» »

Dostopna točka ali zunanja WLAN antena?

Dostopna točka ali zunanja WLAN antena?

smes ::

Pozdravljeni.
Imam problem z lovljenjem signala. V eni hiši imam router, v drugo hišo pa bi rad signal. Pokriva pa mi samo polovico druge hiše. Za lažjo predstavitev sem narisal enostavno sliko.
 problem

problem


Tam kjer imam trenutno router imam možnost vgradnje zunanje antene pod streho na trenutni lokaciji kot je router sedaj. Oddaljenost med hišama je približno 25-30 metrov. Prosim za pomoč, ker ne vem ali bi kupil dostopno točko ali zunanjo anteno, nisem poznavalec brezžičnih omrežij zato prosim nekoga, ki bi mi znal pomagati. Hvala :)

lali12 ::

Najcenejša varianta: 2 Linksys routerja, dd-wrt firmware, nastaviš WDS in deluje 100%. Vzameš TALE router in to je to. V obeh hišah imaš tudi brezžični internet. Ne rabiš nobene antene in preverjeno deluje na 300m. Druga opcija je pa TALE komplet, ki stane okoli 200€. Prva varianta 100€, druga pa 200€. Odločitev je tvoja. Če si s Koroške pa se javi na ZS in se dogovorima.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

Galaxy ::

smes ::

Trenutno uporabljam tale router -> TP-LINK TL-WR641G in če bi dokupil TP-Link TL-WA601G(ima podporo Universal/WDS Repeater način) bi bilo potem to podobno kot, da bi kupil tista dva Linksys routerja? Nebi si delal stroškov po nepotrebnem, če lahko nabavim samo dostopno točko. Zanima pa me če bi bila ta dva med seboj kompaktibilna? Ker namreč signal označen z zeleno barvo pokriva odlično!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smes ()

Spajky ::

Nastavi ruter na B-Only in Tx brzino na 5,5Mb in probaj še enkrat do kje ti nese 8-) ... par "plehov" pravilno obrnjenih pod streho na podstrešju za odboj signala v rdečo cono, bi tudi znalo pomagat :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ender ::

Za WDS moraš imeti podporo na obeh routerjih. Daleč najlažje gre res z WRT-54GL in DD-WRT firmwarom, lahko pa uporabiš tudi kakšen drug router (samo glej, da bosta oba enaka - če namreč uporabljata različne brezžične kartice, WDS pogosto ne dela, ali pa dela samo če izklopiš WPA).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

smes ::

Sem kupil tisto dostopno točko kot sem omenil(TP-Link TL-WA601G), nastavil na repeater in deluje odlično za takšno ceno! Edina pomanjkljivost je, da podpira samo WEP zaščito, drugače pa sem zadovoljen. Signal je po celotni hiši + okolici.

KTr1sk ::

Prosim za kakšen odgovor..pri znancu rihtam internet in sicer takole

Imamo takšno zunanjo wlan anteno

priključeno na



to dela vredu...vleče od veliko ljudi naokoli itd, hočem pa s sosedi se priklopit, ki pa imajo takole:

enako zunanjo wlan anteno


in TP LINK router
http://www.tp-link.com/products/product...



ampak problem je da router če je priklopljen na to anteno nič bolj ne oddaja signala!
ČE je TP-LINK z original anteno na oknu sobe..vleče WLAN usb ključej z zunanjo anteno (z original nič ne vleče) in okrog 30% signala

ČE pa damo na TP LINk rotur zunanjo anteno pa nobenega siganala USB ključek ne najde..tako da zdaj me zanima kaj naredit..oprema je takšna kakršna je...zdaj samo ne vem če je treba kaj router nastavit da bo oddajal signal..ker zunanja antana dela vredu na USB ključku za sprejem signala..na routerju pa zadava ne dela, gledal sem DD-WRT firmware a za TPlink NI nič

Hiši sta oddaljeni cca 150m in vmes je malo drevja. HVala za pomoč
lp
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813166897 (31790) hojnikb
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj

Oddelek: Omrežja in internet
165115 (2628) mile
»

WI FI omrežje doma problem prosim za pomoč

Oddelek: Strojna oprema
161504 (1016) jest10
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257200 (5205) jancus

Več podobnih tem