Forum » Pomoč in nasveti » s.m.a.r.t. test
s.m.a.r.t. test
mingo ::
Imam dva diska WD in Samsung in me zanima kakšna je njuna temperatura. Oba podpirata s.m.a.r.t. V BIOS-u sem dal na enabled smart monitoring, vendar mi še vedno programom hd tune pro ne zazna temp.
amigo_no1 ::
Zelo čudno.
Preveri še z CrystalDiskInfo, HWMonitor ?
Imaš disk priklopljen na kakšno pci(e) kartico ?
V biosu (pod healt) ti zazna temperaturo ?
Preveri še z CrystalDiskInfo, HWMonitor ?
Imaš disk priklopljen na kakšno pci(e) kartico ?
V biosu (pod healt) ti zazna temperaturo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
mingo ::
Sem iskal v BIOS-u, vendar sem našel le hardware monitor, kjer pa je bila temp. le od cpu-ja. Disk je priklopljen direktno na matično.
amigo_no1 ::
Oba diska seveda vsaj meni pokažeta temperaturo, torej je nekaj narobe s tvojo matično oz nastavitvami v biosu.
Za začetek resetiraj bios na default nastavitve.
btw, katero verzijo biosa imaš ? Zadnja je 1406
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...
Za začetek resetiraj bios na default nastavitve.
btw, katero verzijo biosa imaš ? Zadnja je 1406
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
fosil ::
V biosu ponavadi ne kaže temperature diskov.
HWMonitor pa pokaže. Si prepričan da ne? Čisto spodaj na dnu je prikaz temperature diskov.
HWMonitor pa pokaže. Si prepričan da ne? Čisto spodaj na dnu je prikaz temperature diskov.
Tako je!
DeeCoy ::
Aja, še nekej. HW monitor moraš zagnati kot admin, če to še nisi poskusil oz. si omejen uporabnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura procesorja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5566 (2330) | LuIK |
» | Ventilator glasen, vrti ves čas (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8146 (6857) | lolipop2 |
» | Matična-temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 837 (587) | oo7 |
» | Kako gledate temperature CPU in GPUOddelek: Strojna oprema | 3644 (2968) | Pro_moted |
» | Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 34603 (11818) | BaRtMaN |