» »

Težava pri zagonu računalnika

Težava pri zagonu računalnika

igralec17 ::

Pozdravljeni!

Imam prenosni računalnik, ki se normalno vklopi ko pritisneš na gumbek, ampak potek ostane na začetnem zaslonu. Na začetnem zaslonu je v mojem primeru ASUS. Če pritisnem katero tipko nič ne deluje.
Pred tem je računalnik javljal napake, ena izmed njih je bila "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device", potem je to izginilo in se je avtomatko zaganjal "startup repair" ampak ni našel napake. Po tem se hotel znova namestiti Windows, ampak je javil napako, od takrat naprej, ko vklopiš računalnik prikaže samo začetni logo.

Hvala za vašo pomoč!

JaffaCakes ::

Ali imaš v računalniku USB ali CD? Lahko da se tvoj računalnik poskusa prižgati iz USB ključka ali CD-ja. Če ga imaš ga odstrani ali pa v BIOSu nastavi trdi disk kot primarno napravo za zagon računalnika.

Zgodovina sprememb…

igralec17 ::

Težava se je odpravila na servisu. Povedali so, da je disk crknil.

SkyEye90 ::

Si sposodim temo.
Pri meni je težava ob zagonu računalnika, pokaže se le črn enkran in utripa črtica levo zgoraj, od tu naprej ne gre nikamor več. Na silo ga ugasnem in po mogoče petem poskusu le pride v windowse, potem pa dela brez težav kot nov.
Stanje pa se slabša, danes ga je bilo potrebno zagnati že 10x preden se je premaknil naprej od črtice, potem ko se pa spet dela.

Je skoraj sigurno da bo šel disk, ali je lahko še kaj, kako naj preverim? Hvala!!

TheRiddle ::

desni klik na (moj) računalnik, upravljaj, Event viewer, potem pa tam poglej po log-ih če ti javi kako napako za disk. Lahko pa poženeš tudi chkdsk X: kjer je X pogon ki ga želiš preveriti. Ta ti bo izpisal podatke o zasedenosti diska, slabih sektorjih ipd.
zakaj bi poenostavil, če lahko zakompliciram :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen zagon sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
202209 (1672) Compufreek
»

problem z Windows 8

253165 (2266) Dober dan
»

Težave z instalacijo

Oddelek: Strojna oprema
6560 (465) Riff
»

Težave z zagonom računalnika

172090 (1887) solatko
»

Nič ne morem narediti na novem prenosniku!

101535 (1050) Gwanaroth

Več podobnih tem