» »

Mešetar.com [razvojno-beta testiranje]

Mešetar.com [razvojno-beta testiranje]

1 2
3
4 5

Lion29 ::

Pr sortiranju ali filtriranju?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

darkolord ::

Sortiranju, pardon.

...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

martincek1 ::

Zadnje čase sem bolj občutljiv na besedo mešetar, ki se dejansko uporablja. V teh dveh mesecih sem jo kar nekajkrat zasledil, ampak vedno v negativnem pomenu. Ne kot trgovec ali kaj podobnega, ampak bolj kot prevarant, tisti ki se hoče s prodajo/nakupom okoristiti.

Kaj več o tem?

Mipe ::

Ko slišim ali preberem to besedo, takoj pomislim na borznega mešetarja.

Tilen ::

mešétar -ja m (e??) 1. posredovalec pri sklepanju kupčij, pogodb: mešetar je zelo hvalil žival; prodal je vole brez mešetarjev; vzel ga je za svojega mešetarja; vpije kot mešetar / ekspr. ženitovanjski mešetar posrednik ? ekon. borzni mešetar samostojen posredovalec borznih kupčij 2. nav. slabš. kupčevalec, prekupčevalec: blago naj dobi kupec neposredno, brez mešetarjev / konjski mešetar ?
mešétarica -e ž (e??) ženska oblika od mešetar: bila je znana branjevka in mešetarica ?
mešetaríja -e ž (i?) nav. slabš. 1. kupčevanje, prekupčevanje: ukvarjati se z mešetarijo 2. posredovanje pri sklepanju kupčij, pogodb: dobiti plačilo za mešetarijo / ženitovanjske mešetarije ?
mešetarína -e ž (i?) plačilo za posredovanje pri sklepanju kupčij, pogodb: ker mu je pomagal prodati konja, je dobil lepo mešetarino / ekspr. ob podpisu pogodbe mu je podjetje izplačalo lepo mešetarino ?
mešetáriti -im nedov. (á a?) 1. posredovati pri sklepanju kupčij, pogodb: nista se mogla sporazumeti o ceni, čeprav so vsi v krčmi mešetarili; kadar mu mešetari ta človek, vedno dobro proda 2. pog. pogajati se za ceno: dolgo je mešetaril, preden je kupil; mešetariti z branjevcem / mešetariti za ceno 3. raba peša kupčevati, prekupčevati: mešetariti s konji; pren., ekspr. z našo neodvisnostjo ne bo nihče mešetaril ?
mešetárjenje -a s (á) glagolnik od mešetariti: za uspešno mešetarjenje je dobil lepo nagrado / po dolgem mešetarjenju so se pogodili / mešetarjenje s konji ?
mešétarka -e ž (e??) ženska oblika od mešetar: podjetna, zgovorna mešetarka ?
mešétarski -a -o prid. (e??) nanašajoč se na mešetarje ali mešetarjenje: imeti mešetarsko naravo; mešetarsko vpitje / mešetarski posli ?
mešétarstvo -a s (e??) dejavnost mešetarjev: opustil je mešetarstvo in se oprijel dela na kmetiji ?
izmešetáriti -im tudi zmešetáriti -im dov. (á a?) pog. s pogajanjem priti do česa: mešetaril je in končno izmešetaril; izmešetaril je njivo / izmešetaril je podaljšanje roka; prim. zmešetariti ?
primešetáriti -im dov. (á a?) z mešetarjenjem priti do česa: na semnju je dosti primešetaril / pog. kar boš primešetaril, bo tvoje kar boš pridobil s pogajanjem za ceno ? ekspr. pri pogajanjih so hoteli čim več primešetariti zase dobiti ?
zamešetáriti -im dov. (á a?) raba peša s kupčevanjem, prekupčevanjem zapraviti: zamešetariti posestvo; pren. zamešetariti svobodo in pravice naroda ?
zmešetáriti -im tudi izmešetáriti -im dov. (á a?) pog. pogoditi se za ceno: dolgo sta mešetarila, nazadnje sta le zmešetarila / zmešetaril je za deset tisoč; prim. izmešetariti ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Lion29 ::

Mipe je izjavil:

Ko slišim ali preberem to besedo, takoj pomislim na borznega mešetarja.



