Forum » Pomoč in nasveti » Težave z Wordom, premalo pomnilnika
Težave z Wordom, premalo pomnilnika
Eilinel ::
Živijo!
Spet z eno zagonetko pri shranjevanju Wordovega dokumenta, namreč nikakor ga ne morem shraniti nikamor, ker mi nonstop javlja, da je disk poln, da je premalo pomnilnika in naj ga shranim na drug disk. Fora je, da ima disk še 200 Gb placa, dokument pa je velik samo 25 MB. Pa še nikamor drugam me ne spusti, da bi ga lahko shranila (USB-ključ ...). Podokno mi sicer svetuje naj zaprem odvečne programe, odprti pa imam samo 2 okni, slovar in mejl.
Prosim, pomagajte!
Spet z eno zagonetko pri shranjevanju Wordovega dokumenta, namreč nikakor ga ne morem shraniti nikamor, ker mi nonstop javlja, da je disk poln, da je premalo pomnilnika in naj ga shranim na drug disk. Fora je, da ima disk še 200 Gb placa, dokument pa je velik samo 25 MB. Pa še nikamor drugam me ne spusti, da bi ga lahko shranila (USB-ključ ...). Podokno mi sicer svetuje naj zaprem odvečne programe, odprti pa imam samo 2 okni, slovar in mejl.
Prosim, pomagajte!
Super, Word se mi je zaprl, ko sem ga nazaj odprla, pa nikjer ne duha ne sluha o 12 straneh dela. Če pa grem pogledat za obnovitveno datoteko, je nikjer ni. Kaj se je delo izgubilo? A ni to malo čudno, glede na to da imam vkljopljeno samoobnovitev?
amigo_no1 ::
To se je meni dogajalo na verziji 1997, potem nič več.
Katero verzijo uporabljaš ?
Poglej v "%userprofile%\temp" mapo.
Katero verzijo uporabljaš ?
Poglej v "%userprofile%\temp" mapo.
Word 2007, razk*** sem kot 100 mater, imam pa WIN 7.
Kaj res nihče ne ve?
Kaj res nihče ne ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Eilinel ()
prtenjam ::
Takole vam bo težko kdorkoli pomagal saj je preveč faktorjev, ki bi lahko vplivali. Samoobnovitev vem tudi ni mogla pomagati, saj Word preprosto ni uspel shraniti datoteke - kar vam je tudi povedal(!). Seveda to posredno pomeni, da ni uspel shraniti niti samo-obnovitvene datoteke.
Sicer pa 25MB velika Wordova datoteka ni "majhna", še manj pa "običajna" in v primeru velikih datotek - torej datotek, ki imajo veliko strani (npr. knjige, brošure...) je dobro, da se vsako poglavje zapiše v lastno Wordovo datoteko in potem z tki. glavnim dokumentom poveže tako, da jih Word obravnava kot eno datoteko, nad katero lahko nato naredi kazalo ipd...
Seveda se bodo našli tudi ljudje, ki bodo na vse pretege zatrjevali, da Word tako ali tako ni primeren za obdelavo velikega števila strani in za obdelavo knjig, saj ni DTP program... Vse to je res, a vam kaj malo pomaga saj Word imate in ga uporabljate :)...
Torej če je dokument prevelik ga razbite na manjše dele in to je prava pot...
Sicer pa 25MB velika Wordova datoteka ni "majhna", še manj pa "običajna" in v primeru velikih datotek - torej datotek, ki imajo veliko strani (npr. knjige, brošure...) je dobro, da se vsako poglavje zapiše v lastno Wordovo datoteko in potem z tki. glavnim dokumentom poveže tako, da jih Word obravnava kot eno datoteko, nad katero lahko nato naredi kazalo ipd...
Seveda se bodo našli tudi ljudje, ki bodo na vse pretege zatrjevali, da Word tako ali tako ni primeren za obdelavo velikega števila strani in za obdelavo knjig, saj ni DTP program... Vse to je res, a vam kaj malo pomaga saj Word imate in ga uporabljate :)...
Torej če je dokument prevelik ga razbite na manjše dele in to je prava pot...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
Žal tega ne morem narediti, ker dokument ni "moj", ampak ga samo pregledujem. Problem je še veliko število opomb (gre namreč za doktorsko disertacije, katere res ne bi hotela razbijati ali kakorkoli spreminjati), vseh je namreč čez 1000, ki se navezujejo na besedilo.
Se lahko na določen način zviša ta pomnilnik?
Se lahko na določen način zviša ta pomnilnik?
zee ::
Save quite, save often.
Nic drugega, pa dovolj RAM-a.
Nic drugega, pa dovolj RAM-a.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
prtenjam ::
Hm... Da v tem primeru morate čimbolj sprostiti pomnilnik in lahko vam pomaga tudi tale nasvet...
Matjaž Prtenjak
amigo_no1 ::
Meni še vedno vse skupaj smrdi na en star nepokrpan hrošč, ki se pojavi, ko imaš dosti slik notri.
Še enega primera sem se spomnil: v dokumentu (Word 97) je bilo par enačb (cca 15) (MS equation), nekaj besedila in slik (20-30), vse skupaj 3-4 MB na 20 straneh.Č
Čez nekaj časa lepo zaprem dokument, ga ponovno odprem in mi Word namesto slik pokaže rdeče X-se.
"Sprostiti pomnilnik" po MS pomeni reboot kište .
Še enega primera sem se spomnil: v dokumentu (Word 97) je bilo par enačb (cca 15) (MS equation), nekaj besedila in slik (20-30), vse skupaj 3-4 MB na 20 straneh.Č
Čez nekaj časa lepo zaprem dokument, ga ponovno odprem in mi Word namesto slik pokaže rdeče X-se.
"Sprostiti pomnilnik" po MS pomeni reboot kište .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | programi za reševanje podatkov so totalno neučinkovitiOddelek: Pomoč in nasveti | 4861 (4054) | AC_DC |
» | Besedilo evaporiralo v zrak?Oddelek: Pomoč in nasveti | 797 (603) | divya |
» | Neshranjen dokument [Office]Oddelek: Pomoč in nasveti | 3142 (2995) | DeeCoy |
» | Word ikona ni pravaOddelek: Programska oprema | 1880 (1701) | Cold1 |
» | Izgubljeni podatkiOddelek: Pomoč in nasveti | 1829 (1700) | Anaplus |