» »

Menjava zaslona na prenosniku Fujitsu Amilo Pi 3560

Menjava zaslona na prenosniku Fujitsu Amilo Pi 3560

Fukomuko ::

Na prenosniku Fujitsu Amilo Pi 3560 se je fizično poškodoval zaslon, zato bi bila potrebna menjava. Gledal sem že za nadomestke na ebayu, ampak nisem našel nič primernega. Verjetno bi povsem zadostoval kak generičen panel, ampak nisem povsem prepričan, če so ravno vsi kompatibilni. Ima že kdo kaj izkušenj z menjavami, da bi lahko podal kakšen nasvet?

SimplTech ::

Običajno je res, da več proizvajalcev vgradi v prenosnik isti generični panel (pogosto jih izdelujeta LG in Samsung).

Tako je najbolje po Ebayu iskat po proizvajalcu in točnem modelu (številki) panela. Tako se izogneš težavam pri kompatibilnosti.

Jaz običajno naredim tako:
- preden grem odpirat prenosnik nanj priključim eksterni monitor in s pomočjo programa Aida64 (link) poiščem točni model panela. Tako mi omenjeni program na trenutnem HP-ju na katerem delam poda tole informacijo:

- če slučajno Aida64 ne da uporabnih podatkov, odprem ekran, zadaj pogledam model panela (ali part number) in to iščem po Ebayu.

Na zadnje sem recimo v Toshibo vgradil LG-jev panel, ki je v osnovi bil vzet iz Acerja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenova računalnika

Oddelek: Strojna oprema
413571 (2684) tilenmpower
»

Programska oprema za zaznavo produktne številke LCD-ja prenosnika?

Oddelek: Programska oprema
121965 (1776) slitkx
»

Zaslon na prenosniku deluje samo, če ga fizično zvijem

Oddelek: Pomoč in nasveti
8871 (619) solatko
»

Problem počil je ekran.

Oddelek: Pomoč in nasveti
152500 (1992) MIHAc27
»

POMOČ črta na monitorju