ja v svetu (angleško govorečem) se merchant-a drzi pozitivna konotacija... pri nas pa bolj negativna...je pa idealna za opis nase storitve (v kasnejsih fazah)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Ziga Dolhar ::

"Merchant" (angl.) se v slovenščino prevede kot "trgovec" ("mercator", lat.) in ne gre za sinonim "mešetarja".
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Že v osnovi torej gre za fail, ker očitno niti snovalci strani ne razumejo za kaj se gre. Kako naj tak projekt potem uspe? Ne more.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Lion29 ::

Tilen je izjavil:

Že v osnovi torej gre za fail, ker očitno niti snovalci strani ne razumejo za kaj se gre. Kako naj tak projekt potem uspe? Ne more.


aja, nisem vedel, da bi snovalci strani mogli poznat anglescino v nulo ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Matako ::

Predvsem glagol "mešetariti" ima negativen prizvok - ker se lahko uporablja tudi v ne-ekonomskem smislu. Nekdo lahko mešetari celo s čustvi ipd.
/\/\.K.

Marilyn ::

Točno takšen občutek sem jaz dobil ob tej besedi,ko sem jo prebral... vi jo pa obračajte kolikor jo želite...za moje pojme zgrešeno ime...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marilyn ()

algo ::

Itak da je ime povsem zgrešeno. Pa stran tudi ni "bogvekaj". Sicer je bilo pa vse skupaj itak pričakovano, z odprtjem se je odlašalo in odlašalo tko da je blo jasno, da je za projektom premalo ljudi in je vse skupaj bolj one man band. Tile "Cartoon network risani liki" so pa itak samo še pika na i projektu. Težko je če je eden za vse.

Mipe ::

Pa tudi domena bi lahko bila na .si... mešetar.si bolje zveni ;)

technolog ::

Zdravo!

Sem se glih danes spet spomnil na mešetar.com, ko sem hotel objavit nek oglas...

Kako napreduje? Kakšne novosti? Kdaj bo spletna stran uradno ven za javnost (beri: v NE BETA stadiju)?

Lion29 ::

na aplikaciji se dela ogromno, lahko tudi chekiras na uradni domeni...
beta bo pa ostala se kar nekaj casa, recimo se 2 meseca... preden pa zacnemo s promocijo ostane le 1 stvar in sicer pravilno postimat url hasher, sedaj sicer lepo dela in menjujeo hash ob razlicnih stvareh na strani, tudi refresh (in odpiranje v drugih oknih/tabih) dela ze spodobno...edino kar se matra je browser back in fwd btn...tako da ko bo to reseno, zacnemo s promocijo.... ETA? hm... lahko je 2 lahko je 7 dni, who knows :|
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blackbfm ::

pomoje bo prej duke nukem forever 2, kot pa mešetar v komercialni fazi:))

martincek1 ::

indeed :D

itak ne bodo presegli bolhe, ne s tem načinom (en developer in 3 prijatelji)

Lion29 ::

jap... who are we kidding!
zapiramo barako!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

turkx90 ::

Res...in še po tolkem času dela, je stran se vedno nekonkurencna in ne nudi nic posebnega.

Lion29 ::

turkx90 je izjavil:

Res...in še po tolkem času dela, je stran se vedno nekonkurencna in ne nudi nic posebnega.


oh kako mas prav. ravno zato smo se odlocili zapreti vse ;)

it was fun until it lasted
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

turkx90 ::

Verjetno to kar si napisal, drži tolko, kot vse stvari ki si jih do zdaj napisal...;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: turkx90 ()

technolog ::

To se pa res ne splača.

Zapret projekt na 90% končanega dela, toliko ur je šlo v nič... Sam to je žal v človeški naturi, od začetka smo ful zagnani, potem proti koncu, ko ostane največ malenkosti in pa tudi stvari, ki smo si jih "šparal za na konc", ker se nam jih bodisi ni dal, bodisi so bile tipa "preveč truda za sorazmerno malo efekta" pa se nikomur ne da več.

In da ne boš mislu, da je z mano kej drugače. Take simptome stalno opažam pri sebi in pri drugih. Doma imam ~20 napol končanih projektov.

Škoda no, če ste se ustavli. Samo po mojem menju, če ste stvar delal kolkor tok modularno, potem vam ni problem naredit novega, privlačnega designa in uporabiti obstoječe fukcionalnosti / skripte.

