» »

Majhne žuželke

Majhne žuželke

Desty ::

Že par tednov se mi dogaja, da se zjutraj vedno zbudim ves z rdečimi fleki po nogah in vse me srbi. Higiena tu ni problem, da ne bo pomote in alergija tudi ne. Komarjev ali drugih letalcev ni, ker je vedno vse zaprto. Ko recimo ležim v postelji in z laptopom srfam po netu, se na ekranu opazijo mikroskopsko majhne živalce, ki se premikajo sem ter tja. Mogoče na vsake pol ure pride kakšna. In to je tako majhno, da ne moreš videt, za katero žuželko pravzaprav gre; kot če bi s patenterjem naredil pikico in je to toliko majhno. Grem ves paničen googlat in najprej pomislim na uši. Glava me ne srbi, pogledal, nič, In tudi uši ne gredo same z glave dol na sprehod po postelji.

Danes v postelji opazim, da se pozno v noč začnejo sprehajat malo večje žuželke v velikosti 1 milimetra. Jih je kar dosti in šibajo sem ter tja po rjuhi ter veselo na moje telo, očitno iskat hrano (kri). Sem pogledal okoli in je vse čisto, tako da kakšni pajki ipd. niso. Podnevi ni popolnoma nič, ponoči pa začnejo hodit naokoli. Kako za vraga se znebim te golazni? Kaj sploh to je? Google vrže ven posteljne stenice. Je to to?

bluefish ::

Ja, najbrž res kake stenice. Je jogi že star?

Gray_Warden ::

http://www.dormeo.net/clanki-dormeo/spa...
Ste se zbudili s srbečimi madeži?

Ugrizov posteljnih stenic načeloma ni potrebno zdraviti, razen če zaradi praskanja staknete okužbo. V tem primeru na prizadet predel nanesite antiseptično kremo. Če ste zaradi ugrizov morda dobili celo alergijo, obiščite zdravnika, ki vam bo predpisal zdravilo.

Stenice sicer ne predstavljajo nobene grožnje zdravju, vendar so lahko prenašalke nevarnih organizmov, ki povzročajo hepatitis B in tripanosomijo.
___________________________________________________________________
Ugriznite jih nazaj

Če ste ugotovili, da imate v spalnici stenice, se jih lotite takole:
Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da se znebite okuženega ležišča ali ga ovijete v plastično vrečo, da ujamete žuželke.
Posteljnino in ostali tekstil operite in posušite na visoki temperaturi, da uničite stenice in njihove larve.
Natančno očistite pohištvo, tudi dno, in posesajte tla, še posebej razpoke, v katerih bi se ta gomazeči mrčes lahko skrival.
Vse lesene površine poškropite z insekticidom, tudi posteljo, a pazite, da na strupa ne nanašate na del, ki prihaja v neposreden stik z vašo kožo.
Če se po intenzivnem čiščenju stenice ne bodo vdale, pa pokličite na pomoč profesionalce.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Desty ::

Jogi je Dormeo, star okoli 5 let. Vem, da takšne majhne nadloge niso nevarne, ampak se mi kar zagravža vse, ko vidim, v čem sem oz. bom spal.
Dobro, to so verjetn stenice. Kaj pa tiste mikroskopsko majhne, so tudi? Bi lahko bili kakšni "mladiči"?

harvey ::

Kaj pa tiste mikroskopsko majhne

To so pršice, ki se hranijo z odmrlimi celicami kože in potem s svojimi iztrebki proizvajajo alergene. Jih je ogromno vrst in večina jih živi v zemlji in so zelo koristna bitja, za razliko od prej opisanih hišnih, ki marsikateremu grenijo življenje v obliki alergij.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Gray_Warden ::

te tvoje živalice so mikroskopske velikosti, tiste malo večje pa so velike 1 mm. Stenice naj bi zrasle do pol centimetra..še malo počakaj pa boš videl če se razvijejo v nekaj podobnega temu: http://rastline.mojforum.si/rastline-ab...
Glede na to da so velike pri tebi do 1 mm se mi nekako ne zdi smiselno da bi bile to stenice. k4harvey ima verjetno bolj prav kot jaz.

jutri temeljito dezinficiraj celo sobo, posteljnino daj v pralni stroj ali po možnosti v smeti, upaj da te živalice ne bivajo v jogiju (kar je sicer zelo verjetno, samo dormeo naj bi imel zaščito proti pršicam).

drugega kot to pa ti ne znam pomagat, najboljše da povprašaš kakšen čistilen servis, kak se tega rešiti..

kater dormeo imaš? Comfort? http://www.dormeo.net/lezisca/lezisce_c...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Desty ::

Čudno se mi zdi, ja. Sem šel ravno malo preverit in pobil, kar je hodilo. Nekaj jih tudi lepo "spi" na rjuhi. Sicer pa že imam par pikov po nogah in po roki in so očitno kar stenice, ampak verjetno še v fazi razvoja ali kaj. Moram pobiti to golazen, preden bodo res velike po centimeter. Sem že našel sredstva za odstranjevanje, tako da se bom čimprej lotil tega. Imam Dormeo Comfort, jap.

harvey ::

Si morda imel kakšnega domačega ljubljenčka na obisku in ti je zanesel bolhe, ko psa ali mačka ni na katerem bi imele svoj dnevni obrok tudi pogrizejo človeka.

Takole izgledajo bolšji ugrizi in reackcija pri človeku.

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Desty ::

Domačih živali ni bilo. Je edino na podstrešju naseljen nek golob, ampak dvomim, da bi lahko bil to vzrok. Sicer pa so piki od teh žuželk in tudi niso tako hudi kot na zgornji sliki.

Pyr0Beast ::

golobi znajo tudi kaj prinesti


Vsekakor bi jaz preoblekel vso posteljnino in jo dodobra skuhal
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Desty ::

Sem danes nabavil Biokill in sem tudi šel iskat goloba. Ima gnezdo kakšen meter stran od moje postelje (vmes je stena). Najprej tole vse razkužim, potem grem pa nad goloba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104393 (9107) Vanadium
»

Alergija - srbenje blizu potoka?

Oddelek: Loža
222024 (1002) HappyPills
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691637 (27395) Ganon
»

Katera zival je to? Scurek? (pozor: slike)

Oddelek: Loža
247973 (7197) Arto
»

Nakup jogija...

Oddelek: Loža
227863 (7468) undefined

Več podobnih tem