Forum » Loža » Projekti v prostem času
Projekti v prostem času
Izzivi ::
Pozdravljeni!
Nisem iz računalniške stroke, imam pa kar nekaj idej iz področja spletnega programiranja, zato me zanima če v prostem času kdaj pristopite h takšnim idejam (pri katerih ni plačila oziroma zavisi od uspega ideje) ali delate vedno za plačilo?
P.S.: Če si zainteresiran za nove izzive me lahko kontaktiraš.
Nisem iz računalniške stroke, imam pa kar nekaj idej iz področja spletnega programiranja, zato me zanima če v prostem času kdaj pristopite h takšnim idejam (pri katerih ni plačila oziroma zavisi od uspega ideje) ali delate vedno za plačilo?
P.S.: Če si zainteresiran za nove izzive me lahko kontaktiraš.
Boone ::
Precej pogosto, iz dolgčasa. Se pa tudi precej pogosto zgodi, da izgubim interes, preden se kaj konkretnega naredi.
MisterR ::
Zdaj kaj je za nekoga izziv? To da pristopiš k projektu, daš not 500€ za kake licene in strežnike ali da imaš nekega programerja ki bo postopoma razvijal tvojo idejo? Potem je vprašanja kaka "vodja" sta, ker je treba razumet obe strani, tiste ki v to vlagajo svoj prosti čas in tiste ki so dali idejo in tukaj se ponavadi začnejo težave.
Idejo moraš "zavarovati" z NDA drugače bo jeba.
Drugače pa v prostem času razvijam svojo idejo. Bolj zaradi učenja ter da lahko na razgovorih nekaj pokažem.
Idejo moraš "zavarovati" z NDA drugače bo jeba.
Drugače pa v prostem času razvijam svojo idejo. Bolj zaradi učenja ter da lahko na razgovorih nekaj pokažem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Izzivi ::
Kar se tiče vodenja je pomoje najbolše, da si razdelita področja, kjer imata glavno besedo. Največkrat je to področje, ki ga najbolje poznata.
Kar se pa tiče raznih pogodb, jih pa osebno ne podpisujem, ker sem mnenja, da če ti nekdo hoče idejo ukrasti mu itak v našem sodnem sistemu nič ne moreš. Taki primeri se vlečejo predolgo časa in zahtevajo preveč denarnih sredstev. Sicer pa dobra ideja ni veliko brez dobrega tima.
Osebno sem se že lotil projekta v katerega je bilo vloženo 1000€ in vem da ga brez timskega dela ne bi mogel dokončati.
Kar se pa tiče raznih pogodb, jih pa osebno ne podpisujem, ker sem mnenja, da če ti nekdo hoče idejo ukrasti mu itak v našem sodnem sistemu nič ne moreš. Taki primeri se vlečejo predolgo časa in zahtevajo preveč denarnih sredstev. Sicer pa dobra ideja ni veliko brez dobrega tima.
Osebno sem se že lotil projekta v katerega je bilo vloženo 1000€ in vem da ga brez timskega dela ne bi mogel dokončati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konkurenčna prepoved in delo ob deloOddelek: Loža | 3835 (1735) | St235 |
» | Kaj vam je najbolj pomembno na delovnem mestu? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 32831 (29043) | videc |
» | Kaj programirati?Oddelek: Programiranje | 7101 (4586) | brodul |
» | Zanimiva IT podjetja pri nas? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 33661 (22452) | LeQuack |