Forum » Kaj kupiti » Star PC in kateri novi disk
Star PC in kateri novi disk
TiMe25 ::
Zdravo kolegi,
Imam eno staro mašino bazirano na Asrock P4VT8+ pa mi je šel disk. Plata ima SATA vmesnik, vsi novi diski so pa STAII ali pa še kaj več. Kaj mi priporočate da nabavim, da mi bo delovalo ? Verjetno neki disk ki ima možnost z jumperom postaviti prenos na SATA I ali?!
Kar se tiče diskov: WD-ji absolutno ne pridejo v poštev ker so največje sranje (kolega je že tirkrat nosil serijo Green nazaj, zmeraj mu zamenjali disk podatke pa lahko pozabi). Torej katerega : Samsung, Seagate, ... Rabim tam nekje do 500GB.
Lp,
TiMe25
Imam eno staro mašino bazirano na Asrock P4VT8+ pa mi je šel disk. Plata ima SATA vmesnik, vsi novi diski so pa STAII ali pa še kaj več. Kaj mi priporočate da nabavim, da mi bo delovalo ? Verjetno neki disk ki ima možnost z jumperom postaviti prenos na SATA I ali?!
Kar se tiče diskov: WD-ji absolutno ne pridejo v poštev ker so največje sranje (kolega je že tirkrat nosil serijo Green nazaj, zmeraj mu zamenjali disk podatke pa lahko pozabi). Torej katerega : Samsung, Seagate, ... Rabim tam nekje do 500GB.
Lp,
TiMe25
TiMe it's always on my side !
RejZoR ::
Da ne boš mislil, da so Samsungi in Seagate-i kaj boljši... Osebno imam z WD dobre izkušnje. Imam 2x Scorpio Blue 160GB, 1x Scorpio Blue 500GB in 1x Caviar Black 2TB. Vsi delajo najmanj 1 leto (razen 500GB, ki je nov), en pa je star več kot 3 leta (160GB).
Green so cheap shitz na kile. Če hočeš vsaj mal zanesljivosti vzemi Caviar Black model. So mal dražji, so pa tud hitrejši in bolj zanesljivi ter imajo 5 let garancije. SATA1 al pa SATA2, nima veze. Oboje je združljivo.
Green so cheap shitz na kile. Če hočeš vsaj mal zanesljivosti vzemi Caviar Black model. So mal dražji, so pa tud hitrejši in bolj zanesljivi ter imajo 5 let garancije. SATA1 al pa SATA2, nima veze. Oboje je združljivo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
floyd1 ::
Mene od trenutno aktualnih proizvajalcev klasičnih HDD-jev edino še Samsung ni razočaral. Ampak Samsung je svojo proizvodnjo diskov prodal, so pa še v trgovinah... Imam še tri 500 GB Samsunge v domačem računalniku in 3 zunanje (1,5 in 2 TB) in to res dela, najstarejši je že kar precej star. Kolega ima tudi 4 (ali 5?) kom. doma v raid 5 polju, 24/7 priklopljen comp in v vseh teh letih ni imel nobenega problema. To so bili takrat v sosednji Avstriji najcenejši 500 GB diski, po hitrosti so bili v špici, po zanesljivosti pa (očitno) tudi.
Mimogrede - je komu tu na forumu že crknil Samsung HDD, sploh me zanima za te stare sata 500-ke (oznaka LJ na koncu)?
Tudi mene pa zanima, če kdo ve, kako je zdaj s temi WD green diski - so že odpravili to napako (glede na forume so res malo preveč crkovali)? Enkrat je nekdo, ki je o tem vedel malo več, tukaj pisal o tem (kaj s temi diski kao ne smeš delat, pa ti ne crknejo), a ne najdem več...
Mimogrede - je komu tu na forumu že crknil Samsung HDD, sploh me zanima za te stare sata 500-ke (oznaka LJ na koncu)?
Tudi mene pa zanima, če kdo ve, kako je zdaj s temi WD green diski - so že odpravili to napako (glede na forume so res malo preveč crkovali)? Enkrat je nekdo, ki je o tem vedel malo več, tukaj pisal o tem (kaj s temi diski kao ne smeš delat, pa ti ne crknejo), a ne najdem več...
