Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Thunder wave ::
Meni je na tem Sony-u do zdaj še vse predvajalo brez problema. In ja, daj še tistih nekaj 10 € zraven in si vzemi 55" .
rini ::
Novi Samsungi 2015
K7000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 800
Micro Dimming Pro
4 Pairs 3D Glasses
Available in 48-inch UE48K7000SLXZF, 55-inch UE55K7000SLXZF, 60-inch UE60K7000SLXZF, 65-inch UE65K7000SLXZF and 75-inch UE75K7000SLXZF
K6500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 400
Micro Dimming
2 Pairs 3D Glasses
Available in 42-inch UE42K6500SLXZF, 48-inch UE48K6500SLXZF, 50-inch UE50K6500SLXZF, 55-inch UE55K6500SLXZF, 60-inch UE60K6500SLXZF, 65-inch UE65K6500SLXZF and 75-inch UE75K6500SLXZF
K6000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 200
Available in 32-inch UE32K6000SLXZF, 42-inch UE42K6000SLXZF, 48-inch UE48K6000SLXZF, 50-inch UE50K6000SLXZF, 55-inch UE55K6000SLXZF, 60-inch UE60K6000SLXZF and 65-inch UE65K6000SLXZF
K5500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 100
Available in 32-inch UE32K5500SLXZF, 42-inch UE42K5500SLXZF and 48-inch UE48K5500SLXZF
K5000SLXZF
1080p Full HD
Clear Motion Rate 100
Available in 32-inch UE32K5000SLXZF, 39-inch UE39K5000SLXZF, 42-inch UE42K5000SLXZF and 48-inch UE48K5000SLXZF
K7000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 800
Micro Dimming Pro
4 Pairs 3D Glasses
Available in 48-inch UE48K7000SLXZF, 55-inch UE55K7000SLXZF, 60-inch UE60K7000SLXZF, 65-inch UE65K7000SLXZF and 75-inch UE75K7000SLXZF
K6500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 400
Micro Dimming
2 Pairs 3D Glasses
Available in 42-inch UE42K6500SLXZF, 48-inch UE48K6500SLXZF, 50-inch UE50K6500SLXZF, 55-inch UE55K6500SLXZF, 60-inch UE60K6500SLXZF, 65-inch UE65K6500SLXZF and 75-inch UE75K6500SLXZF
K6000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 200
Available in 32-inch UE32K6000SLXZF, 42-inch UE42K6000SLXZF, 48-inch UE48K6000SLXZF, 50-inch UE50K6000SLXZF, 55-inch UE55K6000SLXZF, 60-inch UE60K6000SLXZF and 65-inch UE65K6000SLXZF
K5500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 100
Available in 32-inch UE32K5500SLXZF, 42-inch UE42K5500SLXZF and 48-inch UE48K5500SLXZF
K5000SLXZF
1080p Full HD
Clear Motion Rate 100
Available in 32-inch UE32K5000SLXZF, 39-inch UE39K5000SLXZF, 42-inch UE42K5000SLXZF and 48-inch UE48K5000SLXZF
DarwiN ::
Tudi Panasonic je razkril 2015 modele. Full HD 1080p resolucija je praktično mrtva. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
fpbs ::
MrStein ::
Pri 1080p je dosežen plafon tako da nekih norih izboljšav pri sliki ne more bit.
No ja...
Mogoče v tistih res najvišjih modelih za 2-3 tisoč EUR.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
rini ::
pri Samsungu na papirju bi rekel, da ni razlik med lansko H in letošnjo K serijo
To je nadaljevanje lanskega programa. Razlike so v seriji 8xxx in 9xxx.
