» »

IntelŸ Anti-Theft Technology - kaj to je in kako jo uporabljati?

IntelŸ Anti-Theft Technology - kaj to je in kako jo uporabljati?

rzidar1 ::

Prebrala sem, da imajo to možnost vgrajeni prenosniki z i5, i7 procesorji (morda tudi i3, ne vem) vpro verzije.
Pa me zanima, kako se zadeva uporablja v praksi. A moram imeti gor naložen kakšen program, ali morajo biti gor Windowsi, katere naloži proizvajalec (v mojem primeru HP) ali lahko imam recimo katere druge (študentske)... Na kakšnem principu to deluje?
Namreč... Stricu so ukradli že drugi prenosnik in zdaj bi lahko to zadevo nekako rešil s tem novim procesorjem.

Prosim za kakšno informacijo več!



Prebrala sem:
Zaščita podatkov na izgubljenih prenosnikih

Za izboljšano zaščito pred izzivi, povezanimi s krajami prenosnikov in izgubo podatkov, je Intel najavil novo različico tehnologije za zaščito pred krajo Intel Anti-Theft Technology 3.0 (AT 3.0), ki je sedaj na voljo na izbranih procesorjih druge generacije Intel Core in Core vPro.

Prejšnje različice tehnologije so pooblaščenim zaposlenim v oddelku za informacijske tehnologije omogočale, da so prek interneta poslali signal, s katerim so v celoti onemogočili delovanje ukradenega ali izgubljenega prenosnika in tako preprečili dostop do šifriranih podatkov. Tehnologija Intel AT 3.0 omogoča pošiljanje signala v obliki besedilnega sporočila prek mobilnih omrežij tretje generacije (3G). Signal je mogoče poslati že v nekaj trenutkih po tem, ko je računalnik prvič vklopljen po kraji. Ko je prenosnik vrnjen, ga je mogoče na podoben način ponovno aktivirati. Poleg tega je na voljo možnost, ki organom pregona omogoča, da s tehnologijo GPS na določenih modemih 3G odkrijejo lokacijo izgubljenih ali ukradenih prenosnikov.

Tehnologija AT 3.0 vključuje tudi možnost zaščite računalnika v stanju pripravljenosti, ki varuje računalnike v nešifriranem ranljivem stanju pripravljenosti (S3). Ko se računalnik prebudi, zaščita stanja pripravljenosti zahteva prijavo za šifriranje. Ta vrsta zaščite nudi višjo stopnjo varnosti kot običajna kombinacija uporabniškega imena in gesla za prijavo v operacijski sistem.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Mrakw ::

Brez veze.... Se bolj splača malo bolj preventivno varovati na računalnik. Zakaj? Ker dandanes policija tudi nič ne ukrepa (izkučnje pri bratu, ki so mu 2x ukradili dober telefon) in tudi nič nemorejo ukrepati (izsledili so ga ampak oni ga morejo dobiti tisti trenutek ko ga on uporablja... ce ga ne mu nemorejo nic).
Če bi pa računalnik že ukradel bi ga pa tako ali tako formatiral :))

"Ta vrsta zaščite nudi višjo stopnjo varnosti kot običajna kombinacija uporabniškega imena in gesla za prijavo v operacijski sistem."
Formatiras vse in naložiš nov operacijski sistem in računalnik je tvoj in ga ne boš več videla :)

rzidar1 ::

Aha... No, to me je zanimalo. Če je to samo programske narave ali je kakšen čip v procesorju, ki to nadzoruje.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Mrakw ::

Hmmm to jaz tut nevem cisto 100%... nevem nevem... jaz mislm d je to bl program ker je napisano
"Ta vrsta zaščite nudi višjo stopnjo varnosti kot običajna kombinacija uporabniškega imena in gesla za prijavo v operacijski sistem"
in
"Signal je mogoče poslati že v nekaj trenutkih po tem, ko je računalnik prvič vklopljen po kraji"
zato mislm da je program...

al pa tut ne

Intel vPro @ Wikipedia
Mal preber :)

errhec ::

Tokaj je video od intela, kako ta zadeva deluje.

Poglej če ti ustreza
dd

rzidar1 ::

če jst prav vidim (nimam zvočnikov na tem pc-ju), potem zadeva deluje glede na password in ne načip. ali se motim?
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Mrakw ::

Jaz nebi tega kupoval... ker če ti ga ukradejo ga nebos nikoli vec dobil nazaj...

rzidar1 ::

samo sprašujem. videla sem to tehnologijo in me zanima, na kakšen način deluje in kako se obnese!
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Letalec ::

Obujam staro temo, ker mi je škoda odpirati novo. Ker imam novi prenosnik vreden cca. 1300€ v katerem se nahaja procesor i7 z omenjeno tehnologijo varovanja, sem se odločil, da zadevo aktiviram. Če komu še vedno ni jasno, zadeva deluje tako, da na Intelovi strani ustvariš račun, ki more tvoj prenosnik vsake nekaj dni pofočkat preko interneta. V kolikor tega ne naredi, potem hardwaresko zaklene procesor (in menda še par ostalih stvari). Izjemno enostavno, a učinkovito, zato ker se je tega lotil proizvajalec procesorjev na strojnem nivoju, zato tudi formatiranje računalnika ne pomaga.

AAAAAmpak. Glej ga zlomka, se hočem registrirati nakar me sistem sprašuje za kodo, ki naj bi jo prejel s procesorjem. Po pregledu vseh škatel in dokumentacije, zadeve nisem našel. Malo raziskovanja razkrije, da nekateri dobijo zraven promocijsko kodo za eno leto varovanja. Naprej je plačljivo! Če ne dobiš kode je takoj plačljivo. Pri izvajanju storitve se je Intel pogodil še z McAfee, da imajo tudi oni svojo rešitev, ki zna hardwaresko zakleniti procesor.

Glede na to da plačaš/mo 300€+ za en jebeni procesor, bi pričakoval, da bo en tak osnovni feature brezplačen. Pa ni. Meni se zdi to malo nateg. Upam na odprte specifikacije, da bo lahko google naredil svojo implementacijo.

Kakšno je vaše mnenje, na omenjeno trženje "dodatnega produkta"?

Mehmed ::

Da te skusajo odreti mi je samoumnevno.
Sama korist teh resitev... Recimo tko, ce mu onesposobis racunalnik (ali pa telefon) na daljavo, imas neko zadoscenje. Ampak, ce vrze nedelujoco zadevo stran, potem ti ze tako nizke sanse, da ga kdaj najdejo, padejo na nulo.
Mi prey bolje deluje, da mu vsaj sledis pa upas na najbolje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Marčevski napad na RSA kompromitiral žetone SecurID

Oddelek: Novice / Varnost
4312742 (10693) MyotisSI
»

Internetno bančništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7419169 (14855) Tilen
»

Chrome OS predstavljen, prvi prenosnik

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
115545 (4882) JaVonTech
»

LinuxCon

Oddelek: Informacijska varnost
342375 (1496) noraguta

Več podobnih tem