Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne zažene
Računalnik se ne zažene
hrcek123 ::
Problem je tak, da se ob prižigu računalniku sliši samo zagon napajanlika, ki se oglaša čudno, zato sem predvideval, da gre za okvaro napajalnika. Vendar, ko sem zamenjal napajalnik se ni nič spremenilo. V roku enega leta pa sta bila zamenjana tudi matična plošča in grafična. Sedaj sumim da je pokvarjena matična vendar nism prepričan zato me zanima še kakšno drugo mnenje...
Sm že ugotovu in je bla matična zanč xD sam čudn se mi je zdel sam zato k matična mi je že crknla slabo leto nazaj in so mi jo na servisu zamenal... da gre pa matična že po enmu letu pa tud ne vem če se lihk pogost dogaja xD Kakšni so najpogostejši vzroki da matična crkne? Napajlnik?
Cirosiro ::
plošča verjetno pokvarjena. pri meni in bratrancu enak problem pred pol leta. obema je plošča crknila.
slučajno sm neki nazaj časa nazaj kupu nov napajlnik vendar ga potem nisem nikjer uporabil... zato sm sedaj preventivno zamenjal napajalnik...
Janac ::
jaz sem danes nekaj šaril po računalniku, da bi zamenjal optično enoto in ventilator, ampak zdaj se računalnik ne zažene, brez piska in zagon ventilatorjev. mamo plato sem vso odklopil in dal na napajalnik in se ventilatorji zavritjo itd. ampak ko dodam komponente ne pali zakurilo mi je tudi trdi disk kjer sem imeeeeeeeeeeeeeel zelo pomembne podatke in sem zelo razpizden zato prosim za hitro in urgentno pomoč
l.p
l.p
DeeCoy ::
Na kakšen način ti je "zakurilo" trdi disk? Če je šel zaradi tvoje napake, potem se lahko zgodi, da je odletelo tudi vse ostalo.
Aja, pol si verjetno še malo narobe priklopil. No, potem je pa možno da napajalnik in disk. Če so bili gor res pomembni podatki se da še vedno menjat elektronika.
za napajalnik govorim
ma najbol da se ubijm, keša itak ni
ma najbol da se ubijm, keša itak ni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Sposodi si od nekoga napajalnik, pa probaj na svojim compu. Če bo delalo, pošlji napajalnik na garancijo (če boš imel srečo ga bodo vzeli in zamenjali). Če so na disku pomembni podatki, potem prek ebaya nabavi POPOLNOMA ISTO elektroniko (vse številke morajo biti skladne).
No, tok hudo pa spet ni ;)
No, tok hudo pa spet ni ;)
nimam nobenga za napajlnik menjat.
kako veš da je šel disk
je hudo zelo !!! brez zajebancije!!!
kako veš da je šel disk
je hudo zelo !!! brez zajebancije!!!
Ja a misliš da boš kar tako diagnosticiral kaj je narobe? Maš še kak delujoč računalnik doma? Priklopi domnevno okvarjen napajalnik nanj, pa boš videl če bo zalaufal. če ne bo, potem je 100% napajalnik. ko dobiš nov napajalnik boš videl tudi kako je z diskom.
kwa to
mam sam en tak kako se naj izrazim merilnik napetosti ki so jih meli v lidlu in neznam uporabljati sploh
mam sam en tak kako se naj izrazim merilnik napetosti ki so jih meli v lidlu in neznam uporabljati sploh
No, če nimaš pojma o štromu, potem pa bolje da sploh nič več ne mrdaš in daš h kolegu ki malo ve za kaj se gre, pa naj ugotovi kaj je narobe. Jaz sem še vedno za napajalnik ;)
ma sej pravm da ni keša sploh mam 5e pa neki drobiža ;)
Kaj če računalnik prodam?koliko bi dobil približno?
Kaj če računalnik prodam?koliko bi dobil približno?
