Forum » Pomoč in nasveti » Windows 8 - virtual box
Windows 8 - virtual box
xxurban ::
Nameravam namestiti windows 8 developer preview 32-bit v virtual boxu.
Kaj svetujete ?:
Ali naj namestim v windows 7 ali v ubuntu ?
Imam 1.5 gb rama. koliko ga naj dodelim ?
imam samsung spinpoint f3. Koliko gb naj dodelim ?
Hvala za pomoč.
Kaj svetujete ?:
Ali naj namestim v windows 7 ali v ubuntu ?
Imam 1.5 gb rama. koliko ga naj dodelim ?
imam samsung spinpoint f3. Koliko gb naj dodelim ?
Hvala za pomoč.
Siddh ::
nekje 512 do max 650mb rama bi blo najbolše, ker imaš bolj malo rama
iz trdega diska pa dodeli nekje 40-50gb lahko tudi več odvisno koliko potrebuješ za programe, za sam sistem bi moralo bit 30gb preko glave
iz trdega diska pa dodeli nekje 40-50gb lahko tudi več odvisno koliko potrebuješ za programe, za sam sistem bi moralo bit 30gb preko glave
kje pa mi priporočate ? Na ubuntu ali windows 7 ?
Glede na to, da ubuntu rabi za delovanje 512 mb rama, bi lahko dodelil 1gb rama windowsu 8.
Glede na to, da ubuntu rabi za delovanje 512 mb rama, bi lahko dodelil 1gb rama windowsu 8.
ameba ::
Sam si si odgovoru na vprašanje ..... :-)
Lohk si pa 100GB aprticijo narediš in nastaviš dual boot pa ne boš imel problemov :-)
Lohk si pa 100GB aprticijo narediš in nastaviš dual boot pa ne boš imel problemov :-)
Cold1 ::
Delovanje v virtualcu je vprašljivo, Okna 8 zahtevajo CPU s podporo strojnemu pospeševanju virtualizacije, poleg tega pa mora biti navidezni stroj pripravljen zanje.
Lahko si ustvariš navidezni disk (datoteka ".vhd") in Okna 8 skopiraš nanj - nato pa zaganjalni meni v Win 7 popraviš tako da bo imel še povezavo do particije v navideznem disku.
Zaženeš računalnik v to particijo in namestiš Okna 8, le ta bodo pisala v datoteko navideznega diska (.vhd) - ni potrebe po spreminjanju ureditve particij obstoječega diska - hkrati pa bodo tekla na dejanski strojni opremi, ki jo imaš, ne pa v navideznem stroju (hitrost, podpora pospeševanju ipd.).
Tule sta dva primera ki opisujeta postopek:
How to install Windows 8 on a VHD (or Windows 7/2008 R2)
http://www.ngpixel.com/2011/09/16/how-t...
Dual Boot Windows 8 from VHD using Windows Setup
http://blog.concurrency.com/infrastruct...
---------------------------------------
Kljub vsemu pa velja opozorilo, da je vsakršna namestitev OS-a, ki je šele v zgodnji fazi razvoja tvegana, če nimaš varnostne kopije podatkov se s tem raje ne igraj - oziroma to počni na nekem praznem disku (pri čemer tisti disk ki ga sicer uporabljaš izklopi iz računalnika).
Lahko si ustvariš navidezni disk (datoteka ".vhd") in Okna 8 skopiraš nanj - nato pa zaganjalni meni v Win 7 popraviš tako da bo imel še povezavo do particije v navideznem disku.
Zaženeš računalnik v to particijo in namestiš Okna 8, le ta bodo pisala v datoteko navideznega diska (.vhd) - ni potrebe po spreminjanju ureditve particij obstoječega diska - hkrati pa bodo tekla na dejanski strojni opremi, ki jo imaš, ne pa v navideznem stroju (hitrost, podpora pospeševanju ipd.).
Tule sta dva primera ki opisujeta postopek:
How to install Windows 8 on a VHD (or Windows 7/2008 R2)
http://www.ngpixel.com/2011/09/16/how-t...
Dual Boot Windows 8 from VHD using Windows Setup
http://blog.concurrency.com/infrastruct...
---------------------------------------
Kljub vsemu pa velja opozorilo, da je vsakršna namestitev OS-a, ki je šele v zgodnji fazi razvoja tvegana, če nimaš varnostne kopije podatkov se s tem raje ne igraj - oziroma to počni na nekem praznem disku (pri čemer tisti disk ki ga sicer uporabljaš izklopi iz računalnika).
kaj pa, če že imam še eno prazno particijo ? Ali lahko namestim win 8 nanjo ?
Ali bom vseeno vprašan, kateri sistem se naj zažene ?
Ali bom vseeno vprašan, kateri sistem se naj zažene ?
Cold1 ::
Lahko namestiš, Okna 8 bodo namestila svoj bootloader in dodala Sedmico vanj.
---------------------------------
Je pa hkratno poganjanje večih namestitev Oken problematično: vsaka izmed nameščenih verzij oziroma kopij Oken bo, ko jo boš pognal, izbrisala obnovitvene točke in senčne kopije, ki jih je ustvarila druga.
Najbolje je, da Okna 8 namestiš na lasten disk in med uporabo odstraniš disk s Sedmico iz računalnika.
---------------------------------
Je pa hkratno poganjanje večih namestitev Oken problematično: vsaka izmed nameščenih verzij oziroma kopij Oken bo, ko jo boš pognal, izbrisala obnovitvene točke in senčne kopije, ki jih je ustvarila druga.
Najbolje je, da Okna 8 namestiš na lasten disk in med uporabo odstraniš disk s Sedmico iz računalnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 ali 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20103 (16838) | Mr Johnny |
» | Naložil sem XP na obsoječe Win 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1546 (1259) | vanromy |
» | Windows se ne boota iz cdjaOddelek: Operacijski sistemi | 869 (706) | Cold1 |
» | Nam bosta UEFI varnostni zagon in Microsoft preprečila poganjanje alternativnih opera (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Varnost | 51772 (42835) | Icematxyz |
» | Razdelitev particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1792 (1753) | boogie_xlr |