» »

Zanimiva IT podjetja pri nas?

Zanimiva IT podjetja pri nas?

1 2
3
»

BALAST ::

In naslednja politična garnitura bo še to ukinila predvidevam...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Invictus ::

V Sloveniji ni firme ki bi znala prav nastaviti Tivoli produkte. Vem iz lastnih izkušenj. IBM Tivoli projekt ki traja 14 dni. Ne me je*at. V 14 dneh ga lahko komaj inštaliraš pravilno in dobiš nekaj informacij od stranke, ki niso 100%.

V tujini ti projekti trajajo 3 mesece do nekaj let. Razen če smo Slovenci tako pametni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Bojevnik ::

Obstaja kakšna firma, ki razvija v Javi?

vitranc ::

Tudi jaz iščem kakšno firmo, ki potrebuje java razvijalca za kakšen projekt. Imam lastni s.p..

next_byte ::

pripravljen se učit :)

Macketina ::

@Bojevnik, @vitranc

Java: Halcom, Parsek pa par manjsih. Kaj pa znata?

Spura ::

dronyx je izjavil:


Na ministrstvu sem bil potem nekaj let sam za 120 zaposlenih, danes pa delam v organu v sestavi, ki ima 900 zaposlenih, 500 računalnikov, celo vrsto serverjev, aplikacij itd, delava pa dva informatika za plačo, ki se ji v zasebnem sektorju lahko večinoma samo nasmehnejo.:)

Jst ne bi bil tok preprican o tem, da je v zasebnem sektorju tok visja placa, da se lahko samo nasmehnes. Sej si sam videl da si lahko sel v drzavno sluzbo za skoraj isto placo. En moj sodelavec je tudi dobil ponudbo, da bi sel v drzavno sluzbo in to za vec denarja. In v drzavni sluzbi se place ne znizajo, kar v firmi se.

LeQuack ::

V uspešni firmi se ne znižajo.
Quack !

Spura ::

Kva je bil point te pripombe? V zadnjih treh letih je ogromno slovenskih firm znizalo place, javni sektor jih pa ni.

LeQuack ::

Pač hotel sem reči, da je nižanje plač vse poprek zelo slaba strategija. Odpustiš tiste, ki delajo slabo ali ki jih ne rabiš več, ne greš pa kar vsem nižati plač. Ali to učijo na ekonomske faksu ali kaj?
Quack !

deadbeef ::

Bojevnik je izjavil:

Obstaja kakšna firma, ki razvija v Javi?


IskraTEL ;-)

tony1 ::

LeQuack je izjavil:

Pač hotel sem reči, da je nižanje plač vse poprek zelo slaba strategija. Odpustiš tiste, ki delajo slabo ali ki jih ne rabiš več, ne greš pa kar vsem nižati plač. Ali to učijo na ekonomske faksu ali kaj?


Težava je v tem, da se vodstvo slovenskih firm s spremljanjem kadra ne ukvarja/nima volje (časa) se ukvarjati/nima kompetenc ocenjevati dela vseh tistih, ki so po hudih vezah prišli do službe in potem je najlažje vsem po vrsti znižati plačo :P

vitranc ::

Macketina je izjavil:

@Bojevnik, @vitranc

Java: Halcom, Parsek pa par manjsih. Kaj pa znata?

Jaz osebno sem najbolj domač v javi in sicer sem razvil program za vodenje podjetja (sicer ga aktivno uporablja le okoli 30 podjetij), ravno pa končujem algoritem za kratkoročno napoved vremena, katerega rezultate bodo uporabljale android in iphone aplikacije.
Včasih sem delal v c#, asp, vba... to je to na kratko.

Nesta ::

bradek ::

http://www.perception.tv

Iščemo 1-2 Java programerja. Zahtevano napredno znanje programskega jezika in poznavanje algoritmov in struktur.

Vabljeni ;)

bradek ::

Malce bolj podrobno, če koga zanima: http://slo-tech.com/delo/362

LeQuack ::

bradek je izjavil:

Malce bolj podrobno, če koga zanima: http://slo-tech.com/delo/362


To delovno mesto dejansko zgleda zanimivo in solidno plačano, vsaj v poplavi poslovnih aplikacij.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Isotropic ::

ja, pa ne delas lih poslovnih aplikacij

Spura ::

Dost zanimivo delo in dobra placa. Na zalost nimam zahtevanih znanj razen java mastery.

Isotropic ::

pac gres za nizjo placo kot zacetnik tja pa je.

