. Zgolj povem tako kot je. A mogoče ni? Pa me popravi. Če je nekaj pač neobičajno in pri ostalih telefonih težav s tem ni, gre verjetno za težavo nekega posameznega aparata. Jaz osebno take težave na mojem telefonu, ki je drug model še nisem doživel. Sicer pa kaj, če meni telefon deluje tako kot mora? Te moti? Si ti s tem zdraviš komplekse, ker mogoče tvoj Android tebi ne? Če pa kaj ne dela oz. ne dela tako kot bi pričakoval, pa tudi jaz povem, ja. Ampak kot vidiš ni veliko takih stvari.

amigo_no1 je izjavil:

vsak proizvajalec ima v Marketplacu svoj razdelek (npr. Samsung Zone) v katerega lahko objavlja lastne aplikacije, ki njegove telefone naredijo nekaj posebnega

Ja, telefon ti potem skuha kofe in zapleše 2x okoli skodelice v proti-urni smeri.
Too much PR (shit) for you ??

Ne, česa takega pa še vseeno ne zna, se ti ne zdi? Tako imajo uradno npr. samo Nokie Lumie brezplačno offline navigacijo v slovenskem jeziku v Nokiinem razdelku v Marketplacu, do katerega uporabniki drugih znamk telefonov ne morejo dostopati in nameščati Nokiinih aplikacij. Zato npr. te aplikacije (vsaj Nokia Drive) Lumiam zaenkrat še prinesejo neko eksluzivnost. Vendar kot sem že omenil to z WP8 očitno ne bo več tako (vsaj v primeru Nokia Drive aplikacije), saj pride Nokia Drive na vse Windows Phone. Drug primer - samo uporabniki HTC-jev lahko namestijo HTC-jevo aplikacijo Sense (za vreme pa kaj vem kaj še vse zna). Na WP7 je Sense pač v obliki aplikacije, ne pa neke v sistem vdelane preobleke kot pri Androidu, da potem Desire ne dobi uradne nadgradnje sistema, ker je baje prešvoh. ;) Ni tako?

matrix2 je izjavil:

slo_matej spet bluziš, a ti res ne veš da prebirat mailov ne moreš, ko imaš prižgan Tracker?? Vendar ti trosiš zopet po svojema. Od vseh sistemov je Sports tracker na WP najbolj obrani in spufani,šteka,GPS ne dela, da kakšen drug izraz ne uporabim, ker ga preklinjam že eno leto. Sedaj si se hvala bogu razkril in pričel pljuvati po Androidu. Res vse ti dela že več let BP, ti si edini čudež na tem forumu:)

Ja pa lahko preverjaš e-pošto medtem ko je Sports Tracker zagnan, sem ravno danes preizkusil. Vendar moraš paziti, da ne odpreš poleg preveč drugih aplikacij, ki bi potem zaprle Sports Trackerja. Verjamem, da je na konkurenčnih platformah aplikacija bolj dodelana in priznam, da bi bil ta za WP lahko veliko boljši.

flameir je izjavil:

Pa zakaj hudiča morte eni bluzit v tej temi skos?
Neki vprašam in pol vedno kritike letijo - ne morm verjet res...
uporablaj KAR HOČEŠ, zarad mene SYMBIAN 1.0.0.0.0
več kot bo konkurence, bolš bo za vse. zdej pa nehite trolat. hvala

Jah, zgleda, da ti ne smem skušat pomagat.

martincek1 je izjavil:

Sem sicer zadovoljen s telefonom, superca, ampak SLO Matej pa živi nekje v oblakih. Če bi po "čudnih okoliščinah" pred dvema letoma končal na iOS >ali< Androidu, bi hvalil to platformo.

Bi hvalil tudi drugo platformo, če bi bil tako zadovoljen z njo (z Androidom sicer težko, tako da to ni kaj dosti verjetno), če bi pač delovala tako kot mora in brez zatikanja, štekanja in drugih nevšečnosti. Ne živim v oblakih, zgolj govorim dejstva. Poznam primer, ko je bil na Lumii 800 zvok popolnoma izključen (samo vibracija), vendar je ob klicu telefon še vedno zaigral melodijo zvonjenja. Kaj jaz vem kaj Nokia počne (s firmwarom verjetno), ker česa takega na Omnii 7 še nisem doživel.

martincek1 ::

Težko na podlagi svoje izkušnje govoriš že za specifičen telefon, kaj šele za OS. Tudi Omnia7 ima veliko pomanjkljivosti, tako kot Nokia Lumia 800.