To pomeni le eno, in sicer da bodo cene teh izdelkov nižjih serij še močno padle. Že sedaj je bil Samsung ugoden pri cenah.
mAXTER ::
Novi Samsungi 2015
K7000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 800
Micro Dimming Pro
4 Pairs 3D Glasses
K6500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 400
Micro Dimming
2 Pairs 3D Glasses
K6000SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 200
K5500SLXZF
1080p Full HD
Smart TV
Clear Motion Rate 100
K5000SLXZF
1080p Full HD
Clear Motion Rate 100
Future wiki? Ne vem koliko so tam informacije zanesljive glede performansov tv-jev in glede na to da ni še nobenih informacij nikjer drugje bi jaz še malo počakal z napovedmi.
mAXTER ::
"Samsung will also move Ultra HD resolution into the mid-range segment as every TV from the 6 series and up will feature Ultra HD and the high-end JS8500, JS9000 and JS9500 models will combine quantum dots with Ultra HD. Samsung will still release some 6 series TVs with Full HD but not 7 or 8 series Full HD TVs as last year."
l0g1t3ch ::
Je kaj posebnega na kar je treba paziti pri montaži led lcd TV-ja na steno ?
Kakšna je pravilna višina ?
Kakšna je pravilna višina ?
matobeli ::
Standard pri montaži težkih stvari: dovolj dobri vložki/luknje da dol ne pade, vaservaga da je vse ravno.
Za višino pa je najbolje da je vertikalna sredina slike v višini oči (vsaj zame).
Torej, zlekni se na kavč, kot ponavadi, in približno izmeri kako visoko imaš glavo. Lahko pa večino vesa montaž tudi uravnavaš po višini, če ti ne paše enostavno daš malo višje/nižje pa je.
Za višino pa je najbolje da je vertikalna sredina slike v višini oči (vsaj zame).
Torej, zlekni se na kavč, kot ponavadi, in približno izmeri kako visoko imaš glavo. Lahko pa večino vesa montaž tudi uravnavaš po višini, če ti ne paše enostavno daš malo višje/nižje pa je.
DarwiN ::
Pazi samo, da ti ne bo padel na tla. ;) Pravilna višina je pa nekje, da imaš oči vodoravno s centrom zaslona, oziroma je TV lahko še kak cm nižje.
You don't see faith healers working in hospitals
l0g1t3ch ::
Torej nekaj takega
https://www.mimovrste.com/nosilci-stoja...
Samo kolikor gledam ti nosilci, ki so direktno na steno torej da nimajo roke, nimajo vožnosti nastavljanja višine.
https://www.mimovrste.com/nosilci-stoja...
Samo kolikor gledam ti nosilci, ki so direktno na steno torej da nimajo roke, nimajo vožnosti nastavljanja višine.
matobeli ::
Tehnično ne, je pa odvisno od velikost TVja (oziroma njegove VESA montaže). Imaš več lukenj za vertikalno postavitev na nosilcih, moja 40" je imela vsaj ene 20cm ali več lufta.
Če imaš pa nekih 50" potem bo pa težka. Se pa na manjših ekranih ki so gledani iz bližjih razdalj bolj pozna koliko cm so gor ali dol.
Na 3m verjetno ne boš opazil +-10cm razlike
Če imaš pa nekih 50" potem bo pa težka. Se pa na manjših ekranih ki so gledani iz bližjih razdalj bolj pozna koliko cm so gor ali dol.
Na 3m verjetno ne boš opazil +-10cm razlike
Dami ::
Samsung’s Smart TV platform Smart Hub down
Žalostno, da moraš iti preko samsunga na internet, da lahko uporabljaš appe.
Pa dva vprašanja, rabim 22-24" tv s smart support (plex). Pridejo kaki prenovljeni 2015 modeli ali bom moral vzeti stare?
Pa še mal offtopic, kako na samsungu (model 2012 ES6750 konkretno) najlažje uredit tv programe?
Žalostno, da moraš iti preko samsunga na internet, da lahko uporabljaš appe.
Pa dva vprašanja, rabim 22-24" tv s smart support (plex). Pridejo kaki prenovljeni 2015 modeli ali bom moral vzeti stare?
Pa še mal offtopic, kako na samsungu (model 2012 ES6750 konkretno) najlažje uredit tv programe?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
kozorog ::
Zdravo
Na servisu ne morejo popravit 50pfl5008k/12. Zaj pa me zanima kaj je dostojna zamenjava za ta model :) torej 2 stranski ambilight, 3D, Wifi, 300Hz PRM? Kaj mislite da mi bojo vturili oz na kaj naj pristanem kot zamenjavo?
