» »

Colin 2 in trzanje slike

Colin 2 in trzanje slike

Cveto ::

Nekaj se je že govorilo o tem, pa vseeno še ne vem kaj naj. Imam EPOX KTA+, Durona 600@950, 128 MB PC 133 Ram, zvočno kartico Fortemedia Quad extreme(EAX),IBM 9 GB 7200 rpm Hard disk, Voodoo 3 2000 navit na 180 mhz in flashiran z Biosom od 3000-ke, gonilnike 1.05 in Via 4.28. Sistem je Windows ME, naložen kakšen mesec nazaj.
Vsi špili mi delajo gladko vsaj na 800x600, če že ne na 1024x768, razen Colina 2. Ta se mi tudi pri 640x480 min detail še zatika v ovinkih, ozroma preskakuje po več slik naenkrat. Po ravninah dela tudi 1024x768 gladko. A se da kaj narest, nastavit kakšne nastavitve ali bo treba po novo grafično kartico. Nameravam kupit MX, ampak sem pa slišal, da se tud tam zatika.
Morda je kriva Zvočna kartica?

Za vse informacije se lepo zahvaljujem.

luni ::

hm po moje ni kriva tvoja graficna kartica ampak enostavno Collin... ta igra je neverjetno problematicna.. mogoce obstajajo kje ne netu kaksni popravki?
Artificial Intelligentia

matevzm ::

Meni je tudi skakal. Potem pa so se mi w2k rahlu usuli in sem jih malce restavriral. Pri tem sem moral postaviti na novo vse gonilnike in sem za svojo 128 Pro dal gor ene nove beta beta (za razliko od obicajne bete, ker ATI nekako ne dela final verzij gonilnikov..).Bilo je se nekaj sprememb, a nic takega, kar bi po moje vplivalo. Igrica tece pocasneje s temi gonilniki, samo se pa ne zatika vec.

frudi ::

jaz mam podobne probleme na povsem drugačni konfiguraciji (celeron+mx), tak da je problem zgleda res v colinu. tud patch (1.05) ne pomaga.
problem pa zgleda tako, kot je opisal cveto - laufa sicer večino časa lepo, vmes pa kr šteka, kot da bi mel recimo 300ms laga.

zamenjal sem vmes gonilnike za grafično, zvočno in tri verzije directx-a.
treba bo windowse reinštalirat, itak jih mam že ene 5 mescov gor, kar je občutno preveč, da bi še vse normalno delalo :)...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Če je pa tko, pol se pa ne bom več sekirou.

Škoda, da je tko, ker špil je dober.

Ampak po MX grem pa vseeno, pa winse bom tud reinstalirou.

Lucio ::

Meni se je isto dogajalo na V5 5500, potem pa sem malo zmanjšal frekvenco iz 185 na 182 pa je vse gladko. Tako da je mogoče da je kartica malo preveč OC.
Poskusi zmanjšat

Marjan ::

colin je res zlo problematicen...
moj problem je, da mi zadnih dveh save-ov ne load-a vec!! Pa ze ful sm naprej prsou!!
:(
...a kdo ve kaj bi blo to? prej sm ful dolg spilu in je blo vse ok!

(c566, v3 2k)

PeTe13 ::

Mam T-bida in GeForce GTS, pa dela čist tekoče,
če pa dam car-detail na high, še vedno dela tekoče le ko pa zabremzam pa močno zašteka!
Seveda zato ni kriv GeForce temveč Collin!!!;(
Capitalism stole my virginity!

mravla ::

mam P3 550@825 in Matrox G-400, nastavljeno na najvišje oz. high, pa dela tekoče.:))
če ga poženeš, bo letel

YiMMi ::

Em to temo se ze dal na forum in dobil kar nekaj odgovorov...Vendar noben ni pomagal...Delalo mi je cisto enako...
Mam Abit be 6II
Celeron 633
Prophet 2 MX

In je zadeva predvsem na zacetku stekala
seveda sem imel 128 NO NAME ramov...
Sedaj sem jih prodal kupil 196 Micronovih ramov 133MHZ in dela ko sus...
Mislim da so rami....8-O

boko34 ::

Tezava je v WinME.Imel sem iste probleme,dokler si nisem instaliral nazaj Win98 SE.Verjeli ali ne igra dobesedno LETI!Poznam jih veliko,ki so na isti nacin resili problem,vendar je stvar prepuscen vam ali si boste instalirali Win98. (se splaca,ker je igra ZAKON!)