Spura ::

To bi bila ubistvu dost dobra varianta, ker mam pocas dost teh corporate webpages in ljudi z nizkim znanjem programiranja.

bradek ::

Spura, poskusi in pošlji CV. Če si se pripravljen še kaj naučiti lahko hitro padeš notri.

JesusChrist ::

Vse firme pričakujejo ekspertno znanje določenih tehnologij (včasih večih). In zdaj mi naj nekdo razloži, kako naj študent, ki je zaključil študij najde zaposlitev. Delovnih izkušenj (kot jih ponavadi vsi zahtevajo) nima (preko študenta ne šteje...), niti približno na faksu ne naučijo potrebnega, da bi lahko rekel, da dobro zna. Zraven študija še mora imeti kaj prostega časa za GIBANJE/ŠPORT in dokaj hitro smo na recimo dveh urah kjer se lahko sam k čemu spravi (spoznavanju nove tehnologije). Ampak zelo težko se je spraviti k kaki tehnologiji, če ti nekdo ne razloži vsaj osnovnega delovanja, koncepta.

Mene osebno zelo skrbi za prihodnje generacije. Ne preostane jim/nam drugega kot pa ustanovitev lastnega podjetja ... ki pa najverjetneje ne bo ravno uspelo (ob vsej poplavi podobnih podjetij iz it stroke).
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

thramos ::

V računalništvu delovne izkušnje preko študenta nekaj štejejo (oziroma tako pridobljeno znanje). Nekatera podjetja zaposlujejo tudi sveže diplomante brez delovnih izkušenj ... seveda pa ne moraš takoj pričakovati 2k neto.

Za podjetja kot je zgornje, pa malo dvomim da dobijo točno tak kader, kot ga želijo (za to ceno). Glede na vsa zahtevana znanja, je verjetno v Sloveniji samo pešica ljudi, ki jih imajo?

dolenc ::

Zaposlitveni oglas je napisan tako, da čim bolj zoža nabor kandidatov na kar se da primerne, da glih ne pride čisto vsak, ki ima 5min časa na razgovor.

Ni pa nikjer rečeno, da kje ne vzamejo kakšnega močno motiviranega začetnika.
Ker smo ITjevci tudi malo egoisti, si (tudi jaz) radi štejemo, pogledov in napisal par vrstic kode, kot poznavanje(sicer začetno) neke tehnologije.

Pa še upoštevat moraš, da se večino zaposlovanja dogaja brez zaposlitvenih oglasov.

Po mojih iskušnjah se je celo bolše zaposlit nekje kjer zahtevajo naprednejše znanje, kot nekje kjer zahtevajo začetnika.. Beri, bo že zaplaval, delal pa bo zastonj :D

Gandalfar ::

@ninjeti: zaenkrat so se vsi, ki so tekom svojega dela v Kiberpipi naredili kaksen projekt in pokazali, da zmorejo vsaj napol delat s teamom in da jim koda ni tuja dobili sluzbo se preden so se tega dobro zavedali. Navadno je se celo tako, da zaradi vseh priloznosti za delo med studijem opustijo studij.

Je pa res, da ce ti smrdi kaj ponoci sam naredit in to pokazat svetu in se na IT sluzbe prijavljas izkljucno preko zaposlitvenih oglasov (namesto, da bi se kdaj na kaksnem eventu od tiste firme pojavil), potem si bolj bogi.

JesusChrist ::

Osebno sem absolvent v IT stroki in zaradi kadrovske štipendije že sicer imam zagotovljeno delo. Ob diplomi hkrati tudi delam v tej firmi (in delo java razvijalca mi ne diši niti malo). Torej zgodaj od jutra pa do popoldneva sem na šihtu, po šihtu pa grem kako uro športat, da sem v formi. Pozneje mi ostane recimo še kaka ura ali dve za "chillanje", ki se dostikrat prevesi v delo diplomske - torej nekega prostega časa ni. Tako da potem spat in zgodaj zjutraj spet šiht.

Situacija je tako taka, da sem "stuck" v tej firmi še za vsaj 2,5 leti - java me ne vleče preveč, ampak mi ni problem sprogramirat. Zelo pa sem navdušen nad spletnim programiranjem (že za diplomo - predvsem za sebe (učenje)- razvijam blog software), ampak zaradi te situacije še nekaj časa ne pride v poštev :|

Zelo rad bi kdaj prišel na kak event v kiberpipo, ampak mi čas in razdalja do LJ enostavno ne dopuščata :)

Moj point je torej: kako naj zdaj neko podjetje, ki razvija spletne storitve, prepričam, da me zaposli in pokrije moj "dolg". Sploh glede na to, da se še niti izkazat ne morem recimo v kiberpipi.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

commissar ::

Gandalfar je izjavil:

..., potem si bolj bogi.


