Forum » Pomoč in nasveti » Arch Linux - networking
Arch Linux - networking
X-Men ::
Lp, namestil sem na Arch Linux na računalnik, vendar nevem kako naj nastavim internet, da bo deloval. Imam statični IP, vendar nevem kakšne so vrednosti broadcast. Kaj vse mora pisat v datoteki rc.conf v razdelku Networking? In kako se "izračuna" zadnja številka broadcast-a?
ank ::
V datoteki rc.conf imaš zakomentiran primer nastavitve za statični ip in pa tudi za dhcp. Ker sem trenutno v windowsih to pišem po spominu:
najprej napišeš svojo IP številko, potem je subnet mask, ki je 255.255.255.0 potem IP od gatewaya, če ga imaš, ponavadi 162.168.0.1 in potem broadcast, ki je številka od IP gatewaya z zadnjo številko 255 (162.168.0.255). V /etc/resolv.conf pa moraš nastviti še DNS server, da ti bo pretvarjalo imena strani v ip številke in obratno.
najprej napišeš svojo IP številko, potem je subnet mask, ki je 255.255.255.0 potem IP od gatewaya, če ga imaš, ponavadi 162.168.0.1 in potem broadcast, ki je številka od IP gatewaya z zadnjo številko 255 (162.168.0.255). V /etc/resolv.conf pa moraš nastviti še DNS server, da ti bo pretvarjalo imena strani v ip številke in obratno.
X-Men ::
Arch Linux sem uspesno namestil z okoljem KDE, pa me zanima se ta stvar. S katerim ukazom v pacman-u namestim slovenski jezik? Rad bi prevedel cel sistem v slovenski jezik.
ank ::
Cel sistem boš težko prevedel. Za KDE si namesti kde-l10n-sl potem pa za ostale programe poglej če imajo slovenske prevode tukaj http://www.archlinux.org/packages/2/?q=... Se mi pa zdi, da če si v rc.conf nastaviš jezik na slovene, ti pacman sam namesti še slovenski prevod skupaj z programom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | arch linux težave z namestitvijoOddelek: Operacijski sistemi | 989 (699) | MrStein |
» | Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 65704 (29442) | Prospekt |
» | Web&Mail Server + Firewall&Router / Install&ConfigOddelek: Operacijski sistemi | 1116 (963) | d0rK |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2424 (1848) | ank |
» | Zagon KDE GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1043 (888) | MasterMind |