Lion29 ::

;)

nic bat.... nam ne pade niti na kraj pameti od kraja pameti, da bi mesetarja zaprli ;)

sicer pa seveda, zadeva je super modularno zgrajena na lastnem frameworku, z odlicnimi resitvami na vseh mogocih podrocjih spletne aplikacije z zelo mocno administracijo in maintenance sistemom, etc...cisto vsaka stvar je zgrajena super objektno, tudi vsi front end (javascript) classi...

pac zaradi pomanjkanja dokumentacije in (browser) podpore nekaterih funkcionalnosti (predvsem omenjeni URL hasher).. se nam je (zelo) zataknilo. ampak tudi to smo ze skoraj resili.

mah, sej komaj cakam, da dejansko preizkusite celotno aplikacijo in ne samo tako povrsinsko z desetimi kliki okoli...potem boste lahko dejansko videli zakaj sem tako ponosen nanjo ;) in zakaj je vzelo tolko casa...je pa res, da nimamo ekipe, 100+ razvijalcev, ki jo premore recimo facebook....in ceprav nas je bilo vec, se zadeva ni obnesla (zelo nesrecna roka pri izbiri devloperjev...plus nekaj drugih logisticnih failerjev....vsaka sola drago stane :D)...

you'll see ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

technolog ::

Sam morte priznat da se za zadnjih 20% dela porabi 50% časa :)

Lion29 ::

kvecjemu bi rekel zadnji 10% ene 70% casa...
sam okvir aplikacije je bil ze januarja zgrajen.... vse mogoce finese pa utrujajo do onemoglosti.... sploh ker je tako mocan poudarek na interaktivnem front endu....naj omenim reicmo za primerjavo.... v adminsitraciji smo prejsnji teden razvili interno todo listo, super interaktivno (hitri ajax filtri, hitro doddajanje vecih lsit po podrocjih, z moznostjo nastavitve procentov statusa (in slicnim prikazom le teh)... seveda s hitrim editiranjem, brisanjem, zakljuckom taska, etc.... celoten sistem todo list na je vzel natanko 6h razvoja...

s tem bogim hasherjem se pa jebemo ze vsaj 6 tednov... :D... a uporabnik razen tega da mu bo app deloval z naprej in nazaj gumbkom ne bo videl nic posebnega

pac tko je
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

technolog ::

Ja, vem kak je. Delam tarok server, osnovo sem razvil v enem mesecu, ostalo mi je le še pol A4 strani hroščev, ki jih pacam že tri mesece. Ampak tko pač je, kot si reku :)

Velik uspeha fantje!

Lion29 ::

TY, u2
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

fosil ::

"Uradna" cifra je 80/20 - paretovo pravilo ;)
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Lion29 ::

Evo, danes je zadnji RC zunaj na
http://mešetar.com

Odpravljena večina bugov, lepo bi prosil, da preden komentirate, se dejansko registrirate in oddate kak oglas, malo poiscete okoli, etc

grafika je zdaj v drugem planu in se bo v naslednjih mesecih spopedenala... tut neke malenkosti glede layouta, da bo bolj jasno....

Seveda pa pride se cel kup featurjev v naslednjem letu... ampak prvo moramo sproducirat res stable zadevo
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blackbfm ::

Si upam rečt da zna slab ui pokopat tale projekt, ne glede na to kako spedenana koda je zadaj.

Lion29 ::

blackclw: lepo prosim, preizkusi zadevo vec kot 5min, in potem komentiraj, da je slab UI

namrec ne poznam osebe, ki ni ostala z odprto celjustjo, ko je malo potestirala zadeve

tako na prvi uc se vsakemu zdi UI prenatrpan in nepregleden, kar je jasno za tako obsezno apliakcijo
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

jan_g ::

Zakaj pa so vsi oglasi prazni? Npr. kliknem na nek oddelek in potem mi najde par sto ali tisoč oglasov, ki pa so vsi prazni, brez kakšnih opisov, cen ali slik.