Aha, torej po tvoje, če ne nameniš še vsaj par ur (poleg študija) na dan temu potem si ne zaslužiš službe? Oz. kaj misliš, bolj bogi?

Gandalfar ::

Ne vem kaksen faks ti pocnes, vendar glede na kolicine pijanih studentov vseh strok je zagotovo vsaj 4-5 mesecev na leto casa, da jih vlozis v kaj. Prav tako lahko tudi kaksno seminarsko posteno naredis in kaj objavis na kaksnem githubu.

S tem, da si bolj bogi sem mislil, da imas pac manj priloznosti kot tvoja konkurenca, ki to pocne.

> Moj point je torej: kako naj zdaj neko podjetje, ki razvija spletne storitve, prepričam, da me zaposli in pokrije moj "dolg". Sploh glede na to, da se še niti izkazat ne morem recimo v kiberpipi.

Cel internet je poln kul projektov in java je tudi polna web frameworkov. Go use them. Naredi kaksnemu kolegu kaksen projekt. Vse se da, ce se ne smilis samemu sebi.

JesusChrist ::

Oprosti, ampak bolj smešnega odgovora v stilu "vse se da če se ne smiliš samemu sebi" pa ne bi mogel videt.

In to obtoževanje da me sortiraš v pijane študente je pa višek nesramnosti. Sem eden izmed tistih, ki so VSE izpite naredili ali z kolokviji ali z izpiti v PRVO (in z dobrim povprečjem, da ne bo pomote o "lezenju" čez fax). Pijančevanja pri meni ni bilo. Le redni obiski predavanj in vaj, redno gibanje in tu pa tam kak izhod ven. Če bi vsaj prebral post bi videl, da sem večino dneva na šihtu, pozneje pa tudi zaradi diplome in še enega spletnega projekta v izdelavi precej zaseden.

Ampak bom se verjetno lotil študiranja o kaki novi ideji in o njeni realizaciji. Kaj je v tem primeru najboljše? Neke potencialne ideje se mi ne zdi pametno objavljati na nek community in ti jo pozneje spi*dijo. Odpirati lastno podjetje in preiskušati sam? Se obrniti na poslovne angele slovenije?
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

dolenc ::

Delodajalec se komot odpove poplačilu štipendije ali temu, da te zaposli v podjetju, še enkrat preberi pogoje, obveza je samo za prejemnika.

Če se res ne vidiš v tem delu, se pogovori svojimi nadrejenimi, sej niso moroni, da bodo nezadovolnjega delavca držali. Ali da te "spustijo" ali pa jim na obroke vračaj štipendijo.

Premal si feštal med študiranjem in zdej ti "people skilz" manjkajo :D. Pa verjetno še time-management.

JesusChrist ::

Skill je. Še posebej socialni. Nabrušen jezik :) Čas je kot je, organiziran bolje kot pri večini ljudi, ki jih poznam. Mogoče pa me ravno organizacija ubija :P Bom moral postati kot rom: iz danes na jutri, kako je je :D
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Gandalfar ::

@ninjenti: prvi del odgovora se je nanasal na commisarja.

Ti si se pac odlocil, da bos zraven studija se full-time delal. Kar je ok, torej imas sluzbo in tvoj problem ni pokazati, da si sposoben. Naceloma, ce zelis zamenajt kariero pocakas, da bos diplomiral in da se ti bo malo umirilo vse skupaj, potem imas pa ponovno moznost hodit od 8-5 v sluzbo, ostanejo ti pa vikendi in popoldnevi. Lahko se tudi zmenis, da delas recimo 4 dni na teden ali pa kaj taksnega.

Zgodovina sprememb…

JesusChrist ::

@Gandalfar, saj iščem kake popoldanske zaposlitve ali pa kaj podobnega. Kar se tiče študentskega dela je zaenkrat katastrofa. Bom probal par manjših podjetij povprašat če rabijo kake spletne strani ali pa obnovo teh, da si začnem reference nabirat :)
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Gandalfar ::

Spura ::

bradek je izjavil:

Spura, poskusi in pošlji CV. Če si se pripravljen še kaj naučiti lahko hitro padeš notri.

Ubistvu mi ni glavni problem, da ne bi za neko nizjo placo prisel zraven, ker poznam CTO-ja, ampak (ironicno prav zaradi tega ker poznam CTO-ja) me bl skrbi da bi si bruke naredu, ker fantje pomojem res obvladajo, jst sm pa ze lep cas v okolju kjer dejansko cutim kako mi IQ pada.