Včeraj sem imel cel dan baterijo na 100%.
Danes imam cel dan baterijo na 1%.
Po vklopu battery saverja se prekine up-to-date sinhronizacija. Ko telefon napolniš in se stvar izklopi, se kdaj pa kdaj zgodi, da je sinhronizacija nastavljena na 1h.
Ob renderiranju večjih strani se predvajanje zvoka kdaj ustavi.
GPS v navezi z Endomondo deluje zelo slabo. Če kolesarim v 15% klanec (način mountain cycling) se program pavzira na vsakih 15-30 sekund. Posledično napačni rezultati treninga.
Če med vožnjo browsam po spletu na 3G signalu in le tega vmes zmanjka, še vedno pa je EDGE na vseh črticah, se strani ne bodo nalagale.
V lock screenu, če imaš nastavljen sinhroniziran koledar in je text dolg, se le ta ne bo pomaknil še v drug ovrstico ampak pač ne bo viden na zaslonu.
Windows fizični gumb se 1/10 ne odzove. (verjetno fizična okvara)

To bi bilo na hitro iz moje strani.

_Dormage_ ::

Danes imam cel dan baterijo na 1%.

Torej 100 dni z enim polnenjem ?:))

Brisane objave naj ostanejo brisane, mar ne? :)

Mislim, da zgolj ne želimo, da širiš neresnice. Mene ni ta kritika čisto nič prizadela, ker sploh ne vem kakšen problem naj bi tukaj bil? Preprosto ne poznaš WP7 in ne veš, da lahko proizvajalci telefonov v Marketplacu objavljajo aplikacije samo za svoje naprave, kot je bilo že neštetokrat povedano.

koyotee ::

to da wp ni v slovenščini ni neresnica, kakor tudi ni to, da nekatere aplikacije delujejo samo ba določenih telefonih
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: LuGi ()

Matic1 ::

o, sam kako ste pa eni sitni. džisz...Puste človeka na miru, vsak naj napiše kar mu paše, če pa želite upoštevajte mnenje, če ne pa ne.

flameir ::

Ja in?
Pojdi na android, če hočeš slovenščino.
BTW tud na androidu veliko aplikacij deluje samo pti določenih firmah ;D

Ne, WP7 res ni v slovenščini, ne (WP8 bo). Ja, tisto glede aplikacij, pa je bilo povedano sedaj že nekajkrat.

Sedaj pa se mi ne ljubi več ukvarjati s tabo.

jizzer ::

Ravnokar sem našel eno sliko direkt za Lumio :)

:)

:)

KTr1sk ::

Samo nekaj me zanima kje se odstrani obveščanje rojstnih dnevov...vsak dan ima kdo na fbju skoraj rojstni dan in telefon mi vsakič opozarja (piska) da oseba xxx ima danes rojstni dan....kje se to izklopit, zelo moteče in brezveze ...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Klik na Calendar - Settings - Bithday Calendar off

KTr1sk ::

sem našel, super hvala ti!
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Sem bil pri microsoftu in so mi odklenili telefon.
Aplikacije so še vedno plačljive. Ideje? :D

Bor H ::

Aplikacije so plačljive v marketu in prav je tako, če pa svojo narediš pa jo komot preko Windows Phone development toolsov inštaliraš.

hvala, sem nekje prebral, da imaš vse aplikacije brezplaćne, če odklenejo telefon. očitno sem se zmotil ;)

LuGi ::

flameir je izjavil:

Sem bil pri microsoftu in so mi odklenili telefon.
Aplikacije so še vedno plačljive. Ideje? :D

:))

Za taksen podvig je potreben full unlock + root tools + ...>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

boolsheat ::

Lugi, ne ni potrebno vse to.

Developer unlock ti odklene telefon za 10 aplikacij. Imaš še študentski odklep, ki ti odklene telefon za 3 aplikacije (to imam sam), pač uporabiš email od svoje fakultete in preko Microsoftovega orodja odkleneš telefon.

Šele tu je full unlock in podobne zadeve, kjer lahko nalagaš neomejeno število aplikacij in imaš omogočene določene druge funkcionalnosti.

