» »

Hp pavilion mrtvi pixli, spet

Hp pavilion mrtvi pixli, spet

ZuPk0 ::

Zdravo!

Pred kakšnim mescem sem pisal glede kaj narediti v primeru mrtvih pixlov za hp prenosnike.
Zadeva je šla v budimpešto na popravilo dne 3. 8. 2011 in prišla z (nevem če novim) ampak delujočim lcd-jem nazaj 4 dni kasneje.
Danes 1. 9. 2011 okoli 18h (prej sem ga uporabljal 30min za surfanje potem pa ga dal v hibernate in šel ven) se je pojavila ena vrsta mrtvih pixlov po širini lcd-ja.

Problem je da je garancija veljala do 13. 8. 2010 in sem imel srečo/nesrečo da je ravno takrat nekaj šlo da so mi popravili.

Jutri bom klical na hp (lol po enem mesecu) in zahteval ponovno popravilo.

Ta tema mogoče ni lih polna vprašanj ampak je nek opis osebnih izkušenj s temi stvarmi in bo mogoče komu kaj bolj jasno (ne pravim da je hp drek, pravim da imam veliko nesrečo);((

Ne vem kako se vidi na slikah ampak mrtva je samo ena vrsta in kar je zanimivo je da je med vsakim mrtvim pixlom en delujoč.

OZZY ::

kolikor vem je tako da če ti zamenjajo ekran z novim potem velja garancija za ekran na novo... Če je bila prej 1 leto začne za ekran teči na novo medtem ko za vse ostale zadeve ostane prvotna.
Go with the flow.

eales ::

Eno mal offtopic vprašanje :) Kolk se ti kej greje tale dv7ka? Jaz imam enako z i7 procesorjem in imam občutek, da se zadne čase ful preveč segreva. Ob normalni uporabi(mozilla, office,...)mi speedfan kaže da so se jedra procesorja segrela na cca. 65°C, če pa zaženem kakšno igro, pa sploh ni potrebno da je nevem kako zahtevna, pa se segreje tudi na 96°C. Zgorni levi vogal pa postane zelo vroč.

DeeCoy ::

veš, prenosnike je treba na pol leta čistit od znotraj.

mat xxl ::

DeeCoy je izjavil:

veš, prenosnike je treba na pol leta čistit od znotraj.

Točno in to pri Hp ju narediš navadno z dvigom tipkovnice in spihanjem zadeve, ki potem na enkrat utihne .....

ZuPk0 ::

Moj je DV6-ka (AMD Turion dual core 2.3ghz ) in ko sm ga dobil (kupil pol leta starega) sm meu med igranjem tut 85°C pol sm ga pa odprl pa use totalno spucu in zdej ne gre čez 65°C :) mam pa dvign zadn del tko 3 centi da bolj vleče not.

mat xxl: ko si rekel "navadno z dvigom tipkovnice" fak js sm se tok zjbavu pa tok stvari razšraufal itd da sm čist pršu do ventilatorja in čist spucal (zdej se dejansko čuti vroč zrak ko piha ven) xD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZuPk0 ()

kmetek ::

zato se pri hpju vedno podaljša garancija iz osnovne 1 leto na 3 za dobrih 80€.....daš 500-600€ za prenosnik in nimaš še dodatnih 80€ za 2 leti extra mira? 3,33€ na mesec ? fail ;)

huek111 ::

To je pa res extra mir če imaš sigurno enkrat na leto comp na popravilo!
Če daš za neko stvar 600€ pričakuješ, da bo delovala vsaj nekaj let ne pa da boš doplačeval 80€ za vsak slučaj.
Garancija bi morala trajat vsaj tri leta brez doplačila, sicer pa jo naj ukinejo in poskrbijo da bo comp crknil vsak mesec pa bodo vsaj delavci imeli delo.(to bi proizvajalci še najraje videli)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

Zheegec ::

kmetek je izjavil:

zato se pri hpju vedno podaljša garancija iz osnovne 1 leto na 3 za dobrih 80€.....daš 500-600€ za prenosnik in nimaš še dodatnih 80€ za 2 leti extra mira? 3,33€ na mesec ? fail ;)

A samo pri HPju ali kako? :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

#000000 ::

No kaj je ratal, so priznali nov zaslon ali ne ? Ker dvomim da gre za zanič zaslon.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus prenosnik N551JM - vrnitev kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
223663 (2512) xxpolhecxx
»

S čim očistiti zaslon prenosnika/monitorja?

Oddelek: Zvok in slika
426386 (5504) petrca
»

Kateri prenosnik od 600-850 eur

Oddelek: Kaj kupiti
447889 (6712) DeathKiller
»

Prenosnik - pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
151635 (1418) TribesMan
»

Hočem laptop... IBM T42 vs HP NX8220