LP
kaka podatek več kje si kupu,garancija...bi bolš znal odgovorit.
Točno tako ,kot so ti že povedali.Dobiš odškodnino.Upam,da si mel še se zgodi zavarovanje ali še bolje original garancijo,ker potem dobiš ,če se nemotim celo vrednost televizije nove,vsaj tako je bilo pri meni prek big banga.Bla garancija se zgodi ,plasma panel fuč in preveč stalo za popravilo,tako,da dobili novo oz. odškodnino točno tolk kolk je bil tv takrat vreden.Bojim se le ,če nimaš original ali se zgodi(kar je že zastarela zavarovalnica) zavarovanja,da boš dobil prek kaskota premalo odškodnino..potem nakonc za isti rang tv-ja še doplačuješ.Odvisno kolk je star tv in vse.Novega dobiš samo ,če je original garancija(potem odškodnina-sepravi sam zbiraš kater tv hočeš za vsoto xxx).jedino če je tv kuplen tud v harvi norman + kuplena dodatna zaščita 100% je tud super,saj takrat si dal za tv veliko$$ tako,boš še na bolšem ,če dobiš odškodnino celo..novi tv-ji pa razturajo starega 2012 ali 2013 modela philipsa.Upam,da ti rata in da boš dobil ,kar te vse pripada.Šit je jedino to pri zavarovalnicah(če je to to sploh v tem primeru),ker mora glih 45 dni minit ,da dobiš pozitiven odg. in potem še tv.
Tako je nekako bilo lani pred novim letom z našim tv,ko se plasma ni dala popravit oz. je bil predrag panel za zamenjat,elektronika je bila izpravna,sreča "se zgodi" zavarovanje ,da smo dobili 100% odškodnino,pri kaskotu tega ni,da bi 100% dobu nazaj,jedino prve dve leti,kar maš pa itak original proizvajalcevo garancijo.
Še to;
Če dobiš odškodnino,lahko v tem primeru po želji vzameš bolši tv z doplačilo,kar je lahko + in -.Proizvajalca lahko izbiraš ni treba philips.(Sam mam tud philipsa,upam da bo delal dlje kot stari tv).
Primerna zamenjava za tega philipsa je pa odvisno kaj zdej želiš?Philips zopet ali drugo znamko?
lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kozorog ()
Philips 50PUS6809 To so mi dali navoljo za zamenjavo? Kaj pa zaj? V vseh karekterisitkah je boljši od prejšnega, samo Ambilighta pa nima :(
Uff sedaj šele vidim tvoj odg. kaj so ti ponudili.
Šit ambilight pa nima,drugače tv proti prejšnemu raketa ziher.
teška odločitev.
"Philips 55PFH6309 ali Philips 55PFK6549 je 50EUR vredna razlika za 400PMR, pa Micro dimmming Pro, pixel precise HD in digital natural motion, to je razlika med njima? je vidna razlika to?"
takoj vzami ta tv,razlika proti prejšnem,da boš vesel.Če nisi že vzel.Magar z doplačilom.Ta serija 6(6549) 2014 letnika je proti prejšnem pfl 5008...ni primerjave.Veliko bolši tv,slika in vse,celo ambilight veliko bolj izpopolnjen.
Zgodovina sprememb…
RedDrake ::
Pozdravljeni!
Kupujem TV in imam par pogojev, o katerih pa je recimo bolj malo napisano po internetu, tako da sprasujem o dejanskih izkusnjah (in ne o tem kaj pise na internetu!). Preletel sem tudi zadnjih 6-7 strani te teme.
Uporaba bo izkljucno za gledanje raznoraznega materiala iz USB kljuckov, morda zelo obcasno tudi povsem navadno SD TV preko analogne kabelske.
Vsekakor nobenih igric, racunalnikov, ipd ... Prostora je precej, ampak gledalo se bo z razdalje cca 3,5m, tako da se mi zdi da bi bilo 40" ze vec kot dovolj. Budget sicer ni omejen, ampak za nekaj kar se bo rabilo 5 ur na teden se mi ne zdi smiselno dati veliko denarja, tako da sem sam gledal cene do nekje cca 450 EUR.
