» »

Disk crkljot - pomoč prosim :)

Disk crkljot - pomoč prosim :)

shadeT ::

Kot naslov pove, mi je crknil zunanji disk. No punci je, čeprav sem ji ves čas govoril naj nabavi backup-disk, pa ga ni. Sedaj smo pa pri kurativi. Na disku ima poleg podatkov, ki jih lahko izgubi tudi pretekle projekte za faks v katerih je ogromno ur truda vloženih, ampak niso več pomembni za oceno, zgolj za svoj arhiv. Zato se mi gre za povrnitev, ampak nebi pa plačevala 400€ za povračilo podatkov. Zgodilo se ji je, ko je enkrat šibala na faks, in ga je ne-varno izštekala iz USBja.

Trekstor 500GB, notri je pa Seagate Barracuda 7200.11 ST3500820AS

Sem ga razstavil, dal v svoj PC ampak ga ne zazna. Še ga vrti, zazna ga ne, niti v biosu. Poskusil sem različne SATA porte, nič.

Torej če ima kdo kakršnokoli znanje, kako bi lahko to še rešil (oz. identičen disk za menjavo elektronike) da bi to povrnili, mu dam za nagrado trekstor ohišje, katero podpira predvajanje filmov direkt preko A/V kabla s podnapisi! Upravljate ga lahko tudi z daljincem! Pač prenosen predvajalnik z Ir daljincem

Hvala!!!

LuGi ::

Kupi elektroniko in probaj - http://www.ebay.co.uk/itm/ST3500820AS-S... ..raskiral bos 38USD (postnina vkljucena) // beri desciption

Najlepša hvala za nasvet, vendar zaenkrat bom počakal če se najde kakšna dobra duša, ki bo posodila elektroniko :)

amigo_no1 ::

Če se disk ne zazna niti v biosu potem ni krivec "ne-varno izštekanje iz USBja".

Ja od takrat naprej ko ga je izklopila prižganega, ne dela več.

amigo_no1 ::

Eh, jaz sem naredil (namerno) še kaj hujšega (recimo izklopil napajanje) in ni crknil zaradi tega.

Verjamem, saj ga je ona tudi že večkrat tako izklopila brez težav, tokrat pa je crknil.

Pentium ::

Glede na to, da je notri Barracuda 11 serija diska, si poglej tole. Lahko rečem, da sem že rešil en disk na tak način.

Pa bi mi pomagal oz. mi prodal te pripomočke za simbolično ceno? :)

69charger ::

S tistih navodil boš težko kaj podatkov ven dobil,ker ga moraš s tistim postopkom formatirat.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Problem rešen! Vse mi je naredil Pentium!! Svaka mu čast in obenem še vso srečo pri "polaganju" izpita ;)

PS: vsi podatki rešeni!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk Seagate st31000340as 1TB barracuda

Oddelek: Pomoč in nasveti
423620 (1858) KTr1sk
»

Crknil disk

Oddelek: Strojna oprema
152165 (1369) Hrenowsky
»

Hdd-ja ne prepozna

Oddelek: Strojna oprema
101109 (918) connel
»

Seagate 1,5TB Da ali Ne?

Oddelek: Kaj kupiti
132649 (2151) Blazod
»

Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14910629 (6802) kmetek

Več podobnih tem