Men je 750GB Samsung krepal. In poznam ogromno primerov, ko je bil ckrnjen že ob nakupu (DOA). Poceni in hitri so bili ampak kvaliteta pa je bila v riti če mene vprašate. Tko kot večina Samsung stvari. Cheap pa high tech ampak šalabajzersko narejeno iz vidika kakovosti.
jazbec ::
spet rejzor naklada, važno, da je povedal, da je samsung crap-->narobe
vzami samsung f3 1tb, katerega dobiš za okoli 50 evrov-->daleč najboljši nakup med hdd-ji
vzami samsung f3 1tb, katerega dobiš za okoli 50 evrov-->daleč najboljši nakup med hdd-ji
Sam ne mi pol jokat, če vam bo spet kaj crknilo (kar vam skoraj garantirano bo). Samsung ima krš robo. DVD pekači crkujejo na kile in skor ne poznam uporabnika kateremu bi mu slednji delal brezhibno v vsem času. Z diski podobna scena. S telefoni ni dost bolj rožnato. Zadnjič sem dajal skupaj Samsungov LCD TV, jebene luknje na podstavku so bile tolk sfaljene, da bi jih sam z vrtanjem na roke lepše uskladil. Edino kar mi še dela lepo je LCD monitor od Samsunga, ki bo kmalu star ene 4 leta. At least that fuckin works right.
xxurban ::
vzami samsung f3 1tb. jaz imam tudi star računalnik, ki podpira le sata1 (no, imel sem ga), in mi je disk zeloo dobro delal.(hitreje kot prej celo)
btw., prej sem imel samsung f1 230 gb in mi je delal celih 8 let, tako da
btw., prej sem imel samsung f1 230 gb in mi je delal celih 8 let, tako da
Meni njihov (samsung) DVD rom dela super. In so mi ga vsi priporočali kot dober nakup (pred optarcom). Kot sem povedal, lahko enako rečem tudi za mojih 6 diskov, trije so nekaj let delali 24/7 v računalniku (lani nabavil NAS in zdaj računalnik spet ugašam). To sem čisto pozabil, ko sem ravno omenil NAS, notri imam 2TB - Samsunga (malo manj kot leto dni, 24/7). Fantastični diski. Če pa koga moti to, da so poceni - mene ne. Njihov monitor (193p, letnik 2005) dela še zdaj, veliko kolegov kuplo LCD-je za mano in jih je kar nekaj že menjalo (crknili), moj pa še kar dela (je pa bil moj takrat res DRAG).
Še to - šele zdaj, ko to pišem, ugotavljam, koliko stvari pravzaprav imam od Samsunga (tu je še Galaxy S telefon). Da ne bo nesporazuma - niti ene Samsung zadeve si nisem kupil zato, ker je pač Samsung. Zaradi mene lahko gor piše tudi XYZ, če dela OK in mi veliko ljudi to potrdi. Edino Galaxy je od te njihove robe delal precej bogo ob nakupu, pa še to so porihtali (sicer so kar dolgo rabili).
Krš roba ?
Še to - šele zdaj, ko to pišem, ugotavljam, koliko stvari pravzaprav imam od Samsunga (tu je še Galaxy S telefon). Da ne bo nesporazuma - niti ene Samsung zadeve si nisem kupil zato, ker je pač Samsung. Zaradi mene lahko gor piše tudi XYZ, če dela OK in mi veliko ljudi to potrdi. Edino Galaxy je od te njihove robe delal precej bogo ob nakupu, pa še to so porihtali (sicer so kar dolgo rabili).
