» »

Zaščita za cd avtoradio

Zaščita za cd avtoradio

sokel ::

Lp!

Za darilo kupujem avtoradio z cd predvajalnikom.
Ne vem pa tega, če imajo vsi običajni avtoradiji z cd zaščito za cedeje, če se vozi po slabi cesti ali kakšni ljuknji?
So to posebni avtoradiji, ki imajo to zaščito?

Hvala

Dr_M ::

O kaksni zasciti to ti? Ce CD preskakuje zaradi tresljajev?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sokel ::

Ja, nekaj takega sem mislu. Ne mislim , da bi se vozil po velikih luknjah, ampak sedaj ima oseba probleme z predvajanjem cedeja, če samo pelje po peščeni cesti.

Dr_M ::

Za kater radio se gre? Mozno, da je kaj narobe s cd predvajalnikom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OK.d ::

kdo pa še kupuje avtoradijo z cd-jem, pa še za darilo:P
LPOK.d

sokel ::

Pa ne mi reč, da je to znanstvena fantastika, če si oseba želi tak radio. Jaz ga tk ne rabim, ker še avta nimam. Mene samo zanima, kateri radiji podpirajo takšno funkcijo.

Dr_M ::

Nevem, pomoje vsi zadnjih 10 let :)
Nisem se imel taksnih tezav, ker sem tako ali tako vso musko imel v mp3.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Nextor ::

Potem pa kupi avtoradio na USB ključek! Še bo bolj srečna... :)

tx-z ::

Js nism mel nobenih problemov s cdjem v avtu (res da je mp3 cd, ne navadn glasben), tut če sm skos po makadamu al pa kšni slabi cesti pelu; radio je pa tut že dost star. Je pa res da če maš glasben cd je večja verjetnost ad prekinja, k ga lah da manj v buffer, pr mp3ju gre pa pomojm cel komad...
tx-z

Scorpia ::

Avtoradio sploh nima predpomnilnika, pač imajo vse bolj fiksno da se plošček ne premika toliko od laserja. Zadeva deluje sam do določenega naklona, zato razni lastniki ki imajo 5ko, imajo težave. Tudi sam sem nekaj časa mislil da moj radio (bil je 300 evrov) ima predpomnilnik, dokler nisem dal močnejši ojačevalec in je veselo ob vsakem bassu preskakoval. Z mp3ji pa itak ni težav, tudi če je na cd.
////

sokel ::

Bil sem zraven, ko sem posnel nov mp3 cd in ga vložil v njegov radio. Ko sma se peljala po slabšem asvaltu, je malo pk pk naredil in za micro sekundo utihnil. Sem pa razmišljal, kako se sploh lahko poškoduje cede, če prekine? Če ga rukne, v bistvu laser premakne, ker ploščka tk ne more, ker ga drži nosilec in se vrti. Ampak vsi pravjo, da če prekine, da se potem plošček poškoduje.

Pa še to: Gledal sem malo avtoradije, ki podpirajo cd, mp3, usb, sd, bluethot in so cene od 60 pa napreje. Je pobenbna cena ali ni več, tako pomembno? Kupit sem mislil znamke od proizvajalcev: Sony, Kenwood, Pionerr, Blaupunkt.
Katera znamka bi bila ok, kot nekje srednja kvaliteta?

Hvala

tomko030 ::

Včasih sem imel Kenwooda v R5, preskakoval je cd za vsako luknjo, ker še ni imel medpomnilnika, narobe je bilo že to, da je bil postavljen pokonci. TO se je dogajalo 10 let nazaj!! Današnji ne bi smeli imeti več teh problemov.
Predlagam PIONEER - za malo denarja (pravim za začetne modele za okoli 90€) dobiš veliko muzike.

Scorpia ::

Laser se ne premakne, ampak se plošček zvije. Danes naredijo tak mehanizem, da je cd ubistvu pod napetostjo in se težje zvija ob vsaki luknji. Če je pod naklonom, se ob udarcu izgubi hitrost cd-ja oz. obrati in pride do prekinitve. Načeloma danes vse firme imajo rešene te težave. Ker mehanizem ni problem narediti.
////

sokel ::

Pol se pravi,d a je vseen kero firmo, če gledam na te zahteve. Ker oseba si edino želi, da mu ne bi cede preskakoval ob vsaki slabi cesti, drugo pa da je radio in nič drugega.