Izjemno pomembno bi mi bilo:
- da so podnapisi dovolj veliki (govorimo o srt podnapisih) - in/ali nastavljivi po velikosti
- da je zvok soliden
- da slika ni zanic (zelo me recimo moti sum in pretirana ostrost pri recimo Philipsu)
- WiFI/LAN bi bil velik plus (imam veliko NAS-ov doma, kjer bi lahko skladiscil video material za on-demand)
- da lahko izklopim Soap opera effect
- da lahko pred nakupom TV vidim v delovanju (to mi je IZJEMNO pomembno!) - se pravi omejenost na to kar imajo nase trgovine (ali pa kak mediamarkt v Celovcu) na zalogi.
Bil sem ze v Harvey Normanu in tam sem recimo videl Finlux 40" TV, ki je dokaj vredu stilsko (solidno tanek), cena je pa glede na to da ima tudi Smart TV izjemna! Kakovost slike je bila videti neprimeno boljsa od Philipsov, ki so bili tam (in so v podobnem cenovnem okviru), proti LG-jem in Samsungom pa se mi ni zdelo kaksne bistvene razlike (ne pozabiti da govorimo o TV-jih, ki so okoli 400 EUR).
Preizkusiti moram se kako je s podnapisi (za kar se bom vrnil z USB kljuckom in prosil prodajalca za test), drugace pa mi ta stvar deluje super.
Ker pa nisem ravno preprican v te no-name brande, me zanima kaksni bi torej bili predlogi od kaksne boljse znamke - recimo Samsung, LG, SONY, ???
Philips odpade, ker mi ni do uporabe povecevalnega stekla za podnapise ...
Hvala ze v naprej!
Kupujem TV in imam par pogojev, o katerih pa je recimo bolj malo napisano po internetu, tako da sprasujem o dejanskih izkusnjah (in ne o tem kaj pise na internetu!). Preletel sem tudi zadnjih 6-7 strani te teme.
Uporaba bo izkljucno za gledanje raznoraznega materiala iz USB kljuckov, morda zelo obcasno tudi povsem navadno SD TV preko analogne kabelske.
Vsekakor nobenih igric, racunalnikov, ipd ... Prostora je precej, ampak gledalo se bo z razdalje cca 3,5m, tako da se mi zdi da bi bilo 40" ze vec kot dovolj. Budget sicer ni omejen, ampak za nekaj kar se bo rabilo 5 ur na teden se mi ne zdi smiselno dati veliko denarja, tako da sem sam gledal cene do nekje cca 450 EUR.
- da so podnapisi dovolj veliki (govorimo o srt podnapisih) - in/ali nastavljivi po velikosti
- da je zvok soliden
- da slika ni zanic (zelo me recimo moti sum in pretirana ostrost pri recimo Philipsu)
- WiFI/LAN bi bil velik plus (imam veliko NAS-ov doma, kjer bi lahko skladiscil video material za on-demand)
- da lahko pred nakupom TV vidim v delovanju (to mi je IZJEMNO pomembno!) - se pravi omejenost na to kar imajo nase trgovine (ali pa kak mediamarkt v Celovcu) na zalogi.
Bil sem ze v Harvey Normanu in tam sem recimo videl Finlux 40" TV, ki je dokaj vredu stilsko (solidno tanek), cena je pa glede na to da ima tudi Smart TV izjemna! Kakovost slike je bila videti neprimeno boljsa od Philipsov, ki so bili tam (in so v podobnem cenovnem okviru), proti LG-jem in Samsungom pa se mi ni zdelo kaksne bistvene razlike (ne pozabiti da govorimo o TV-jih, ki so okoli 400 EUR).
Preizkusiti moram se kako je s podnapisi (za kar se bom vrnil z USB kljuckom in prosil prodajalca za test), drugace pa mi ta stvar deluje super.
Ker pa nisem ravno preprican v te no-name brande, me zanima kaksni bi torej bili predlogi od kaksne boljse znamke - recimo Samsung, LG, SONY, ???
