Forum » Zvok in slika » LCD + hišni kino
LCD + hišni kino
prestica ::
Živijo!
Prenova hiše je končana in čas je za nabavo zabavne elektronike.
Ker se na te zadeve ne spoznam prav dobro, bi tukaj preverila, če je izbira ok.
Predlagan mi je nakup LCD led TV-ja LG 42LW4500 in pa hišni kino LG HB45E.
Moje želje so sledeče: da lako predvajam najpogostejše formate filmov, ki jih potegneš dol z neta s podnapisi. Pri trenutnem tv-ju imam enkrat zvok, enkrat le sliko, ... Skratka, cel podn! Potem bi rada uporabljala tv kot nadomestilo monitorja. Torej bi prenosnik priključila na tv in direkt iz njega gledala filme. Oziroma filmi bi se gledal iz interneta. Filmov sploh ne bi imela shranjenih na računalniku. Je to tukaj možno? Glasbo bi tudi poslušala s priklopom prenosnika. Ker ne želim imeti dnevno sobo polno zvočnikov (napeljava ni narejena!), pride v poštev le ta zadeva z dvema sprednjima (ob TV-ju) in subwoofer ali pa soundbar, ki ima le subwoofer. Moja izbira je bila sicer Philipsov tv + hišni kino philips HTS 7140/12, a je baje ta od LG boljši, oz. za manjši denar dobiš isto.
Hvala za vsa vaša mnenja!
Prenova hiše je končana in čas je za nabavo zabavne elektronike.
Ker se na te zadeve ne spoznam prav dobro, bi tukaj preverila, če je izbira ok.
Predlagan mi je nakup LCD led TV-ja LG 42LW4500 in pa hišni kino LG HB45E.
Moje želje so sledeče: da lako predvajam najpogostejše formate filmov, ki jih potegneš dol z neta s podnapisi. Pri trenutnem tv-ju imam enkrat zvok, enkrat le sliko, ... Skratka, cel podn! Potem bi rada uporabljala tv kot nadomestilo monitorja. Torej bi prenosnik priključila na tv in direkt iz njega gledala filme. Oziroma filmi bi se gledal iz interneta. Filmov sploh ne bi imela shranjenih na računalniku. Je to tukaj možno? Glasbo bi tudi poslušala s priklopom prenosnika. Ker ne želim imeti dnevno sobo polno zvočnikov (napeljava ni narejena!), pride v poštev le ta zadeva z dvema sprednjima (ob TV-ju) in subwoofer ali pa soundbar, ki ima le subwoofer. Moja izbira je bila sicer Philipsov tv + hišni kino philips HTS 7140/12, a je baje ta od LG boljši, oz. za manjši denar dobiš isto.
Hvala za vsa vaša mnenja!
hodu63 ::
Philips bere iz usb priključka bolj malo, pa še to brez podnapisov, Lg je pri tem nekoliko bolši, trenutno pa je glede branja iz usb najboljši Samsung. Bo pa pri vsakem tako, da ti kakšnega filma ne bo v redu predvajalo, za to raje uporabi kak namenski multimedijski predvajalnik ali pa pc. Če ima prenosnik hdmi izhod, ga lahko priklopiš na katerikoli nov lcd tv. Soundbar je kar praktična zadeva, vendar če misliš nanj priklapljati pc in po možnosti še multimedijski predvajalnik glej, da bo imel dovolj ustreznih (hdmi) vhodov.
l.p.
l.p.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 32810 (24349) | p|X| |
» | Zvok iz TV na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 4144 (2693) | billy |
» | Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomočOddelek: Zvok in slika | 4047 (3601) | Riff |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22632 (16070) | kamuee |
» | Kateri TV sprejemnik iz Siol ponudbe izbrati?Oddelek: Zvok in slika | 2371 (2002) | Stupo |