JesusChrist je izjavil:

Vse firme pričakujejo ekspertno znanje določenih tehnologij (včasih večih). In zdaj mi naj nekdo razloži, kako naj študent, ki je zaključil študij najde zaposlitev. Delovnih izkušenj (kot jih ponavadi vsi zahtevajo) nima (preko študenta ne šteje...), niti približno na faksu ne naučijo potrebnega, da bi lahko rekel, da dobro zna. Zraven študija še mora imeti kaj prostega časa za GIBANJE/ŠPORT in dokaj hitro smo na recimo dveh urah kjer se lahko sam k čemu spravi (spoznavanju nove tehnologije). Ampak zelo težko se je spraviti k kaki tehnologiji, če ti nekdo ne razloži vsaj osnovnega delovanja, koncepta.

Mene osebno zelo skrbi za prihodnje generacije. Ne preostane jim/nam drugega kot pa ustanovitev lastnega podjetja ... ki pa najverjetneje ne bo ravno uspelo (ob vsej poplavi podobnih podjetij iz it stroke).
Konkurenca je huda. Poznam ljudi, ki se vseskozi ukvarjajo s tem v prostem casu, jst pa izven sluzbe kvecjemu 10% prostega casa za racunalnikom programiram. Vecina ubistvu odpade na ciste timewasterje kot so filmi in spili, kar seveda pomeni, da obstaja precej boljsih ljudi, ki tega ne pocnejo in zato seveda lahko izpolnijo vseh 10 alinej in imajo CV-je da dol pades.

Gandalfar je izjavil:

@ninjeti: zaenkrat so se vsi, ki so tekom svojega dela v Kiberpipi naredili kaksen projekt in pokazali, da zmorejo vsaj napol delat s teamom in da jim koda ni tuja dobili sluzbo se preden so se tega dobro zavedali. Navadno je se celo tako, da zaradi vseh priloznosti za delo med studijem opustijo studij.

Je pa res, da ce ti smrdi kaj ponoci sam naredit in to pokazat svetu in se na IT sluzbe prijavljas izkljucno preko zaposlitvenih oglasov (namesto, da bi se kdaj na kaksnem eventu od tiste firme pojavil), potem si bolj bogi.

Na zalost kiberpipa scena ni zame. V zadnjem letu ni bilo niti enega eventa, ki bi me zanimal. Vse kar se dogaja je web development, web development, web development, web development, web security, podjetnistvo (seveda je produkt kaj drugega kot web storitev), web development, smartphone development, content management systems - na webu seveda.

JesusChrist je izjavil:

java me ne vleče preveč, ampak mi ni problem sprogramirat. Zelo pa sem navdušen nad spletnim programiranjem (že za diplomo - predvsem za sebe (učenje)- razvijam blog software)

Ti in se miljon drugih. Ne zavedas se kok imas sreco, da te to veseli, ker tega je kot toce - vse je web based, in to so prakticno edini izdelki v racunalnistvu na podlagi katerih lahko naredis start-up in zasluzis resen denar. Pa tutorialov je ogromno, imas predavanja v kiberpipi (vem da si napisal da ne mores hodit). Jst imam rad javo in ne maram web developmenta in je jeba, ker tega ne mores prodat, s tem ne mores delat koncnih izdelkov. Vecina mojih izdelkov je middleware in utility knjiznjic. Vecina je itak ze napisano pa tut ce napises boljse tega se vedno ne mores prodat. Web storitve lahko vedno prodajas koncnemu uporabniku (oziroma monetiziras preko oglasov al neki) ali pa imas narocnika, ki ti placa - nekaj kar je narejeno po narocilu pac ne more ze obstajati in zato nosi vrednost.

jan_g ::

No, web je običajno zgolj frontend nečesa obsežnejšega (jasno je kar pomemben kos, ker to je tisto, kar uporabniki vidijo). Večina startupov mora imeti ljudi, ki delajo na stvareh izven web develomenta. Vsaj tisti, ki jih jaz poznam.

Spura ::

To so ponavadi potem kar isti ljudje.

LeQuack ::

Torej, še kakšno zanimivo podjetje ki išče kader v zadnjem času? Kako pomembno je za vas recimo parkirno mesto, ker če ima firma sedež nekje blizu centra najbrž nimaš kaj iskati tam z avtom?
Quack !
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževalec računalniške opreme (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8415147 (11716) GummyBear

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028547 (24257) Mato989
»

Kako najti delo?

Oddelek: Programiranje
389044 (7228) listje123

Več podobnih tem