Hvala ze v naprej!
Blazz ::
"Samsung will also move Ultra HD resolution into the mid-range segment as every TV from the 6 series and up will feature Ultra HD and the high-end JS8500, JS9000 and JS9500 models will combine quantum dots with Ultra HD. Samsung will still release some 6 series TVs with Full HD but not 7 or 8 series Full HD TVs as last year."
točno tako, Samsung je že večkrat napovedal da bo serija 6 imela 4k... tako da tist futurewiki je bedarija
OttoParts ::
Malo off-topic, ampak....
Ogromno novejših Tv aparatov omogoča snemanje na HDD preko USB vrat.
Je to mogoče tudi za HD TV programe, ki so praktično vsi zakodirani (in jih odkodira kartica v CI vratih) ali se snema samo nekodiran SD in/ali analogni program?
Kako je s TV, ki omogočajo HKRATNO snemanje in gledanje programov (nekateri Samsung-i in Panasonic-i) - vsaj v brošurah tako piše - ali pa omogočajo PIP? Je tudi to omejeno samo na nekodiran SD del programja ali je mogoče tudi HD programe hkrati snemat, gledat pa nek drugi HD program? Moraš za to uporabit 2 CI kartice (za 2 tunerja v TV-ju)?
Ogromno novejših Tv aparatov omogoča snemanje na HDD preko USB vrat.
Je to mogoče tudi za HD TV programe, ki so praktično vsi zakodirani (in jih odkodira kartica v CI vratih) ali se snema samo nekodiran SD in/ali analogni program?
Kako je s TV, ki omogočajo HKRATNO snemanje in gledanje programov (nekateri Samsung-i in Panasonic-i) - vsaj v brošurah tako piše - ali pa omogočajo PIP? Je tudi to omejeno samo na nekodiran SD del programja ali je mogoče tudi HD programe hkrati snemat, gledat pa nek drugi HD program? Moraš za to uporabit 2 CI kartice (za 2 tunerja v TV-ju)?
lowac ::
Pozdravljeni!
- da je zvok soliden
Hvala ze v naprej!
40'' na 3.5m ne ga srat no :) Pa povečevalno steklo boš rabil pri vseh.. tak TV boš slej kot prej menjal, ker ti bo šel na živce zaradi majhnosti. 50''-55'' bi bil za tako razdaljo nek minimum ampak kot vidim si že določil neko okvirno ceno ob kateri se boš gibal zato takšni verjetno odpadejo.
Nastavljiva velikost podnapisov v vgrajenih TV predvajalnikih ne verjamem, da sploh obstaja pri tako low-budget TVjih.
- da slika ni zanic (zelo me recimo moti sum in pretirana ostrost pri recimo Philipsu) - nevem a si že slišal kdaj za napredne (advanced) nastavitve? Vse to se da na vsakem TV-ju in ja tudi Philipsu nastaviti (torej da znižaš noise, sharpness itd.). V trgovinah so nekateri TV-ji dokaj dobro "nastavljeni" drugi pa totalno narobe in iz tega kar ti vidiš v trgovinah ne moreš sklepati in trditi, da je neka firma od TVja potem slaba.
Jaz bi ti za tvoj budged in želje priporočal enega od teh dveh:
http://www.electronic4you.si/fernseher-...
ali pa daš še malo zraven http://www.electronic4you.si/fernseher-...
Mimogrede TV-ja verjetno ne kupuješ za pol leta ali leto zato le premisli malo :)
RedDrake ::
Hvala!
Jah, 40" se mi zdi povsem dovolj, glede na to da sem celotno otrostvo prezivel z gledanjem 68cm CRT-ja na razdalji 3-4m .
Tudi 42" LG, ki sem ga kupil za starse lansko leto, je na 3,2m vec kot prevec. Seveda, od viska ne boli glava, to mi je jasno, ampak kot receno, uporaba bo izjemno obcasna (naceloma se pogleda eno epizodo kaksne serije na dan, se pravi 20-40 min/dan in na mesec 2-3 filme).