Lion29 ::

full bi ti bil hvalezen za printscreen
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

jan_g ::

Klik

Če kliknem na katerega izmed oglasov, se ne zgodi nič. Browser pa je Chrome 15.0.874.121, če ti to kaj pomaga.

update: v firefoxu pa dela ok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

Lion29 ::

ja, AD BLOCKER je kriv.... dobro da si opzooril!

hvala
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Lion29 ::

Se to, tisti, ki se registrirate, dajte preverit v SPAM folderju za potrditveni email in lepo prosim, dajte oznacit, da NI spam ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

jan_g ::

Hej, registracije ne morem dokončati. Potrditveni link iz maila vrne napako "Dostopati želite do strani, ki ne obstaja!". Lp

Lion29 ::

mi lahko lepo prosim na ZS posljes link? full ti hvala za potrpezljivost
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

martincek1 ::

Pri produktu je slika precej velika, kljub temu da je originalna slika velika okoli 200x300px..
http://mesetar.com/#!oglas=irobot-scooba-cistilo

Lion29 ::

jap, to delam danes, poleg nekaj stvari za FB...

HVALA za feedback!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

martincek1 ::

Bi uredil post, pa mogoče ne boš videl... tako da:

Zame osebno je prevelik gap med Search poljem in zadetki. Zdaj sem iskal po besedi "nokia", pogledal par produktov in ko sem želel spremeniti na "nokia n9" je bilo zelo neprijetno ker sem najprej pomislil da Search manjka. Mene je to precej zmotilo.

nekaj takega

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Fajn, se kar opazi, da je bolj odzven in dodelan vmesnik, odkar sem nazadnje gledal. Fino!

Edino, kar se mi zdi, da imate preveč strogo selekcijo brskalnikov, kot naprimer firefox 7+, ipd...

Lion29 ::

Ne, ni stroga selekcija ;) samo priporocilo...

bomo naslednji teden urejali kar se nizjih resolucij in brskalnikov tice... predvsem tablice

Martiček: tisti del s searchem bo malo predelan.... tako da bo vsaka kategorija oz. rezultat iskanja dobil svoj tab ....

full ti hvala za feedback!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

gregyk ::

Z vklopljenim AdBlock plus tudi v Firefox-u namesto oglasov prikaže prazen prostor.

Na netbook-u z ločljivosto 1024x600 je 1/4 oglasa desno odrezana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregyk ()

Lion29 ::

gregyk je izjavil:

Z vklopljenim AdBlock plus tudi v Firefox-u namesto oglasov prikaže prazen prostor.


bi mi zelo pomagalo, ce bi mi zaupal nastavitve, ker imam probleme z dupliciranjem problema :(


ja, za sotale resolucije bomo postimali v naslednjih 2 tednih
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

gregyk ::

Lion29 je izjavil:

gregyk je izjavil:

Z vklopljenim AdBlock plus tudi v Firefox-u namesto oglasov prikaže prazen prostor.


bi mi zelo pomagalo, ce bi mi zaupal nastavitve, ker imam probleme z dupliciranjem problema :(


ja, za sotale resolucije bomo postimali v naslednjih 2 tednih


Zdaj ko sem šel še 1x pogledat, mi je pa oglase tudi z vklopljenim AdBlock-om prikazal ...

Gandalfar ::

preimenuj class="ad_wrapper" v karkoli drugega pa bo ;)

Lion29 ::

Gandalfar je izjavil:

preimenuj class="ad_wrapper" v karkoli drugega pa bo ;)


ja, sej sem vedu, da je neki takega... bi pa vseeno rad bil ziher in preveru ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Gandalfar ::

Adblock z:

AdBlock custom filters (recommended)updated 22 hours ago
EasyList (recommended)updated 22 hours ago

technolog ::

Sem ti dal + na internetmojster :)

Drugače pa je skoraj z vsemi projekti tako, da pride glavna razvojna faza šele takrat, ko masovno spustiš folk v aplikacijo in dobiš ogromno feedbacka. Tako da to fazo jst včasih priporočam, da jo narediš še preden je stvar 100% končana.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je Bolha poginila med operacijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8016642 (6404) FTad
»

letgo vs bolha oglasniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18534870 (14449) shadeX
»

Kaj pravite, se splača narediti spletni oglasnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6910124 (6482) 2dark
»

bolha.com - počasna

Oddelek: Pomoč in nasveti
303999 (2269) Hayabusa
»

Shranite si oglase za kasnejši ogled

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
249351 (7920) Bistri007

Več podobnih tem