Forum » Programska oprema » Backup SSD na HDD
Backup SSD na HDD
Vitamin-B ::
iščem rešitev za laptop s SSD (80 gb) in hdd (500 gb) diskom ter windows 7. Vsi važni podatki in programi ter os so na ssd, na hdd-ju pa bolj postranske stvari, za katere ne rabim backupa, oz. če že, potem kopiram na zunanji disk.
torej želel bi imeti backup sliko SSD-ja na HDD-ju, da če ena stvar crkne mam še vedno vse podatke iz ssd-ja
idealno bi mi bilo:
-da bi z dvema klikoma zagnal posodobitev backupa
-pri tem imel možnost izbire posodobitve backupa samo predoločenih delovnih map (bolj pogosto) ali pa posodobitev celotnega backupa (ko je čas)
-backup bi imel neko vredu rešitev za posodabljanje, da nebi vsakič znova delal backupa celotnega SSD-ja
-da se da zanesljivo postavit backup nazaj na nov SSD (OS je v backupu, na hdd-ju z backupom pa ne)
-da ni nič avtomatično (oz. se da nastavit da ni) in da med neuporabo ne obremenjuje sistema
torej želel bi imeti backup sliko SSD-ja na HDD-ju, da če ena stvar crkne mam še vedno vse podatke iz ssd-ja
idealno bi mi bilo:
-da bi z dvema klikoma zagnal posodobitev backupa
-pri tem imel možnost izbire posodobitve backupa samo predoločenih delovnih map (bolj pogosto) ali pa posodobitev celotnega backupa (ko je čas)
-backup bi imel neko vredu rešitev za posodabljanje, da nebi vsakič znova delal backupa celotnega SSD-ja
-da se da zanesljivo postavit backup nazaj na nov SSD (OS je v backupu, na hdd-ju z backupom pa ne)
-da ni nič avtomatično (oz. se da nastavit da ni) in da med neuporabo ne obremenjuje sistema
fosil ::
Ena varianta je kar vgrajeni backup v win7, druga pa recimo easeus todo backup free.
Tako je!
5pellfire ::
Macrium Reflect Free
Paragon Backup and Restore Free
Od plačljivih Acronis True Image Home
Paragon Backup and Restore Free
Od plačljivih Acronis True Image Home
dejanslo ::
Vitamin-B, kako si rešil zadevo? Delal bom skoraj identično zadevo, s to razliko, da bi nastavil backupiranje avtomatično enkrat ponoči. Pa dodaten pogoj imam, da če SSD mrkne, da se ga samo odklopi in je sistem na HDD takoj pripravljen za delo..
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
RejZoR ::
EASEUS Todo Backup Free. Free, močen in ima celo bootable, ki si ga narediš na CD ali USB ključ. Ima tud instant resize funkcije, če snemaš iz večjega imagea na manjši disk.
Prej sem uporabljal PING, ki je bil fajn ampak je bil katastrofa kadar si prenašal na manjše diske. EASEUS pa dela odlično. Tud vmesnik je zelo dobro narejen, tko da ga boš takoj skapiral.
Prej sem uporabljal PING, ki je bil fajn ampak je bil katastrofa kadar si prenašal na manjše diske. EASEUS pa dela odlično. Tud vmesnik je zelo dobro narejen, tko da ga boš takoj skapiral.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Isotropic ::
Vitamin-B, kako si rešil zadevo? Delal bom skoraj identično zadevo, s to razliko, da bi nastavil backupiranje avtomatično enkrat ponoči. Pa dodaten pogoj imam, da če SSD mrkne, da se ga samo odklopi in je sistem na HDD takoj pripravljen za delo..
a ssd-ji drgac sploh kdaj kar tako mrknejo? razen ce ni zarad firmwera recimo.
dejanslo ::
Kolikor sledim temo "SSD za sistemski disk", tudi ja. :) Sicer smo vzeli Intele, o katerih je takih poročil zelo malo, pa vseeno. Ker sem jaz predlagal nakup in bom tudi postavil zadevo, gre pa za računalo, ki se uporablja za posel, mora bit zadeva pripravljena na worst case scenario.. :)
There`s More Than One Way To Do It
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows backup in restore - prosim za pomočOddelek: Operacijski sistemi | 2130 (992) | BorutK-73 |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22163 (14872) | MrStein |
» | Izdelava kopije/slike diska?Oddelek: Programska oprema | 2679 (2365) | slitkx |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5221 (4797) | BorutK-73 |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 4326 (3480) | Duhec |