Forum » Informacijska varnost » je moja internetna povezava sedaj manj varna
je moja internetna povezava sedaj manj varna
vir ::
Pred časom sem imel kar naenkrat nekaj dni zaporedoma težave z dostopom do interneta. Ko sem se hotel povezati na intenret se je na dveh računalnikih od treh povezanih na modem pojavljal erorr 667 ali neka podobna številka. V siolu so potem nekaj spremenili oz. so me vodili po nastavitvah modema, tako da mi zdaj več ni več treba ročno vzpostaviti povezave z internetom.
Pojavlja se mi vprašanje ali ni to sedaj slabše glede varnosti. Zdaj sem namreč ko prižgem PC stalno povezan na internet in četudi interneta ne uporabljam sem še vedno možna tarča hekerjev ali kakšnih drugih vdorov iz interneta.
Kako pa vi mislite?
Pojavlja se mi vprašanje ali ni to sedaj slabše glede varnosti. Zdaj sem namreč ko prižgem PC stalno povezan na internet in četudi interneta ne uporabljam sem še vedno možna tarča hekerjev ali kakšnih drugih vdorov iz interneta.
Kako pa vi mislite?
OmegaBlue ::
Nič manj varno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
fosil ::
U bistvu si sedaj bolj varen, ker nisi direktno povezan na net, ampak modem sedaj delujejo tudi kot neke vrste firewall.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5190 (3596) | seba-beba |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14891 (13480) | styled |
» | Razbremenitev preobremenjenega modema z dodatnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 3442 (3223) | vmalhar |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3584 (3470) | Hayabusa |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5947 (5637) | dreamtheater |