Še to bi vprašal: Čemu služi BLUETHOT? Za povezave z gsm ali zakaj?

Hvala za vašo pomoč.

solatko ::

Kupi avtoradio z USB in SD priklopom, pa se CD sploh ne bo več uporabljal.
Delo krepa človeka

OK.d ::

saj to sem mu že takoj na začetku svetoval
LPOK.d

sokel ::

Ko greste vi kupovat darila, kupite po svojih željah ali po želji osebe, ki ji gre darilo.

Jaz se na avtoradie ne spoznam, ker sploh nimam avta in ga nikoli ne bom imel, edino če mi dajo nove oči.

Bom še pregledal ponudbe po netu in se odločil za enega, ki ima te zadeve. Saj večinoma imajo skoraj vsi te funkcije.

Hvala

Wisor ::

Kaj bedarije trofite. A CD mogče priskakuje pr folku ko dela 160db++, pa majo čist navadn avtoradio. Skratka Predivedavm, da kupuješ nekaj v "nižjem razredu". Priporočam ti nakup kakega Pionerja ali Alpina. Alipini so načeloma vsi dosti ql za tvojo uporabo, Pionerji imajo malo več gadetov "nastavlive kretnice, boljši EQ... nič kar bi potreboval".

Skratka če se pogovarjamo o denarni vsoti 100€ kupi "Pionerja", nebo ti žal.

za 100€ dobis tole:
http://caraudioempire.com/avtoradio-pio...

za 160 pa isto samo z bluetothom:
http://caraudioempire.com/avtoradio-pio...

Skratka Cdje se ne rabi skoraj nič več gre vse preko USBja (čeprav je kvaliteta slabša, prešalta vsak "normalni uporabnik"

CDji ti nebojo nič preskakovali razno, ce boš furu motokros z avtom, kar pa močno dvomim. Če ne maraš pionerja poglej za kaj od Alpina. IZOGIBAJ pa se kakemu sonyu, jvcju, ali pa kakemu nizkocenovnemu blaupunku.

sokel ::

Ja, najlepša hvala za tvoj komentar!

V tem cenovnem rangu sem mislil ja, ker za 50€ pa ne grem kupovat, ker je le darilo in naj dolgo dela. Avtoradio ni za mene, ampak darilo.
Kakšn izkušnje pa imaš glede Kenwooda in Lg?
Pred davnimi leti, je bil Blaupunkt zelo cenjen radio. Samo takrat še niso obstajali cedeji.

Veliko si mi pomagal.

Wisor ::

Vem vem, imam 30 let starega blaupunka, pa lovi kako postajo, ko jo marsikateri novi radio ne. Pustimo "analogno tehniko". Novi Blaupunkti imajo zelo zanič plastiko, in če veliko vlečeš ven glavo, se ti po zelo hitrem postopku utrga "pin" ki drži glavo na radiju. Tudi glava se preveč premika, ko hočeš pritisniti kako tipko, preveč kvantitete v izdelavi :))

Imam 10 let starga kenwooda in za radio spila fenomenalno. Ima zelo "s*ukan rds" in nakup tega modela ti odsvetujem (nevem točne oznake, pogledat se mi nelubi it :P). Kar se pa tiče LGja je pa prbližno nekaj tageka kot sony ali JVC. Ima vse, ampak ni nič vredno, tudi kvalitete ni. Kar se tiče kenwooda, če mene vprašaš, so vsi nizkocenovni zdelki zanič.

