» »

antena za tv-ce se kdo spozna?

antena za tv-ce se kdo spozna?

dexter_II ::

Ziv!

Mam en mali tv , pa bi rad kdaj kaka sporocila gledu pa kak sport,pa me zanima kako anteno naj kupim,da bo stvar spilala OK.
Sem gledu big bang pa majo od 2-5ksit,sam ne vem kaj vzet.

Lokacija je okolica Postojne-keri programi se dajo ujet (ce je kdo s tega konca)

Ce kdo kaj svetuje/priporoca....
Hvala:D

SkIDiver ::

Ja najbolj, da kr eno sobno nabavš. Jo postavš lahko tud na tv pa kr dobr šopa. Pr nas mamo sobno pa še avstrijo lovim sem pa iz Novega mesta>:D

dexter_II ::

a pa bi zunanja vec lovila (recimo da bi jo na okno pritrdu) kot sobna (zidovi,instalacije...)???

Brane2 ::

Vse je odvisno od tvoje lokacije in vidnosti.

TV signali so precej visoko (frekvenčno), zato se širijo premočrtno. Direkten pogled na oddajnik FULL pomaga, prav tako usmerjena antena. Najjprej pokliči prodajalca anten, ki ti bo vedel povedati pokritost s signalom za tvoje področje, nato boš lahko balinal naprej.

Čimšibkejši je signal, tembolj usmerjeno in ozkopasovno anteno potrebuješ.

Če so signali slabi, je dobra antena lahko edini odgovor, ki ga ne nadomesti niti milijon ojačevalnikov, filtrov itd.
Seveda, če imaš usmerjene antene se ti zna zgoditi, da boš rabil za vsak program eno.

No, verjetno kaki transponderji oddajajo več programov na isto anteno in se jih da toprej tudi ujeti na eno anteno. Ne vem več točno. Nazadnje sem se zaj. s tem leta 82, ko sem kot mulc lufal med televizorjem in podstrešjem in tulu fotru, kam naj obrne anteno še v Ilirski Bistrici, sedaj pa imamo kabelsko že celo večnost...:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati dva routerja na razdarlji 2km?

Oddelek: Omrežja in internet
245383 (4430) mojca
»

DVB-T ne sprejema

Oddelek: Zvok in slika
6842 (774) Alec999
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26958282 (34994) Alexius Heristalski
»

Sobna radijska antena

78128 (7931) nokia6310
»

Ojačanje brezžične povezave

Oddelek: Omrežja in internet
131935 (1675) Dark Angel

Več podobnih tem