Sklepam, da je MS Slovenija flameir-ju odklenil telefon na status "developer unlock", kar torej pomeni, da si lahko naloži 10 aplikacij direktno na telefon brez dolpotega iz marketa. Za to lahko uporabi Microsoftova orodja ali pa orodja Windows Phone Device Manager. Aplikacijo moraš imeti v obliki datoteke ".xap".

Vse te funkcionalnosti so namenjene testiranju aplikacij, ki jih ustvari razvijalec sam. Se pa hkrati odpre tudi možnost nalaganje piratskih verzij aplikacij...

Torej kje dobiti aplikacije v obliki .xap se znajdi sam. Sam sem si na Omnio W naložil Nokia Drive 3.0 aplikacijo in deluje odlično.

WP Device Manager (povsem legalno orodje):
http://www.touchxperience.com/forum/vie...

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Zaradi nove enkripcije je dev unlock premalo - http://allaboutwindowsphone.com/flow/it...

Razen če vam dela Windows Phone Device Manager ali wpxapcreator pol vzamem nazaj =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Kriptirane so .xap datoteke, da jih je težje crackat.

Ostalo je pa enako, na odklenjen telefon lahko nalagaš aplikacije preko .xap datoteke.

mikko ::

Če pa namesto piva ne daste tistih par eur za aplikacije in podprete razvijalce, pa tudi no comment...
Piratstvo ubija in zavira razvoj, to je tako, kot da bi hotel peku ukrasti kruh, če bi bila le opcija.

amigo_no1 ::

mikko
digitalček 2 ?

Glede aplikacij, na androidu imaš na marketu vse živo in jih lahko naložiš na telefon kolikor hočeš, pri WP pa privzeto ne moreš, sem to prav razumel ??

nofaith ::

Ne govori se o zastonjskih aplikacijah. Tudi sem ijh naložiš kukr čš

Oh komi čakam nov home screen. Pa lahko bi še več barv za teme dodal :P
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

amigo_no1 je izjavil:

mikko
digitalček 2 ?

Glede aplikacij, na androidu imaš na marketu vse živo in jih lahko naložiš na telefon kolikor hočeš, pri WP pa privzeto ne moreš, sem to prav razumel ??

Ne, govori se o tem da lahko spiratiziraš 3-10 aplikacij hkrati. Z marketa lahk inštaliraš vse kar ti paše.

amigo_no1 ::

Za katere aplikacije potem veljajo ta omejitve ?

darkolord ::

Piratske.

mikko ::

Bor H je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

mikko
digitalček 2 ?

Ne, govori se o tem da lahko spiratiziraš 3-10 aplikacij hkrati. Z marketa lahk inštaliraš vse kar ti paše.

Kakšen digitalček 2? Pač me moti, da ljudje razmišljajo in podpirajo o kraji intelektualne lastnine.

destiny ::

Mam občutek da večina lastnikov odklenjenih telefonov piratizira le razmeroma drage aplikacije ala navigacijo Navignon al pa aplikacije zaklenjene na določenega proizvajalca (Nokia Drive). Dokler app stane nekje do 5 ali 10€, večini ni problema zadevo kupit.

Jaz bi kupil, sam žal ne morem, ker nimam kreditne kartice...če mate idejo kako bi lahko plačal, se takoj priporočam. ;)

amigo_no1 je izjavil:

mikko
digitalček 2 ?

Ne, preko uradnega marketa lahko naložiš vseh 100K aplikacij, če želiš (čeprav imaš potem verjetno težavo s prostorm na telefonu...). Omejitve obstajajo pri odklenjenih telefonih kjer imaš pač več stopenj. Tudi tu se seveda, da povsem odkleniti telefon, da nalagaš neomejeno število aplikacij mimo marketa a mislim, da so redki takšni telefoni, sploh težko je odkleniti telefone druge generacije, ki imajo nekaj dodatnih zaščit. S telefoni prve generacije je lažje.

Aja kar se piratiziranja tiče, nikakor ne podpiram. Naložil sem si le Nokia Drive, ki pa recimo je tako ali tako brezplačna aplikacija, poleg tega bo brezplačno na voljo na vseh WP8 telefonih tudi drugih proizvajalcev (Bing Maps bodo zamenjali za Nokia Drive)...

