» »

Prehitra vožnja - čuden postopek...

Prehitra vožnja - čuden postopek...

Temo vidijo: vsi
1
2
»

solatko ::

Ni bilo trditve, da se policaji ne bodo postavljali v cone 30, temveč, da redarji lahko merijo samo s stacionarnimi napravami in te ne ustavijo - dobiš vse lepo pripravljeno po pošti (so jih verjetno malo zaščitili pred kakšnim, ki bi znoru).
BlueRunner - oglej si Šiško, Moste, Kodeljevo, Trnovo, Bežigrad........., celo od kolinske proti papirservisu, kjer je v nevarnosti na desni samo ograja od železnice. V bistvu je v vseh delih LJ samo nekaj cest brez cone 30, pa ti ne rabim malat linkov, vsedi se v avto, pa se zapelji po LJ.
Delo krepa človeka

St235 ::

Se vlozim vsak dan in se moraš prav potrudit da najdeš cono 30. Tako, da enkrat za spremembmo navedi kakšen vir namesto osebnih traum.

BlueRunner ::

pa ti ne rabim malat linkov, vsedi se v avto, pa se zapelji po LJ.

Odkar se je izkazalo, da se lažeš, so dokazi za tvoje trditve praktično nujni.

Torej... v Šiški, Mostah, Kodeljevem, Trnovem, Bežigradu, ... preteklih 30 let ni bilo prometnih nesreč, sedaj pa imamo tam cone 30. Prosim za povezavo iz katere je razvidno, da v teh predelih Ljubljane ni bilo prometnih nesreč. Ravno tako prosim tudi za povezavo iz katere je razvidno, da to velja vsaj za večino ostalih con 30 po Sloveniji (če že ne za vse), kakor se ti je to prej zapisalo in, da se gre samo za kasiranje in nikakor ne tudi za varnost.

Mrakw ::

Ja ce ni nc podpisala poj tut nc ne bo... Na sodiscu bo reku sodnik ke je kj podpisano al pa kj... in ker nc ni podpisala tut nc ne bo kazni. samo slika ni dovolj. i quess

St235 ::

you guess wrong. Po tej logiki sploh ne bi smeli kaznovat kršitev z stacionarnim radarjem, ker nič ne podpišeš ko te slika.

BlueRunner ::

Saj verjetno ni kaj za podpisati. Prekršek je bil ugotovljen - dokaz bo slika na (predvidevam da avtomatičnem) radarju. Voznica je bila identificirana - popisali so podatke iz njenega vozniškega takoj po ugotovljenem prekršku. Torej slika + podatki voznice prepisani na kraju dogodka... IMHO ni šans, da prekršek ne bi bil "poračunan". Izgovarjanje tipa "nisem jaz vozil" v takšnem primeru ne bo možno. Glede na to, da alkotesta ni odklonila, ta pa tudi ni bil pozitiven, tudi za to ni bilo potrebnega nobenega podpisovanja.

No, pa še opozorili so, da lahko papirji potujejo tudi do eno leto. Kar je pošteno opozorilo, da ne bi kdo čez pol leta mislil, "ah saj ne bo nič" in znova postal nekoliko nepreviden.

solatko ::

BlueRunner - Da ti dokažem, kako si še vedno butel, ti bom v posameznih delih naštel tiste, ki niso v coni 30 - Vodmat - Med Zaloško, Njegoševo in Grablovičevo, dodam samo še Bohoričevo, vse ostalo 30; Šiška - komplet med Na Jami, Vodnikova, Šišenska in Celovška, Kodeljevo- vse razen Ob Ljubljanici, Povšetovi in Poljanski.... več se mi pa ne da naštevat, saj je manj tistih ulic, ki niso v coni 30. Ker si butel, to pač ne vidiš, tako kot si me za lažnivca proglasil, na podlagi nekaj izvlečkov iz koncepta, ki si jih razložil po svoje, sam veš, jaz sem že prerasel take igrice in se niti ne sikiram, če mi nekdo z IQ-jem ugasnjene žarnice, daje nadimke.
Delo krepa človeka

BlueRunner ::

Še vedno nisi podal neodvisne potditve svojih izjav: Cone 30 so povsod, kjer se da, pa ne zaradi varnosti (30 let se je tam večina vozila 50, pa ni bilo nesreč), temveč izključno zaradi kasiranja (manjka denarja v proračunih občin in mest). Ne spet tupit o neki varnosti in podobno.

Čakam(o)...

tx-z ::

Problem pr vseh teh znakih je, da jih ne vidš. Vedno k recimo zavijaš desno na neko ulco, si ti pozorn na desn bok, kjer so vedno kolesarji in peščci...in nisi pozorn na uno tablo, k je glej ga zlomka lih tm nekje...Table bi mogle bit postavljene ene 15metrov naprej, ne pa takoj na križišču...Na naši ulci se morš prou potrudt da jo vidš, kr je tko fajn skrita. Dejansko sm šu 3x mim, da sm jo vidu-sicr sm vedu da je cona 30, ampak nkol je nism opazu če nism bil ekstra pozorn na to. Če pa bom zdej skos table gledu pa lah mimgrede kšnga kolesarja spregledaš..Debilno.

Da ne omenm v Tacnu...Znak za konc cone 30 k zapeljše po tisti cesti, kjer se gre desno nazaj čez most pa savo ...levo pa prot avtocesti... Nker pa ni znaka za začetk cone 30? :)
tx-z

BlueRunner ::

Problem pr vseh teh znakih je, da jih ne vidš. Vedno k recimo zavijaš desno na neko ulco, si ti pozorn na desn bok, kjer so vedno kolesarji in peščci...in nisi pozorn na uno tablo


Meni se je vedno zdela najbolj elegantna rešitev ta, da je znak dodatno nasprejan še na vozišču. Pozimi sicer ne tako uporabno, ampak to je vsaj letni čas, ko tudi grmovje nima listja ravno na pretek.

Bi pa komot kakšno tablo res premaknili kakšnih 5m naprej - torej dolžino vozila oziroma najmanj širino prehoda. Ko si enkrat s kolesi že na zebri to vsaj pri meni pomeni, da se prehodu ni bližal noben kolesar ali na njega stopal kakšen pešec. Torej lahko pozornost varno preselim predse.

15m pa se mi zdi že malo preveč.

Čeprav moja strategija je, da najprej pogledam za morebitne znake in ne zavijam na prehod - potem pogledam za pešce/kolesarje, ki so večinoma že pred menoj, ker sem med zavojem že upočasnil, kot da ustavljam. Ko se ti pospravijo, grem naprej. Morda kdo za menoj občasno misli, da se predolgo obiram, ampak kaj naj... raje to, kot pa položnica ali pa, bog ne daj, kdo na moji havbi.

Znak za konc cone 30 k zapeljše po tisti cesti, kjer se gre desno nazaj čez most pa savo ...levo pa prot avtocesti... Nker pa ni znaka za začetk cone 30? :)

Gokkyu se seadj verjetno kolca. Ja... takšnih je kar nekaj. Včasih spregledajo vstop/izstop v cono, včasih pa kakšen znak tudi noč odnese.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko vozniki opazujejo/mo prometno signalizacijo

Oddelek: Loža
465170 (1631) fikus_
»

Policaj me je ujel z radarjem

Oddelek: Na cesti
384958 (3090) BlaY0
»

Radar in toleranca

Oddelek: Na cesti
4528143 (25972) St235
»

2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
33765779 (60597) m0LN4r
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29246150 (40770) BlueRunner

Več podobnih tem