» »

Siol tv na win 7 64 bit

Siol tv na win 7 64 bit

mihaga28 ::

Spoštovani,
Vsi skupaj na tem forumu sem nov tukaj gor in bi prosil za izčrpno pomoč od začetka do konca z vsemi nastavitvami, pojavila se mi je pa želja, da rad gledal siol tv na pc-ju in tudi kakšno oddajo tudi posnel.

Imam siol modem, ki ima 4 priključke se pravi 2 za internet in 2 za siol tv ter mrežno kartico v pc-ju, ter vlc player 1. 1. 7, disk 2tb, 8gb ram-a,
vljudno vas prosim za nasvete in kako in kaj nastviti, da bo delovalo.

Vsem hvala že v naprej.

roscha ::

Za začetek naroči siol TV.

roCkY ::

Naročen IPTV je seveda potrebno imeti.
Na siolovem forumu "MulticastTV" je vse napisano ogromnokrat.

Glej teme o IPTV prek PC bolj pri koncu, ker so se stvari spremenile in zadeve v prvih objavah že lep čas ne držijo več.

mihaga28 ::

mam naročen SIOL TV nekaj let na Tv-ju , ja začetne teme tega foruma so stare in ne držijo več to me bolj moti, kaj je zdej tukej aktualno verjetno res bolj proti koncu foruma.

Wisor ::

Priporočam ti VLC namesto multicasta, meni je bolj pri srcu.

http://forumi.siol.net/showthread.php?t...

Sledu koraku 2a da se neboš matru, dela 100% (če bos uporabil korak 2a preskoči na točko 5, ko izveš IP)

Playlisto ti lahko pošlem jaz, ali pa jo dobi tule:

https://sites.google.com/site/sloiptvon...

Tole si verjetno spregledal.

V čem ti je VLC uporabnejši napram MulticastTV ali Tanu.

Wisor ::

Isti kurac je vse troje, samo če maš nameščen VLC ti nudi možnost poleg gledanja movie-v tudi TV-ja, pa še dosi manj problemov sem imel s playlistam.

EDIT:
lol@tano, majo pa "uraden topik" na siolovem forumu, pa se noben ne pritožuje :)):))

Drugače pa se lahko uporabi t-2 listo, mislm da je isto

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

Meni je MulticastTV daleč najbolj priročen.

Dokler streami niso blokirani smo volkovi siti, koza pa se še odloča (že nekaj let) koliko se bo pustila molzti.
Mnenje glede možnosti predvajanja IPTV prek PC je na forumu s strani uporabnikov jasno izraženo.
Skratka trenutno na to temo ni kaj dodati.

Opcije so 3:
-omogočen ogled vsega tudi nenaročenih vsebin (sem mnenja da to ni opcija),

- omogočiti le naročene zadeve (po predalčanju kanalov po IP rangih se je predvidevalo, da bo nemudoma narejena blokada glede na naročeno na posameznem priključku),

- vse blokirat (kar nikakor ni sprejemljivo saj je PC najuporabnejša naprava za multimedijo in vse ostalo kar z njem počnemo). Nenazadnje je tudi slika prek PC občutno boljša kot prek STB + mogoča je izbira med mpeg2 in mpeg4 streami.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5224905 (9064) slitkx
»

Siol tv na pc

Oddelek: Pomoč in nasveti
101577 (1287) wini
»

SiOL - VLC vsi programi play ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
93141 (2969) mijav7
»

SiolTV - router