Forum » Pomoč in nasveti » bat file
bat file
chrush ::
Zanima me, ali bi bilo možno napisati bat file tako, da bi namesto da jaz kliknem desni klik na my computer, map network drive, kljukico odstranim za recnnect at logon, izberem drive npr. zadnji razpoložljivi in vpišem naslov serverja?
kow ::
Na hitro iz glave:
"subst drive \\server>\dir"
oz poglej si tudi "net use"
"kljukico odstranim za recnnect at logon"
itak se bos connectal sele, ko bos pognal batch skripto
"izberem drive npr. zadnji razpoložljivi"
ne vem na pamet
"in vpišem naslov serverja? "
pogooglaj batch user input
"subst drive \\server>\dir"
oz poglej si tudi "net use"
"kljukico odstranim za recnnect at logon"
itak se bos connectal sele, ko bos pognal batch skripto
"izberem drive npr. zadnji razpoložljivi"
ne vem na pamet
"in vpišem naslov serverja? "
pogooglaj batch user input
MIHAc27 ::
Zadnjo razpoložljivo črko ravno ne vem če zna pogledati drugače pa:
net use Q: \\server /persistent:no
Q: -črka pogona
\\server - pot na strežniku
/persistent:no -ko odlogiraš se ne logira avtomatsko. Če zamenaš z yes se po resetu obdrži mapiranje
net use Q: \\server /persistent:no
Q: -črka pogona
\\server - pot na strežniku
/persistent:no -ko odlogiraš se ne logira avtomatsko. Če zamenaš z yes se po resetu obdrži mapiranje
Še dodatno vprašanje,
a je možno v to skripto dodati še, da samodejno vpiše uporabniško ime in geslo?
a je možno v to skripto dodati še, da samodejno vpiše uporabniško ime in geslo?
Spet pozdravljeni,
zanima me, če obstaja možnost, da narediš bat file, ki ti skreira uporabnika z geslom inadministratorskimi pravicami, obstoječega uporabnika z administratorskimi pravicami pa doda v skupino user? Lahko sta tudi dve skripti, če se v eno to ne da naredit
zanima me, če obstaja možnost, da narediš bat file, ki ti skreira uporabnika z geslom inadministratorskimi pravicami, obstoječega uporabnika z administratorskimi pravicami pa doda v skupino user? Lahko sta tudi dve skripti, če se v eno to ne da naredit
amigo_no1 ::
zanima me, če obstaja možnost, da narediš bat file, ki ti skreira uporabnika z geslom in administratorskimi pravicami,
http://support.microsoft.com/kb/251394
obstoječega uporabnika z administratorskimi pravicami pa doda v skupino user?
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
No, nekak mi je ratalo, ampak za vsak ukaz svoj bat file. Ali se da to združiti v en fajl?
no, imam takole:
bat1.bat
net localgroup Administrators Admin1 /add
bat2.bat
net localgroup Users admin /add
bat3.bat
net user Admin1 geslo /add
bat4.bat
net localgroup Administrators admin /remove
če vse ukaze vpišem v 1 fajl, naredi samo prvi napisan korak, ostalega pa ne naredi. v tem je problem. Ali pa sem jaz mutav, kar je verjetno bolj res in nisem dodal še česa, kar bi moral?
bat1.bat
net localgroup Administrators Admin1 /add
bat2.bat
net localgroup Users admin /add
bat3.bat
net user Admin1 geslo /add
bat4.bat
net localgroup Administrators admin /remove
če vse ukaze vpišem v 1 fajl, naredi samo prvi napisan korak, ostalega pa ne naredi. v tem je problem. Ali pa sem jaz mutav, kar je verjetno bolj res in nisem dodal še česa, kar bi moral?
Dodaj ukaz "sleep 10" (številka pomeni koliko sekund, verjetno bi šlo tudi z manj) med vsakim ukazom
preverjanje net povezave z dos batch ukazi
preverjanje net povezave z dos batch ukazi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Sedaj mi deluje, sem našel napako. Dodal sem za vsak ukaz echo, da vem kateri ukaz je izeden in na koncu pause, da mi ostane na screenu do pritiska tipke. Za sleep pa mi napiše, is not recognized as an internal or external command. Mogoče, ker imam xpje?
Zanima me še, kako uporabiti ukaz net accounts /maxpwage:unlimited za točno določen account. Ker ta velja za vse accounte.
Zanima me še, kako uporabiti ukaz net accounts /maxpwage:unlimited za točno določen account. Ker ta velja za vse accounte.
Za sleep pa mi napiše, is not recognized as an internal or external command. Mogoče, ker imam xpje?
http://www.computerhope.com/dutil.htm
Pozdravljeni,
zanima me, kako lahko editiram preko bat file-a naslednji register in da se računalnik ne bi zagnal samodejno ampak šele, ko ga bom želel sam.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet\] "EnableActiveProbing"="0"
po defaultu je value 1.
zanima me, kako lahko editiram preko bat file-a naslednji register in da se računalnik ne bi zagnal samodejno ampak šele, ko ga bom želel sam.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet\] "EnableActiveProbing"="0"
po defaultu je value 1.
V "blabla.REG" zapišeš.
in poženeš.
Zakaj ne urejaš v samem registru ?
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet\]
"EnableActiveProbing"=dword:00000000
in poženeš.
Zakaj ne urejaš v samem registru ?
Z orodjem waik bi rad naredil inštalacijo windowsow 7 in vseh pripadajočih programov, med drugim bi rad na seznam dal tudi, da se poželji spremeni ta register in to lahko naredim na dva načina in eden izmed njih je .bat file.
NeMeTko ::
Jaz uporabljam WinInstall - enostaven in efektiven - samo žal ni 4free...
Deluje po principu, da 'demonstriraš' namestitev (npr. na virtualni mašini), WinInstall posname vse spremembe in iz tega naredi inštalacijski paket. Dodatno lahko definiraš registry ključe, ki jih želiš spreminjati, dodatne datoteke in pogoje pod katerimi se naj nek paket namesti.
Osnovna raba je preprosta, nudi pa ogromno 'advanced' možnosti.
Deluje po principu, da 'demonstriraš' namestitev (npr. na virtualni mašini), WinInstall posname vse spremembe in iz tega naredi inštalacijski paket. Dodatno lahko definiraš registry ključe, ki jih želiš spreminjati, dodatne datoteke in pogoje pod katerimi se naj nek paket namesti.
Osnovna raba je preprosta, nudi pa ogromno 'advanced' možnosti.
Poznam, ampak žal ne pride v poštev. Opcija je samo ta, ki sem jo omenil in o tem žal ne odločam jaz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win10 disk cleanup - avtomatskoOddelek: Pomoč in nasveti | 713 (542) | Ijus |
» | Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datotekoOddelek: Programiranje | 4048 (397) | killa bee |
» | Kako oz. s katerim programom nadgraditi BIOS? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8198 (7656) | mtosev |
» | Kako narediti "relativno" bližnjico?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1125 (993) | SmeskoSnezak |
» | BAT file - Auto zaprtje DOS oknaOddelek: Pomoč in nasveti | 2050 (1915) | ender |