» »

Sony DSC-F717 ali Nikon Coolpix 5700

Sony DSC-F717 ali Nikon Coolpix 5700

Xplicit ::

Stric ima namen nabavit (bolj profesionalen)digitalni fotoaparat in se odloca med Sony DSC-F717 in Nikon Coolpix 5700, pa se nekak nemore odlocit - oba sta takorekoc super, imata priblizno skoraj enake zmoznosti in ene par razlik (nikon ma 8x zoom sony pa le 5x), cena pa je pribljizno enaka.

Zanima me ce ima kdo ksno mnenje o katerem od teh dveh fotoaparatov, ce je ze kdo imel moznost sprobati katerega, in kasna bi bila/je vasa izbira.

iration ::

"ene par razlik (nikon ma 8x zoom sony pa le 5x)"

hja, ena velika razlika je tud medij, ane? če ti je 128mb dovolj, potem ni važno, če pa bi hotel več, potem pa ti priporočam nikona. jest osebno bi vzel nikona...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Xplicit ::

sej se mi zdi da je nikon boljsi - ma vecji zoom pa se flash kartice, sam sony ma pa se ene funkcije kot so nightvision, pa podpira USB 2.0, ...

Brane2 ::

Slightly OT, sam kakšna je sploh razlika med Sonyjevim DSC-707 in DSC-717 ?

Sam mam DSC-707, zdej pa koje zunaj DSC-717 sploh ne najdem nobene pametne razlike (vsaj na papirju)...

Aja, z zadevo sem zelo zadovoljen.

To še ni full profi gear, je pa bil nekako meji tega, ko sem stvar nabavljal in sedaj pa je bolj vrhnji del amaterskega stuffa. Ima zelo dober objektiv, manjka mu pa samodejna nastavitev barvnega balansa pa še mogoče kaj.

Jaz ga uporabljam za slikanje elektronike in drobnih naprav in za to je super. Če so kdaj barve malo izven balansa, jih pač poštimam u Photoshopu.

%Mpix CCD+ Zeis objektiv sta zelo dobra. Nabavu sem si tudi štander in sedaj posnetki majhnih naprav (kar tudi največ rabim za objavo v reviji) gate parajo, če se vsaj malo potrudim z osvetlitvijo.

Vse ostalo (snemanje moviejev do 320x240 + zvok, nočno snemanje, lasersko merjenje razdalj v temnih pogojih itd) tud suva, samo nisem aparata zato nabavljal in se ne bi kaj dosti sekiral, tudi če tega ne bi blo.

10-bitni CCD tudi prav pride. Dostikrat lahko an račun dveh dodatnih bitov tudi stvari slikane brez flasha v temačnih pogojih v Photoshopu lepo "ven potegnem", ne da bi barve postale kaj dosti zrnate...

To, da lahko telo aparata nagibaš glede na objektiv, je pri Sonyju nora stvar. Tako lahko opališ super fotko tudi v "letu", nad glavo ali pod višino pasu, ne da bi kaj dosti kompliciral. Zlata vredna možnost.

>Edino vdelani Flash je pač malo prešibak glede na moč stroja in dostikrat bi rad posnel kaj, kar je malo dlje kot 5m. TAkrat bi mogoče prišla prav eksterna bliskovka.

Zoom je super, edino focus je malo počasen.
Barve, ki jih daje CCD so super, če imaš pravilno nastavljeno osvetlitev prostora, le rdeča je mogoče malo preveč poudarjena.

Tudi balansa barv ne moreš nastvljat poljubno. Poleg avtomatizma imaš na voljo le "navadna žarnica", "neonka" in "sonce", ni pa vmesnih variant.

Kljub temu, povsem O.K. Aja, če kupuješ SONYja, obvezno kupi vsaj en 128 Mb Smartcard, če ne kar dva. Slike v 2560x1920 so fenomenalne in ne glede na to, da stvar komprimira zadeve v JPG, jih gre v full ločljivosti na eno kartico kakih 50.
Trajanje Li-Ion akuja je tudi dobro, saj dela zadev z enim polnjenjem čez 2.5h...








Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Xplicit ::

baje ma ene par vec funkcij, sam ma pa baje prejsna verzija (cist) mal bolso sliko - samo baje :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8826556 (14821) BigWhale
»

Žepni "DSLR"-ji

Oddelek: Novice / Ostale najave
257344 (5965) _sem_
»

Canon EOS 300D, EOS 350D, EOS 20D

Oddelek: Kaj kupiti
182844 (2560) jype
»

Canon 300D vs. Sony DSC-F828

Oddelek: Kaj kupiti
302647 (2211) Matev

Več podobnih tem