Trenutno je sicer v uporabi 14" prenosnik na cca 90cm/1m, tako da ce bi zelel ohraniti enak FOV, bi verjetno res potreboval 50" diagonalo, to moram se razmisliti.
Kar se slike tice, vem da se da nastaviti, ampak me vseeno zanima, kako je z dejansko, nastavljeno, kvaliteto slike?
So kaksne pomembne razlike pri proizvajalcih, ali ne?
Kar se tice pa velikosti podnapisov, ravno tisti 42" LG ima nastavljivo velikost, in na najvecji nastavitvi dve vrstici podnapisov zasedeta skoraj 40% ekrana (kar je seveda prevec). Philips ima one size fits all velikost, ki pa je izjemno majhna in morda berljiva na kakem 70"+ na 3m, drugace pa vsaj zame ne (pa imam pol leta stara ocala, pa ne pomaga dovolj ocitno).
Tisti 47" od e4you sploh ni tako slab predlog, samo pomeriti moram sirino omarice, ki jo imam (ker ima TV noge pri robovih). Naj omenim da je to ena od stvari, ki me pri novejsih (cenejsih) LGjih odvraca - da imajo noge na robovih. Ce imas samo slab meter siroko omarico, se hitro zaplete
Jah, 40" se mi zdi povsem dovolj, glede na to da sem celotno otrostvo prezivel z gledanjem 68cm CRT-ja na razdalji 3-4m .
Tudi 42" LG, ki sem ga kupil za starse lansko leto, je na 3,2m vec kot prevec. Seveda, od viska ne boli glava, to mi je jasno, ampak kot receno, uporaba bo izjemno obcasna (naceloma se pogleda eno epizodo kaksne serije na dan, se pravi 20-40 min/dan in na mesec 2-3 filme).
Trenutno je sicer v uporabi 14" prenosnik na cca 90cm/1m, tako da ce bi zelel ohraniti enak FOV, bi verjetno res potreboval 50" diagonalo, to moram se razmisliti.
Kar se slike tice, vem da se da nastaviti, ampak me vseeno zanima, kako je z dejansko, nastavljeno, kvaliteto slike?
So kaksne pomembne razlike pri proizvajalcih, ali ne?
Kar se tice pa velikosti podnapisov, ravno tisti 42" LG ima nastavljivo velikost, in na najvecji nastavitvi dve vrstici podnapisov zasedeta skoraj 40% ekrana (kar je seveda prevec). Philips ima one size fits all velikost, ki pa je izjemno majhna in morda berljiva na kakem 70"+ na 3m, drugace pa vsaj zame ne (pa imam pol leta stara ocala, pa ne pomaga dovolj ocitno).
Tisti 47" od e4you sploh ni tako slab predlog, samo pomeriti moram sirino omarice, ki jo imam (ker ima TV noge pri robovih). Naj omenim da je to ena od stvari, ki me pri novejsih (cenejsih) LGjih odvraca - da imajo noge na robovih. Ce imas samo slab meter siroko omarico, se hitro zaplete
Za dodatnih 50€ dobiš še 3D in TV na ustreznem stojalu -> http://www.electronic4you.si/lg-47la613...
Problem solved. :)
Problem solved. :)
progear ::
Zaniam me ali ima kdo izkušnje z PHILIPS 55PUS7909 4k z androidom namreč tv imam priklopljen na gigabitno mrežo preko WD predvajalnika vendar se vsi HD-ji precej zatikajo,poskušam predvajat kao 4k videje iz youtobe,se isto zatika,poizkusil sem skoraj vse ampak HDji se zatikajo in vedno bolj sumim da je nekaj narobe z TV.. Z nastavitvami sem poizkusil že vsemogoče.. Če ima kdo kakšno rešitev, predlog ali izkušnjo naj javi.. mrežna oprema je top, Asus RT-N66U tak da to ni..
čak kva zdej, youtube videote predvajaš WD live al TV? Priklopi mrežni kabel direktno v TV in pojdi z androidom na tvju na youtube.