Sploh neveš kaj je z njim! Od kod si sploh? Če si kje v celju ali blizu lahko jaz na hitro pogledam.
potem pa verjetno ni nobenega problema ;) Vse daj v ohišje, DOBRO poglej kable, sploh pa če je kje slučajno kakšen prežgan da bi lahko delal stik.
ja verjetno je problem ce v ohisju nedela, glej vcasih se zagoni vcasih pa ne nevem res sama matična se pa takoj vklopi res brez grafične itd.
hvala za pomoč
hvala za pomoč
Če se samo ventilatorji zavrtijo še ne pomeni da dela! Daj grafično noter pa poglej če je slika.
potem mora delat v ohišju. Od napajalnika kable malo poglej, če je kje kaj takega, kar bi stik delalo (predvsem na tistem ki je bil na domnevno zažgan disk priklopljen).
boš videl ko bo računalnik delal, pa ga ugasni, priklopi disk in boš videl. Nisem jasnovidec da bi videl disk.
evo napredek, sliko dobim ampak se resetira po približno minuti, disk tudi zazna. naj formatiram disk in naložim ponovno?
l.p
l.p
Kaj si naredil da se je pokazal napredek? Zanima me, kaj točno je zažgalo in od česa se je pokadilo.
nič se ni zakadilo, samo cez noč je stal nisem nič šaril. samo zdaj se restira na približno minuto.
l.p
l.p
jaz sem danes nekaj šaril po računalniku, da bi zamenjal optično enoto in ventilator, ampak zdaj se računalnik ne zažene, brez piska in zagon ventilatorjev. mamo plato sem vso odklopil in dal na napajalnik in se ventilatorji zavritjo itd. ampak ko dodam komponente ne pali zakurilo mi je tudi trdi disk kjer sem imeeeeeeeeeeeeeel zelo pomembne podatke in sem zelo razpizden zato prosim za hitro in urgentno pomoč
l.p
ja zakadilo se je full una plastika se je čist stopila WTF??
Al se lažeš, al sm pa js zmešan.
Ja se je ampak zgleda da to ni problem, sem dal drug konektor od napajalnika, ubistvu to ni vec pomembno.Problem je to da se resetira po približno minuti.
l.p
l.p
Se pravi da ti je zažgalo konektor? SEVEDA JE POMEMBNO! če dela stik, potem ni čudno da je tako. Slikaj conector pa prilimaj sliko.
Ja, ampak ne veš kaj se dogaja v tistem konetkorju ki je zažgan. Lahko, da se računalnik ugaša zaradi njega.
Če je res hin, potem daj vse iz elektrike, odščipni vsako žičko posebej, potem pa vsako posebej povij z "izolir trakom"
solatko ::
Če si naredil kratek stik, pri priklapljanju diska, je možno, da si skuril kontroler i/o naprav in ti zaradi tega ugaša. Niloli, se razen USB in eSATA, nič ne priklaplja ob prižganem računalniku.
Po moje si uničil plato. Poizkusi še z resetiranjem bios-a. Če bi bil konektor v stiku, ti računalnik sploh ne bi delal.
Reci kakemu prijatelju, da ti zadeve pogleda in uredi, ker sam ne znaš, nekaj probavaš, na koncu, bo pa več škode, kot bi te koštal pravi servis (priklop ali menjava komponent je max. 20€ po enoti).
Po moje si uničil plato. Poizkusi še z resetiranjem bios-a. Če bi bil konektor v stiku, ti računalnik sploh ne bi delal.
Reci kakemu prijatelju, da ti zadeve pogleda in uredi, ker sam ne znaš, nekaj probavaš, na koncu, bo pa več škode, kot bi te koštal pravi servis (priklop ali menjava komponent je max. 20€ po enoti).
Delo krepa človeka
solatko, glede na to, da je bil stik na napajalnem kablu od diska, kake veze ma plata zram?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2328 (1881) | Duhec |
» | Računalnik "umre" po 20 sekundahOddelek: Strojna oprema | 2805 (2031) | Rias Gremory |
» | Težave z grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 4543 (4261) | zack069 |
» | Zaflashan Bios Gigabyte GA K8N SLIOddelek: Pomoč in nasveti | 2512 (2204) | Domini tm |
» | Problem AMD Phenom II X4 945 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4030 (3366) | Pšenični |