» »

Računalništvo in informacijske tehnologije (UNI)

Računalništvo in informacijske tehnologije (UNI)

mason6 ::

Zanima me, če mi lahko kdo pove kako poteka delo na tem programu. Mogoče se bo kakšno vprašanje zdelo komu smešno :).
Glede na to, da nisem obiskoval računalniško (opravil sem gimnazijo), vem da bo potrebno več truda vložiti v programiranje. Je možno slediti predavanjem, vajam itd. pri tem predmetu, če nimaš osnov?
Drugače pa vidim, da je podpora in pomoč na uradnem forumu ferija slaba. Se potem organizira kakšen privat forum, skupina za vsak program med študenti?
Se tudi na predavanjih potrebuje računalnik, npr. pri programiranju?

Lep pozdrav.

Pyr0Beast ::

Če si ne moreš na dan vzeti 12ur+ za faks --- pozabi
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mason6 ::

Kaj pa ostali pravite?

Adrijan0 ::

Sicer govorim za fri uni. Kot sem vidu, usak k se je potrudu je programiranja dal skoz. Mislim da nebi smelo biti prezahtevno, da nebi zmogu. Pa 12ur+ za faks na dan????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

popster ::

rabiš računalnik sigurno, je pa tudi res da so učilnice za programiranje že opremljene tko da tam rabiš samo usb ključ, boš že sproti nabavil.

alexa-lol ::

Ne vem če je to kakšen nov program na FRI ampak računalništvo(UNI) slediš brez problema. Ta k je reku 12+ ur na dan za faks pa samo straši. Pač moreš dojet kako se programira (predvsem kaj so objekti), pri ODV (če ga ima ta program) je pa tko, da moreš sproti delat.. ker če se pol proti koncu k pridejo sekvenčna vezja začneš učit minimizacijo logičnih funkcij oz. še huje kaj sploh so logični operatorji potem nimaš možnosti... to za 1. semester... potem pa nekako že prideš not in slediš...

black ice ::

Če bi uporabil funkcijo iskanje (desno zgoraj) bi ugotovil, da je že nekaj tem v kateri se sprašuje o RIT na FERI. To je prva sposobnost katero boš moral preklemano razviti, če boš hotel dokončati ta program. Mark my words.

Na predavanjih ne potrebuješ računalnika, ker slediš teoriji. Praksa je na vajah, ki vedno potekajo v laboratorijih in kateri so vedno opremljeni z računalniki. Sicer je fajn, da imaš svoj laptop kjer imaš vse dokumente na enem mestu, vendar se da preživeti tudi brez njega.

Glede programiranja te naj ne skrbi, gre se čisto od začetka in po 2 mesecih prideš na isti nivo kot so tisti iz računalniških smeri.

Naš letnik ima privat skupino na Facebooku. Uraden FERI forum je milo rečeno katastrofa.

P.S.: Nisi eksplicitno napisal, če te zanima samo za FERI ali tudi za FRI, čeprav (če se ne motim) ta program poteka samo na FERI.

mason6 ::

Hvala vsem za odgovore. Sem tudi tiste teme prebral, vedno prej poiščem, ampak tam je napisano bolj na splošno in o VS programih. Dopuščam pa možnost, da sem kaksno temo spregledal, ker sem takrat uporabljal mobilnik za dostop.

Gre pa za Feri program in ne Fri.

nightrage ::

Odvisno bo od tebe kakšen talent si za programiranje. Vem pa kako je bilo pri nam na FERI. Bilo nas je okoli 200, po treh mesecih za 30 odstotkov manj. Najprej so se izpisovali študentje, ki so prišli iz gimnazij. Nočem te strašit ampak to je bila realnost. Programiranje ni piflanje, temveč logično reševanje problemov.

IceBoX ::

Daj ne ga srat. Sam sem šel na FRI iz gimnazije in sem naredil programiranje brez kakšnega velikega problema. Je pa res, da moraš delati sproti in bo tebi potrebnih več vaj kot komu drugemu, ti pa bodo kakšni drugi predmeti lažji.
Huh...

techfreak :) ::

nightrage je izjavil:

Programiranje ni piflanje, temveč logično reševanje problemov.

Rabiš pa piflanje za učenje knjižnic/funkcij.

black ice ::

techfreak :) je izjavil:

nightrage je izjavil:

Programiranje ni piflanje, temveč logično reševanje problemov.

Rabiš pa piflanje za učenje knjižnic/funkcij.

True. Vendar ti tu pomaga Google, pri logičnem delu žal ne. Edino, če želiš biti copy-paste 'programer'.

amacar ::

Ne vem če si našel temo pa vseeno, še moj komentar, prav tako z gimnazije, brez kančka znanja programiranja:

Tudi jaz sem na R-IT UNI 1. letnik. Večina predmetov ni preveč težkih, najtežji so (če sklepam koliko jih je naredilo zaenkrat), matematika 1, diskretne strukture (moje izkušnje sicer so, da če hodiš na vaje redno, boš verjetno brez večjih problemov naredil), podatkovne baze (ok, to sicer ni toliko od znanja odvisno, bolj ker je profesorica zanič), algoritmi in podatkovne strukture (nekaterim znajo delati preglavice, predvsem ker se na vajah dostikrat podelijo plagiati), Interakcija človek računalnik (kolokvij/izpit ni pretirano težek, vaje vzamejo veliko časa zaradi pomanjkljivih navodil, brez vaj pa ni možnosti delanja izpita). Ostali predmeti so pa dokaj enostavni. Na splošno je celoten 1. semester enostaven, v 2. semestru pa se že začnejo malo težje stvari.
Sicer pa sam sem prišel na ta fax s splošne gimnazije, brez kančka znanja o programiranju (nisem vedel, kaj je for zanka, ter if stavek), pač tisto splošno znanje o pc-jih, pa je bilo malo težje le nekje prvi mesec, da sem se naučil teh osnovnih struktur, potem pa je zadeva stekla (nekje do arrayev sem imel manjše težave, zato sem vsaki vaji posvetil več ur (programiranje - kriv je tudi zanič profesor Žumer, drugače verjamem, da bi snov hitreje usvojil, tako pa sem poizkušal na svojo pest)).

Sicer pa je fajn delo s kolokviji, saj če delaš sproti, s faxom hitro zaključiš. V bistvu sem vse predmete opravil s kolokviji, razen podatkovne baze sem šel na izpit (ni možnosti opravljanja s kolokviji), kolokviji pa so ponavadi malo lažji kot izpit, tudi zato se splača delati s kolokviji. Sicer pa sam sem recimo imel vse izpite opravljene že 17.6, tako da že več kot 2 tedna uživam v počitnicah in to vse do oktobra.

Sicer pa pomoč dobiš tudi na koma.si, kamor bom tudi postopoma uploadal vse svoje naloge. S to stranjo sem si tudi jaz na začetku pomagal, ko sošolcev še nisem dobro spoznal.
Po želji lahko naredim tudi en torrent vseh mojih nalog za 1. letnik, ter gradiv, ki sem jih zbral in bi znale biti v pomoč... (več na ZS)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

Oddelek: Šola
132775 (1949) avtek
»

FERI

Oddelek: Šola
53216 (3002) amacar
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146521 (34041) awy
»

FERI-nasveti!

Oddelek: Šola
3011390 (9935) tony1
»

FRI in fizika

Oddelek: Šola
132845 (2532) grim_

Več podobnih tem