Zaniam me ali ima kdo izkušnje z PHILIPS 55PUS7909 4k z androidom namreč tv imam priklopljen na gigabitno mrežo preko WD predvajalnika vendar se vsi HD-ji precej zatikajo,poskušam predvajat kao 4k videje iz youtobe,se isto zatika,poizkusil sem skoraj vse ampak HDji se zatikajo in vedno bolj sumim da je nekaj narobe z TV.. Z nastavitvami sem poizkusil že vsemogoče.. Če ima kdo kakšno rešitev, predlog ali izkušnjo naj javi.. mrežna oprema je top, Asus RT-N66U tak da to ni..
Jaz vem mogoče kaj bi lahko bilo narobe. Sem mel enkrat identičen problem, ker sem nekaj zaj* pri updatu firmwara - pozabil sem namreč narediti cold-restart TVja (imam pa 7809 serijo).
Za tvoj TV je na voljo nov firmware (če ga še nisi namestil) -> http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...
Guide za namestitev
Po namestitvi naredi še "cold start", ki je pri nekaterih serijah obvezen:
IMPORTANT: After upgrading your TV, it is necessary to perform a "cold start". This means that, after the TV is running again (after the update), shut down the TV, wait 1 minute (till all components are shut down), and unplug the TV from the mains (pull power cord) for 2 minutes before starting again.
Če še vedno ni ok s playbackom potem pa še naredi "Ponovno ponastavitev TV-ja" in ne Factory reset, ker v tem primeru boš izgubil tudi vse programe, če maš IPTV ali kaj podobnega pa daj kar Factory reset.
lp
SG_101 ::
eno vprašanje...imam Sony KDL-40W605B pa ma zanima, če omogoča predvajanje tudi preko USB zunanjega diska? Preko USB ključa deluje, samo ne vem, če bi preko diska tudi šlo?
progear ::
Jaz vem mogoče kaj bi lahko bilo narobe. Sem mel enkrat identičen problem, ker sem nekaj zaj* pri updatu firmwara - pozabil sem namreč narediti cold-restart TVja (imam pa 7809 serijo).
Za tvoj TV je na voljo nov firmware (če ga še nisi namestil) -> http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...
Guide za namestitev
Po namestitvi naredi še "cold start", ki je pri nekaterih serijah obvezen:
IMPORTANT: After upgrading your TV, it is necessary to perform a "cold start". This means that, after the TV is running again (after the update), shut down the TV, wait 1 minute (till all components are shut down), and unplug the TV from the mains (pull power cord) for 2 minutes before starting again.
Če še vedno ni ok s playbackom potem pa še naredi "Ponovno ponastavitev TV-ja" in ne Factory reset, ker v tem primeru boš izgubil tudi vse programe, če maš IPTV ali kaj podobnega pa daj kar Factory reset.
lp
Hvala za informacijo,mislim ,da je zdaj malo boljše. Ni pa še daleč od tega kaj bi hotel,verjetno je problem v TVju,ampak še vedno je precej moteče. A na 7809 seriji imaš v nastavitvah gibanje še zraven perfect natural motion še kakšno drugo opcijo nastavitve? Sem še malo v bigbangu povprašal in ugotovil da imajo vsi philipsi še neko drugo opcijo za nastavitev gibanja,pozabil sem kak se ji reče.. Ni mi jasno zakaj šteka ,če na nobenem philipsu v trgovini nisem opazil kakega zatikanja,ko predvajajo HDje
YouTube gledam preko androida ja poskusil sem z wifi direkt preko mrežnega kabla vedno isto zatikanje, pa tam tak naloži video v medpomnilnik v Tvju ali? Ampak youtube je itak vprašljiv,sem poskusil predvajat na pc isti video pa se isto zatika tak, da je v samem posnetku zatikanje.
Prek wd-live pa za testiranje vedno predvajam Full-HD.. Moram probat še z prenosnim diskom direkt na TV,ampak ga nimam, nikdar nisem potreboval... Možno, da tud WD bremza ker je že ene 5-6 let star? NA stari TV je sicer vse gladko laufalo,je bil neki slabi LG,pa se menda ni niti opazlo mogoče :D nvm predvidevam da so novi TVji bolj občutljivi,več hercov več sličic bolj opaziš zatikanje... nvm predvidevam? A je možno da HDMI kabl bremza, če je kaki slabi?
lp
mat xxl ::
Electronic 4you, ali nam poznana kot Majdič ..... ne vem, kaj naj rečem, sam sem dobil napačen artikel in se nato zelo pregovarjal z njimi, da so krili poštnino..., sam vem, da se jih raje izognem, razen če greš sam po artikel v Celovec.
