» »

Učenje doma

Učenje doma

bluesman ::

Zdi se mi, da je to najboljše mesto za moje (mogoče čudno) vprašanje:

Imam dobra dva meseca časa pred nadaljevanjem študija. Ker sem vse obveznosti opravil in je tudi dopust mimo bi se rad naučil nekaj iz računalništva.

Problem je, ker nisem iz te stroke in ne vem kaj bi se bilo najbolj pametno naučiti in bi mi prišlo prav pri delu. Orodja office znam kar dobro, torej tega ne bi želel.

Kaj se danes sploh uporablja oziroma kaj bi bilo dobro znati? Prosim ne napisati vse, ker imam omejen čas :).

Lep pozdrav.

tasy9 ::

Mogoče bi bilo dobro, če omeniš, ali se želiš naučiti nekaj, kar ti bo prišlo prav vsakdan, nekaj kar je v povezavi s študijem ali nekaj vmes? Tako da omeni smer študija, pa bodo prišli konkretni predlogi.

gzibret ::

Ja, povej, kaj študiraš, kaj te veseli, pa ti bomo predlagali. Takole, na suho je pa bolj težko...

Lahko se naučiš:

- GIS orodij (ARC Info)
- Autocad, lisp jeszik
- delo z bazami podatkov (SQL, Access, DBase...)
- lahko se naučiš kaj programirat (orodja visual studio so brezplačna)
- uporabljat mathlab
- delo s statističnimi programi (statistica)
Vse je za neki dobr!

bluesman ::

Sam sem na podiplomskem študiju mednarodne in diplomatske študije. Tu ni problema. Sam sem študiral v smeri sql (sploh ne vem kaj je to, a je baje koristno znati), access, dbase????

Tudi delo s statističnimi podatki bi blo verjetno dobro.

Po domače povedano iščem stvari, ki bodo koristne na mojem CV-ju. Se pravi uporabnost na delovnem mestu. Jeziki recimo so uporabni, vendar menim, da je potrebno mnogo več kot 2 meseca. :D

bluefish ::

Tudi za karkoli resnejšega okoli računalništva in informatike boš potreboval več kot dva meseca.

Isotropic ::

>>študiju mednarodne in diplomatske študije

dvomim, da rabis kaj vec od worda in mogoce excela. mogoce statistiko, ce ze, ampak najprej na roko, brez spss in gulit teorijo, da ne bos znal samo po ze narejenih obrazcih delat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij kognitivne znanosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5522862 (12524) labrys
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

10125847 (20638) Invictus
»

Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14033823 (17679) Strato5
»

Inženir informatike in zaposljivost z določenim znanjem (strani: 1 2 )

6617502 (14491) Invictus
»

A se je možno samostojno naučit programiranja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14935780 (31874) darkkk

Več podobnih tem