Hm, RAM? WinME? OC? , kdo bi vedu. Treba bo zgleda zamenat RAM, Windowse(kdaj bo whistler?)in grafično kartico.

Voodooja sem vrnil na original frekvenco, pa ni pomagal. Mogoče so pa Vindowsi krivi.

Ko nič ne delam, mi kaže obremenitev 30-40%.

WTF?????

BlackHole ::

To temo smo že obdelali. Prvo kar stori: vrži dol WIN ME in daj gor Win9x ali WIN 2k.

kljukec ::

Jst sem tut dol vrgu Win ME ravno zaradi tega, ko mi Colin ni delu in poleg njega so še filmi štekali (v glavnem DivX).;((
Zato pa vrž Win ME dol pa boš videl da potem Colin teče gladko.
Pa tut filmi!

miranpozar ::

Haha, koliko popolnoma različnih nasvetov! Pa dodam še jaz svojega:
Z verzijo 1.07 gonilnikov za Voodoo3 so težave s Colinom. Če pa inštaliram v1.05 Voodoo3 driverjev, pa dela normalno.

Problem je v hroščatosti igre! SUX!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

boko34 ::

Miranpozar: mislim da je napaka v WinME,ker to kar ti pravis ne drzi.Namrec z gonilniki 1.07 igra tece mogoce prvih par sekund,nakar blokira racunalnik in jo sploh ni mogoce igrati.Za starejse gonilnike imas pa prav da delajo in glede igre da je hroscata tudi.

Men trza tud z 1.05

frudi ::

meni dela probleme na win98 se, tak tud niso vedno winME krivi...
zdaj čakam, da mi en vrne en cd s kupom programov, ki sem si jih downloadal in brez katerih si ne znam več predstavljat dela z windowsi, da lahko končno napišem format c:...
aja, problemi s colinom so se mi še zaostrili, zdaj ga niti zagnat več ne morm... zmeden špil...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ZanzeK_001 ::

Tudi jest sm imel takšne probleme. Na začetku proge mi je zlo rezalo, potem pa je stvar tekla gladko. No razen ko sem bremzal mi je štekalo. Pa sm nekako prišel do ugotovitve, da mi to dela zvok in sm jst ku jst šel v DirectX dialog (al neki tacga) :P
in sem izklopil sound aceleration, da je pol bla sam nekakšna emulacija. In colin mi ni zašteku niti enkrat.

Kje pa je ta meni, V winsih al v Colinu?

Lucio ::

To dobiš, če v Start - Run vpišeš DXDiag, pa pod sound izklopiš Acceleration.

Povej če to deluje!

Sem probal.

Zvok je slabši, trza pa mal manj,

Drug teden dobim MX-a in SB Live, potem bomo pa vidli.

DirectZ ::

Po mojem pa je problem v OC-janju samega procesorja.
Recimo Duron 800@1000 (10x100) spile in programe odpira, da te kap rukne.
Že veliko jih je opazilo, da pri "preveč" navitem procu disk zaostaja :(
Mal se poigraj z nastavitvami proca pa bo

Arrivo ::

Z istega CD-ja smo naložili Colina na TB 800 in celerona 600@750 .
Zadeva na celeronu je sekala...
Kot vzrok težav se je izkazala preveč OC grafična...

MaD_Mavr0 ::

Colin McRae Rally je kot Colin Mcrae sam; :P
Ze zvozi progo do konca potem vozi hitro in je absoulutni zmagovalec na Stagu...
ce pa ne potem pa seka oz. zrusi svoj Fous v jarek :D[zelo rad na streho]

Meni dela zlo dobro ! Pa se peklensko hitro laufa ..................
>:D

@Have fun I`m the best in car driving

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se kom zmrzuje COLIN 2?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141167 (1011) glavic
»

hud problem - frozen

Oddelek: Pomoč in nasveti