Forum » Omrežja in internet » Paypal bo računal za menjavo valute?
Paypal bo računal za menjavo valute?
Blazz ::
Bolj ko berem tale dokument:
http://www.datoteka.si/file/6025/eu-201... (objavljen s strani Paypala te dni)
bolj se mi zdi, da se bo za vsako menjavo valute plačevalo 0.35 eur. To pomeni, da se bodo vse 1 dollar hongkong zadeve na ebayu podražile za 50%.
Ne zastopim pa najbolje kaj je cross border fee, ki je 0,5%. Torej če se kupi na Kitajskem, bodo še 0,5 procenta dodatno zaračunal + še menjavo valute iz eur v dollar? Oz. če imam kreditno je to celo 3,9%?
http://www.datoteka.si/file/6025/eu-201... (objavljen s strani Paypala te dni)
bolj se mi zdi, da se bo za vsako menjavo valute plačevalo 0.35 eur. To pomeni, da se bodo vse 1 dollar hongkong zadeve na ebayu podražile za 50%.
Ne zastopim pa najbolje kaj je cross border fee, ki je 0,5%. Torej če se kupi na Kitajskem, bodo še 0,5 procenta dodatno zaračunal + še menjavo valute iz eur v dollar? Oz. če imam kreditno je to celo 3,9%?
- spremenil: Blazz ()
mihec87 ::
Priznam nisem še brat zadeve.
Ni tako da lahko na paypal izbereš gdo naredi konverzijo oni ali banka, tako da tukaj je vseeno..
Ni tako da lahko na paypal izbereš gdo naredi konverzijo oni ali banka, tako da tukaj je vseeno..
Pyr0Beast ::
Strel v koleno.
Bomo pa direkt plačeval.
Bomo pa direkt plačeval.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
mihec, ne vem kako je potem z banko ali zaračuna kakšne fee-je pri menjavi valut ali ne... ima kdo izkušnje s tem? Da ima na paypalu izbrano, da banka menja valuto?
de199 ::
Najcenejše je da kreditna kartica (banka) pretvori v evre.
Na moji banki (SKB) ti pretvorijo po podjetniškem tečaju (še bolj ugoden kot če greš sam menjat)
Na moji banki (SKB) ti pretvorijo po podjetniškem tečaju (še bolj ugoden kot če greš sam menjat)
BlaY0 ::
Ma ne vem v čem je problem. Ko kupiš nekaj v dolarjih in te vpraša, če ti konvertira v Evre, izbereš NE in potrdiš to kot default. Ti bo že tvoja banka menjavo nardila.
mat xxl ::
Točno, tečaji na Paypalu so bili zmeram zelo slabi, prav zaprav katastrofa, pazite pa EUR /USD ko niha v 14 dneh tudi kot trenutno po 7% , se morda npr danes vseeno splača Paypal, ker banka sicer konventira kot se mi zdi na dan bremenitve .....
BlaY0 ::
??? Kako to misliš? PayPal ti zamenja po nekem "svojem" tečaju in te zraven opili še za "provizijo".
technolog ::
Tečaj evropske centralne banke, oz. ameriške centralne banke v primeru paypala. Menjalnice se zgolj zgledujejo po tem tečaju.
nejcpirc ::
Kaj torej pomeni ta nova sprememba? Je že kodo kaj nabavil od 4.julija npr. iz UK (takrat sem dobil na mail obvestilo o spremembi)?
Nastavljeno imam, da za menjavo valute poskrbi moja banka, kar je bilo do sedaj najbolj ugodno. Ali nova sprememba kaj spremeni, podraži?
Nastavljeno imam, da za menjavo valute poskrbi moja banka, kar je bilo do sedaj najbolj ugodno. Ali nova sprememba kaj spremeni, podraži?
nejc. Dokument v veljavo stopi 7. septembra! Logično je, da ni še sprememb.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 773537 (477) | Legon |
» | paypal, bančni račun v dolarjih in banka menjava dolar/eur helpOddelek: Loža | 2146 (2051) | Tilen |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109565 (36612) | PINki |
» | mastercard in paypalOddelek: Omrežja in internet | 4562 (2823) | Vaseer |
» | MasterCard: placati v USD ali EUROddelek: Loža | 4445 (4036) | gruntfürmich |