Forum » Izdelava spletišč » Javanski program, ki teče v browserju
Javanski program, ki teče v browserju
Bavec87 ::
Lep pozdrav vsem. :)
Za diplomsko nalogo sem sprogramiral simulacijski program v Javi, sedaj bi rad zadevo peljal naprej v smislu, da bi program lahko uporabljal preko browserja preko interneta oz. intraneta. Na Ubuntu serverju imam že naložen Apache Tomcat strežnik, bi se dalo kaj s tem pomagat? Predvsem bi rad, da nek odjemalec storitve poda nekaj parametrov, zadeva se izvede na strežniku in vrne rezultate, vse preko browserja. Pomembno je pa tudi, da je omogočena SSL zaščita. Je potrebno Javanski program spremeniti v applet in če ja, kako to storimo?
Zbiram informacije in ideje kako se tega lotiti, če ima kdo kakšno idejo, prosim kar na dan z njo. ;)
Lp Blaž
Za diplomsko nalogo sem sprogramiral simulacijski program v Javi, sedaj bi rad zadevo peljal naprej v smislu, da bi program lahko uporabljal preko browserja preko interneta oz. intraneta. Na Ubuntu serverju imam že naložen Apache Tomcat strežnik, bi se dalo kaj s tem pomagat? Predvsem bi rad, da nek odjemalec storitve poda nekaj parametrov, zadeva se izvede na strežniku in vrne rezultate, vse preko browserja. Pomembno je pa tudi, da je omogočena SSL zaščita. Je potrebno Javanski program spremeniti v applet in če ja, kako to storimo?
Zbiram informacije in ideje kako se tega lotiti, če ima kdo kakšno idejo, prosim kar na dan z njo. ;)
Lp Blaž
DeJus ::
Za izvajanje na Tomcatu si poglej servlete, za zaščito z SSL uporabi https in rezultate vračaj v HTML. Applet se izvaja na userside, tako da bi bil v tem primeru uporaben le za prikazovanje na strežniku izraćunanih podatkov, vendar se mi zdi vračanje z HTMLjem preprostejše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1748 (1469) | dux |
» | Povezava HW-računalnik-internetOddelek: Programiranje | 1242 (1068) | roli |
» | [Apache] htaccess in certifikatOddelek: Programska oprema | 2037 (1834) | MasterBlaster |
» | e-dohodninaOddelek: Omrežja in internet | 6560 (4543) | romci |
» | HTML !Oddelek: Programiranje | 873 (771) | Tr0n |