Zgodovina sprememb…

Meni se edino ne zdi fer da angry birds je kle za plačat na androidu pa zastonj. To je diskriminacija?!?!
Za fruit ninja isto

Majo pa zato na androidu reklame not. Se pa strinjam da so prasci založniki ki drugačne cene postavljajo.

vem pa sej bi lah dal tut na wp reklame. prasci čisti

dva nova HTC WP8 telefona predstavljena:
8S: http://www.gsmarena.com/htc_announces_w...
4" 800*480 + gorilla glass
512MB RAMa
dual core 1Ghz
4Gb ROM + micro SD

8X: http://www.gsmarena.com/htc_windows_pho...
4.3" 1280*720 + gorilla glass 2
1Gb RAMa
dual core 1.5Ghz
16Gb ROM + micro SD

Cena še niso znane, na voljo baje oba novembra.

Tale prvi HTC zna bit kar pocen :)

Ja, nekej takega kot iščem za svoje potrebe, če bo imel WiFi tethering omogočen.

pa še luštna sta :P

Formula 1 ::

Windows Phone forum tudi v Sloveniji:http://www.wpklub.si

Zdej bojo kar ba enkrat popularni barvni telefoni, najprej nokia, zdej še HTC, kdo bo nasledn? :D
sta pa tole prva htcja, k sta mi tud lepa na pogled, ne sam notr :D
pa se vec k 50g lazja od lumie...

Formula 1 je izjavil:

Windows Phone forum tudi v Sloveniji:http://www.wpklub.si

hvala za link, si mi polepšal večer, ko sem prebral tole:
Dodatne funkcije na nokia lumia telefonih bodo vključevale:
•nov začetni zaslon, podoben kot bo v WP8
•aplikacija za ustvarjanje osebne melodije zvonjenja, ki pa naj bi bila na voljo na izbranih trgih
•aplikacija za deljenje kontaktov ki bo podpirala tudi prenos preko Bluetooth, poleg SMSa in e-maila
•bluetooth prenos medijskih datotek na katerikoli telefon
•obstoječe Lumie bodo prav tako pridobile aplikacijo Cinemagraph, ki omogoča ustvarjanje slik s končnico GIF.

@Bor H, imaš na trenutnem telefonu tethering vključen?

Zanimivo, Sony in LG odpovedujeta izdajanje WP8 telefonov. Škoda, konkurenca je vedno dobrodošla.

Nov začetni zaslon bodo dobili pravzaprav vsi trenutni WP7 telefoni ne sam Nokie.

boolsheat: žal ne, bi mi pa že parkrat prav prišel in ko bom kupoval naslednji telefon bom na to pozorn.

Jaz pogrešam barve teh kvadratkov. Še kako bolj zivo zeleno pa rumeno pa še kaka bi prišla prav

Če resetiram telefon, se mi bo izbrisal developer unlock?

Malajlo ::

tole tudi mene matra.... najbrž 99% ja.
Ampak recimo, da sem si billing zdaj na seattle, WA nastavil, tako da reset ne bo potreben. Upam...

@Bor H, pa si prepričan, da nimaš te funkcije? Kateri telefon in katerega operaterja imaš?

Sicer pa HTCji so lepi, so pa definitivno "kopirali" Nokijo.

Ja, 100% prepričan. Trophy pri Simobilu, še zmer na 7720 verziji.

Men so pa 8S grdi :) Siva zadnja stranica, rumen spodnji del pa po možnosti rdeči, pinki tilesi :D

Medtem ko 8X so pa kjut.

Lonsarg ::

Je bilo prelepo za Nokio, da bi bilo res. Namreč da bi bila edini proizvajalec, ki dela barvne telefone. Ne vem kaj so drugi proizvajalci čakali na Nokio, da skopirajo raznolikost barv in se ni kdo že prej lotil tega.

Vglavnm, po 5 letih KONČNO spet telefoni, ki so pisani in ne dolgočasno "resni".

bdoxx ::

off topic
samsung že dolgo pozna barvne telefone

Lonsarg ::

No, poznati barvne pa izdati celo barvno paleto za en model telefona je nekaj drugega.
««
48 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347276134 (180895) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32684564 (50984) Ciklamen
»

Kateri telefon?

4910044 (8743) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030203 (24366) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

9422216 (19571) Tilen

Več podobnih tem