Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pretvornik 110V na 220V?
Pretvornik 110V na 220V?
IceIceBaby ::
V USA sem kupil mikser, ki deluje samo na 110V omrežju. Rad bi ga uporabljal tudi v Sloveniji. Zanima me, kakšen pretvornik potrebujem.
Jasno mi je, da moram kupiti pretvornik napetosti 110V -> 220V, ampak zatakne se mi pri moči.
Mikser nima nikjer napisane moči v W. V navodilih piše samo "Robust 0,9 horsepower motor", kar naj bi bilo malo manj kot 700W.
1. To pomeni, da rabim vsaj 700W pretvornik?
2. Kaj se zgodi, če zadevo priklopim na 100W pretvornik, ki sem ga našel na enaa?
3. Kje pri nas se dobi tak pretvornik?
Hvala
Jasno mi je, da moram kupiti pretvornik napetosti 110V -> 220V, ampak zatakne se mi pri moči.
Mikser nima nikjer napisane moči v W. V navodilih piše samo "Robust 0,9 horsepower motor", kar naj bi bilo malo manj kot 700W.
1. To pomeni, da rabim vsaj 700W pretvornik?
2. Kaj se zgodi, če zadevo priklopim na 100W pretvornik, ki sem ga našel na enaa?
3. Kje pri nas se dobi tak pretvornik?
Hvala
#000000 ::
Vzam mikser seboj, in pejt v Delko al pa naroč preko spleta. Rabiš pa 220 voltov v 110 voltov in ne obratno.
Pyr0Beast ::
Pa zastonj tudi ne bo
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Mi je jasno, da bo drago, ampak še vedno verjetno max. 10% cene mikserja :)
Kdo ve kako je z močjo? Mora biti enaka ali večja od moči motorja?
Kdo ve kako je z močjo? Mora biti enaka ali večja od moči motorja?
energetik ::
Enaka ali večja.
Mogoče bi celo delalo na 50Hz in potem bi rabil "samo" navaden 230/110V ~700VA transformator.
Mogoče bi celo delalo na 50Hz in potem bi rabil "samo" navaden 230/110V ~700VA transformator.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
jest10 ::
cegu ::
mitjan ::
Če ima krtačni motorček in če je le ta malce nad dimenzioniran potem bi se splačalo poizkusiti kako stvar teče v primeru, če napajaš preko ene diode. V tem primeru bo namreč na motorčku povprečna vrednost napetosti zelo blizu nazivne.
Problem je samo v tem, da to ni popolnoma enako kot če bi napajal z izmenično 110 V napetostjo. Poleg tega je tu vmes še par če-jev
Problem je samo v tem, da to ni popolnoma enako kot če bi napajal z izmenično 110 V napetostjo. Poleg tega je tu vmes še par če-jev
Mikser je vreden par 100 eur, zato nebi rad preveč eksperimentiral :)
Bom kupil pretvornik. Pri nas sicer nisem našel nič pametnega, se pa dobi preko spleta iz tujine očitno.
Bom kupil pretvornik. Pri nas sicer nisem našel nič pametnega, se pa dobi preko spleta iz tujine očitno.
Pyr0Beast ::
Z diodo ne bo lavfalo, ker je delovna napetost v vrhu periode še vedno 300V+ in zna prebijati po kolektorju
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pretvornik napetosti 110-220 sesalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1717 (1233) | ircr |
» | Električne vtičnice v EvropiOddelek: Pomoč in nasveti | 2414 (2089) | konspirator |
» | 110V - 220V pretvorba polnilcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5703 (5298) | negotiator |
» | V EU enotni polnilci mobilnih telefonov čedalje bliže (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 37122 (27905) | tonylee5566 |
» | Kje v Sloveniji kupiti 200W+ transformator 220/240V->110/120VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4535 (4213) | Pyr0Beast |