Za budget 100€, če gre za nakup "normalnega uporabnika" ti svetujem kakega Alpina, ki so res fenomenalni sprejemniki, ampak moraš pa vedeti, da za ceno 100€ neboš dobil kaj več kot dobre kvalitete, radijskega sprejemnika, CDja in USBja. Če pa iščeš avtoradijo, ki pa imajo malo več "opcij" pa vzemi Pionerja, ki je še zmeraj dovol "kvaliteten" za moje pojme. Skratka faliti ne moraš dosti. Vse za 100€ je približno enako med sabo, pod vprašajem je samo kvaliteta radija. Kot sem že 20X povedal Alpine ali Pioner, kar je pa drugega je pa pod vprašanjem kvaliteta sprejemnika.

sokel ::

Nočem komplicirat, samo vprašam. Podpirajo ti radiji tud priklop za gsm? Da se radijo izkop, ko zazvoni gsm.
Seveda mora imet komplet za brezročno telefoniranje in se potem priklopi preko radija.

Bom vzel Pioneerja, kot si napisal.

Najlepša hvala za pomoč.

Wisor ::

Tale podpira:

http://caraudioempire.com/avtoradio-pio...

je pa malenkost drazji :)

St235 ::

Priklop prostoročnega seta kot so naprimer parrotovi (ck3100 in podobni) podpirajo vsi radiji, ker pravzaprav nima veze z radijem, ker se zadeva ponavadi priklopi direktno na iso konektroje, ali v najslabšem primeru se potegne kabel na mute konektor radija.

Direkten priklop pa je možen če ima radio BT, kot je omenil Wisor. V takem primeru ne rabiš dodatnega seta za prostoročno telefoniranje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Wisor ::

Pa malo poglej še za novejše modele, vem da ima pioner nekaj novega na tržišču.

sokel ::

Glede BT, sem že par postov nazaj vprašal in ni nihče nič vedel. Po logiki se mi je zdelo, da naj bi bila povezava z gsm, samo nisem pa vedel, da se lahko pogovarjaš brezžično.
Na kratko opis glede BT:
Se pravi, da ko nekdo kliče, se radio izklopi/utiša in se sprejme klic preko telefona? Je treba imet še slušalko zraven ali se govori direkt v gsm microfon?

Hvala

Wisor ::

Prtisnes en knof na raiduju, da dvigneš in pol se normalno pogovarjaš. Mislm da že radio ima "vgrajen mikrofon", not sure nisem nikoli sprobaval :|

knesz ::

sokel je izjavil:



Še to bi vprašal: Čemu služi BLUETHOT? Za povezave z gsm ali zakaj?

Hvala za vašo pomoč.

Bom pa jaz.
BT pri avtoradiu ponavadi služi za predvajanje zvoka (A2DP) iz mobilnih naprav, pametnih telefonov ipd... lahko pa istočasno tudi kot komplet za prostoročno telefoniranje.

Dr_M ::

Imam kenwood kdc bt60u ze eno leto in pol,res super radio, tudi cena, malo cez 200e. Seveda uporabljam tudi BT za povezavo s telefonom. Telefon najprej sparis z radiem, lahko delis imenik (ni obvezno), vsakic se tudi sinhronizira. Radio pokaze tudi zadnje odhodne/dohodne klice. Mikrofon si napeljes nekam na visino glave in to je to. Lahko si nastavis,da se slisi samo iz sprednjih zvocnikov,lahko pa tudi iz vseh.
Edino jeba je,ce stojis zunaj,pa da je radio se vedno v dosegu :>
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sokel ::

To je pa super, ker sem rekel osebi, ne se pogovarjat med vožnjo. Zdej ji pa ne bo ttreba kupit kompleta za brezžično telefoniranje.
V bistu je samo komplet toliko, kot sam raijo.. Z takim radijem ubiješ več muh na en mah.

Dr_M ::

Edina slabost,ki sem jo nasel je ta,.da ce gres izven dosega, pa pustis radio prizgan,se ne povezeta vec, moras radioa ugasnit in spet prizgat. Pa ce na telefonu izklapljas bt, ga moras uklopit, predno prizges radio (ampak kolikor vem, je situacija enaka pri bt slusalkah)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814404 (8703) Trupl0
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483303 (965) Twixz
»

Kateri avtoradio?

Oddelek: Na cesti
91807 (1632) Steinkauz
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915608 (12217) Damjan Jagar

Več podobnih tem