Forum » Strojna oprema » Wifi internet iz hiše do ute 25 m
Wifi internet iz hiše do ute 25 m
psytoma ::
Aston_11 ::
Ruter na vsako stran - imam doma tako in sicer ruter na eni strani, blok z ruterjem cca 10 metrov stran na drugi strani (+ modem). Ne rabiš zunanje antene za 25 metrov.
Na drugi lokaciji (pisarna) pa sem z ruterjem oddaljen cca 100 metrov, dve bajti vmes, signal 7% in dela normalno. Trenutno pišem preko tega.
Na drugi lokaciji (pisarna) pa sem z ruterjem oddaljen cca 100 metrov, dve bajti vmes, signal 7% in dela normalno. Trenutno pišem preko tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Tarzan ::
Če boš dal ven zunanjo anteno, bi moralo delat brez problemov tudi z laptopom po vsej uti brez routerja, postavljenega na sweetspot točki ute. Če je razdalja 25 metrov in se objekta med sabo "vidita" in vmes ni kakih dreves ali visokega grmičevja, potem ni nobenih problemov, če pa nista v vidni razdalji, potem bo pa vejetno treba malo eksperimentiranja, da boš ulovil signal z routerjem in ga posredoval naprej na laptop ali računalnik. Lahko pa tudi na uto postaviš zunanjo anteno in jo vežeš na WiFi kartico računalnika. V nobenem primeru ta tvoj projekt ne bi smel biti preveč težaven. 25 metrov je mala malca. :)
mr1two ::
To bi ti lovilo tudi brez zunanjih anten, če bi le imel router postavljen pri oknu, ki gleda proti uti. Sam tako lovim internet v okolici hiše brez problemov
IceIceBaby ::
Jaz imam cca 40, 50m do klopce na koncu vrta. Pri oknu je postavljen router na katerega sem dal malo večjo anteno (prodajajo v vsaki rač. trgovini) in zadeva lovi povsem brez težav.
Pomoje ni treba komplicirati z usmerjenimi antenami itd.
Pomoje ni treba komplicirati z usmerjenimi antenami itd.
jest10 ::
Se še jaz malo vrinem v to temo
Wifi je potrebno speljati kakšne 30-40m od mesta oddajanja. Na poti je streha sosednje hiše ter drevo.
Na lokaciji, kjer bi bil zaželjen sprejem, se občasno ujame signal, vendar je prešibek, da bi se povezava vzpostavila(pa ni važno, ali imam router na n ali b standardu)
Gre se za to zadevo, ki žal nima odstranljive antene.
Predno se spravim v nakup kakega TP-linka in primerne antene, bi probal iztisniti kaj iz tega, kar imam na voljo Spajky?
Wifi je potrebno speljati kakšne 30-40m od mesta oddajanja. Na poti je streha sosednje hiše ter drevo.
Na lokaciji, kjer bi bil zaželjen sprejem, se občasno ujame signal, vendar je prešibek, da bi se povezava vzpostavila(pa ni važno, ali imam router na n ali b standardu)
Gre se za to zadevo, ki žal nima odstranljive antene.
Predno se spravim v nakup kakega TP-linka in primerne antene, bi probal iztisniti kaj iz tega, kar imam na voljo Spajky?
Spajky ::
Frupi tetrapak na antenco ruterčka natakni; nastavi na B-only in omeji Tx rate na npr.2Mbit. Pol pa probaj zadevo obrnit h kaki sosedovi bajti pri strani (za odboj preko katerega bi klient dobil signal) Namreč hudič je, če je ovira tolikšna kot pri tebi in tako blizu, pa link pada/je slab. Zna bit, da bi tako z odbojem celo delalo stabilno. Treba probat najprej pred nabavo druge robe!
Zna pa bit da bi TpLink (ma malce močnejšo anteno in boljšo Rx občutljivost) deloval (odvisno tudi od anten in kartice na klientu), lahko bo pa enako zezal; sposodi si kakega pa probaj, drugače ne gre! A LAN Cat5 kabla pa ne gre napeljat nekako do klienta? Torej se zgleda baza in klient nikakor ne moreta videt (niti z antenami na strehah)?
Zna pa bit da bi TpLink (ma malce močnejšo anteno in boljšo Rx občutljivost) deloval (odvisno tudi od anten in kartice na klientu), lahko bo pa enako zezal; sposodi si kakega pa probaj, drugače ne gre! A LAN Cat5 kabla pa ne gre napeljat nekako do klienta? Torej se zgleda baza in klient nikakor ne moreta videt (niti z antenami na strehah)?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Pyr0Beast ::
Spremeni kanal na katerem oddajaš in posnifaj okoliš za zasedenimi frekvencami (Network stumbler)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10190 (9106) | lebang1 |
» | Wireless WIFI antenaOddelek: Omrežja in internet | 8295 (7534) | hodor |
» | internet in siol tv do sosednje hiše (50 metrov)Oddelek: Omrežja in internet | 4793 (4385) | Tilen |
» | Wireless od sosedaOddelek: Omrežja in internet | 3637 (3194) | mat xxl |
» | Dostopna točka ali zunanja WLAN antena?Oddelek: Kaj kupiti | 6596 (6207) | KTr1sk |