Forum » Strojna oprema » Je šla matična "papa"?
Je šla matična "papa"?
krispe ::
Hey!
Na mojem Intel PC-ju sem zamenjal plato in zdaj računalnik ne prikazuje slike, tipkovnica ne dela... Ventilatorji se sicer zaženejo.
Komponente:
E8400
4GB Kingston rama
2x HD4770 (prej sta bli v crossfire na DFI plati)
LC Power 550W
WD 640 green
in trenutna plata je ena od MSI
plato sem zamenjal zato, ker je bratu v COD4 igra freezala, oz računalnik je freeznil ob igranju COD4
Sumil sem, da je za to kriva plata ker sem mel podoben problem na SLI plati pred leti in sem iz tega sklepal, da so težave tudi z CF platami.
Kaj vi mislite? Je plata šla rakom žvižgat?
PS: plato sem vzel tudi iz ohišja, ker sem sprva mislil, da je prišlo do kratkega stika...
LP
Na mojem Intel PC-ju sem zamenjal plato in zdaj računalnik ne prikazuje slike, tipkovnica ne dela... Ventilatorji se sicer zaženejo.
Komponente:
E8400
4GB Kingston rama
2x HD4770 (prej sta bli v crossfire na DFI plati)
LC Power 550W
WD 640 green
in trenutna plata je ena od MSI
plato sem zamenjal zato, ker je bratu v COD4 igra freezala, oz računalnik je freeznil ob igranju COD4
Sumil sem, da je za to kriva plata ker sem mel podoben problem na SLI plati pred leti in sem iz tega sklepal, da so težave tudi z CF platami.
Kaj vi mislite? Je plata šla rakom žvižgat?
PS: plato sem vzel tudi iz ohišja, ker sem sprva mislil, da je prišlo do kratkega stika...
LP
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
- spremenil: krispe ()
_koki_ ::
Katero ploščo pa imaš sploh, oznaka?
Ima plošča tudi kakšen molex priključek za grafično kartico, si ga priklopil če ga ima?
Ima plošča tudi kakšen molex priključek za grafično kartico, si ga priklopil če ga ima?
69charger ::
Jaz bi malo RAM preveril,dajal v druge slote,mogoče tudi sprobal drug napajalnik. Potem bi pa šele šel na plato.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
_koki_ točnega modela plošče ne vem, ker nisem jaz uporabljal PC
Je pa bil kupljen s tole plato in je vedno delalo vse okej.
No potem pa sem nabavil plato za CF ker mi je doma ena HD 4770 bila odveč...
69charger, bom probal tudi z drugim ramom in napajalnikom
Je pa bil kupljen s tole plato in je vedno delalo vse okej.
No potem pa sem nabavil plato za CF ker mi je doma ena HD 4770 bila odveč...
69charger, bom probal tudi z drugim ramom in napajalnikom
Po vsej verjetnosti je šla plata ker zdaj sem probal z drugo in računalnik dela.
Prej je bil na njej E8400 in zdaj sem tudi dal tega gor... No kako se pa naredi clear bios, lahko probam, saj škoditi ne more
Prej je bil na njej E8400 in zdaj sem tudi dal tega gor... No kako se pa naredi clear bios, lahko probam, saj škoditi ne more
69charger ::
Odklopiš elektriko,najdeš na plati jumper CLRCMOS in ga prestaviš iz pina 1-2 na 2-3 za kakšne 5 sekund,daš nazaj na 1-2 in je to to.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Hvala, bom probal danes ali pa jutri zjutraj
Riff ::
al pa vzameš baterijo za par minut iz ležišča, če ne veš kje je clear bios jumper, še prej pa izklopiš napajanje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5766 (4702) | svetetko |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5034 (3162) | Riff |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1466) | Dominik91 |
» | Abit NF7 ne kaže znakov življenja - kaj mi je storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (1142) | ShowDown |
» | je kriv prešibek napajnik ali Bios ?????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (1003) | Dead_Eye |