Krš roba ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Sej sam sem imel tud skor vse od Samsunga in sem jemal ker sem imel prvotno dobre izkušnje. Pol pa so 4 izdelki začel zajebavat v praktično istem času. In ne, ni bil feler iz moje strani.
lopov ::
Zdravo kolegi,
Imam eno staro mašino bazirano na Asrock P4VT8+ pa mi je šel disk. Plata ima SATA vmesnik, vsi novi diski so pa STAII ali pa še kaj več. Kaj mi priporočate da nabavim, da mi bo delovalo ? Verjetno neki disk ki ima možnost z jumperom postaviti prenos na SATA I ali?! [snip]
Vseeno, kateri SATA disk vzameš -- nimajo jumperjev in nimaš kaj prestavljat + priključek je povsod enak. Morda boš potreboval pretvornik iz 4-pin molex na SATA napajanje v kolikor obstoječi napajalnik nima tovrstnih priključkov.
Izbira proizvajalca je osebna preferenca (gretje, tišina + ostale urbane legende o posameznih proizvajalcih in modelih), hitrost bo pač taka kot jo omogoča tvoj SATA(1) priključek.
& ne kupuj 500Gb -- 2Tb so nesramno poceni in kupovati manj je greh! (če pa že vztrajaš vzami vsaj 1Tb :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Najprej hvala za odgovore vsem.
lopov: če nimajo jumperjev, ali jih bo ta stara plata sploh prepoznala? Napajalni kabli niso problem ker je že bil notri WD 500GB SATA disk.
lopov: če nimajo jumperjev, ali jih bo ta stara plata sploh prepoznala? Napajalni kabli niso problem ker je že bil notri WD 500GB SATA disk.
Sej sam sem imel tud skor vse od Samsunga in sem jemal ker sem imel prvotno dobre izkušnje. Pol pa so 4 izdelki začel zajebavat v praktično istem času. In ne, ni bil feler iz moje strani.
Saj te razumem, ko je mene Gigabyte plata (za AMD Barton) 14 dni zafrkavala in sem si moral hodit sposojat RAM-e, da sem sploh računalnik postavil (po tistem so tudi moji rami dobro špilali, samo prvič zagnat in prit v bios nisem mogel brez enih tapravih, "firmskih", s HyperX od Kingtona se pa je zagnala ko šus) sem se odločil in se še danes držim - nikoli več Gigabyte MB. Pa so po tem (in seveda tudi pred tem) delali zelo solidne plate. Nikoli pa ne bom rekel, da so generalno krš. Moja je imela pač svoje muhe (kar konkretne, na netu je bilo polno jamranja), ko sem pa skoraj doktoriral na forumih in ugotovil za kaj gre, pa je špilala prav lepo. No, od takrat tudi kupujem le še firmske RAM-e.
Najprej hvala za odgovore vsem.
Ti maš v mislih ATA kable, ko si na en port obesil 2 napravi in si nastavljal master/slave/CS :)
Pri SATA ni tega, na vsak port priključiš samo 1 napravo.
Vseeno preveri, kako je z napajalnim kablom -- starejši SATA diski so imeli obe možnosti napajanja!
Ne.
V mislih imam jumper na disku (mislim da PHY) s katerim fizično postaviš data rate na 1.5GB/s ala SATA I. Bojim se da brez jumperja plata SATA II diska ne bo spoznala.
V mislih imam jumper na disku (mislim da PHY) s katerim fizično postaviš data rate na 1.5GB/s ala SATA I. Bojim se da brez jumperja plata SATA II diska ne bo spoznala.
Ne.
Moram priznati da nimam pojma, o katerem jumperju govoriš
Dosedaj tudi (še) nisem imel primera, da bi moral karkoli prestavljati. Ampak ja, vedno je 1x prvič ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Eni SATA diski so imel jumper s katerim si vsilil SATA1 način delovanja. Ampak tanovi tega nimajo več. Moralo bi avtomatsko delovat kot je treba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 602059 (59459) | hariscorale |
» | Trdi Disk za PCOddelek: Pomoč in nasveti | 826 (731) | nightbird |
» | 1 TB disk SATA (Samsung ?)Oddelek: Kaj kupiti | 5164 (3445) | bodom |
» | SATA ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2244 (1812) | LeftyD |
» | Trdi disk 500GBOddelek: Kaj kupiti | 3769 (1996) | Deflector |