SG_101 ::
V zvezi gibanja slike na philips tv.
"A na 7809 seriji imaš v nastavitvah gibanje še zraven perfect natural motion še kakšno drugo opcijo nastavitve?"
Na mojem philips 7100 seriji imam pod "gibanje" slike poleg HD natural motion možnost še eno funkcijo in ta je Clear LCD kar pomeni vrhunsko ostrino gibanja,izrazitejše odtenke in tekočo sliko brez migetanja z večjim kotom gledanja.
Če nimaš slučajno glih pod gibanje slike to Clear LCD funkcijo bi jo pomoje moral imeti morda nekje drugje v meniju,nevem točno.
lp.
"A na 7809 seriji imaš v nastavitvah gibanje še zraven perfect natural motion še kakšno drugo opcijo nastavitve?"
Na mojem philips 7100 seriji imam pod "gibanje" slike poleg HD natural motion možnost še eno funkcijo in ta je Clear LCD kar pomeni vrhunsko ostrino gibanja,izrazitejše odtenke in tekočo sliko brez migetanja z večjim kotom gledanja.
Če nimaš slučajno glih pod gibanje slike to Clear LCD funkcijo bi jo pomoje moral imeti morda nekje drugje v meniju,nevem točno.
lp.
lp.
Edit;
jaz ,če mam čist vse našponano na ful mi slika ni perfektna zato mam na "najmanj" HD natural motion in še kakšno spremenjeno nastavitev in slog slike na ISF noč.Sam ve se kaj je zatikanje slike kaj je pa tresoča slika,zato rajš stopnjo HD natural..-odstrajevanje tresenja zaradi gibanja za bolj tekoče gibanje-bolš morda na minumum ali celo izklop vsaj tako pravijo.
Zgodovina sprememb…
Hvala za informacijo,mislim ,da je zdaj malo boljše. Ni pa še daleč od tega kaj bi hotel,verjetno je problem v TVju,ampak še vedno je precej moteče. A na 7809 seriji imaš v nastavitvah gibanje še zraven perfect natural motion še kakšno drugo opcijo nastavitve? Sem še malo v bigbangu povprašal in ugotovil da imajo vsi philipsi še neko drugo opcijo za nastavitev gibanja,pozabil sem kak se ji reče.. Ni mi jasno zakaj šteka ,če na nobenem philipsu v trgovini nisem opazil kakega zatikanja,ko predvajajo HDje
YouTube gledam preko androida ja poskusil sem z wifi direkt preko mrežnega kabla vedno isto zatikanje, pa tam tak naloži video v medpomnilnik v Tvju ali? Ampak youtube je itak vprašljiv,sem poskusil predvajat na pc isti video pa se isto zatika tak, da je v samem posnetku zatikanje.
Prek wd-live pa za testiranje vedno predvajam Full-HD.. Moram probat še z prenosnim diskom direkt na TV,ampak ga nimam, nikdar nisem potreboval... Možno, da tud WD bremza ker je že ene 5-6 let star? NA stari TV je sicer vse gladko laufalo,je bil neki slabi LG,pa se menda ni niti opazlo mogoče :D nvm predvidevam da so novi TVji bolj občutljivi,več hercov več sličic bolj opaziš zatikanje... nvm predvidevam? A je možno da HDMI kabl bremza, če je kaki slabi?
lp
Kakšne druge funkcije jaz nimam (vsaj mislim, da ne).. PMR oziroma Perfect Natural Motion je pa eden od bombončkov tega TV-ja, ki vsaj jaz brez njega ne morem več =) - zaradi tega vse teče tako gladko kot namazano. Jaz imam nastavljeno na Medium, je pa popolnoma vredu tudi na Minimum.
Če daš pa na OFF potem imaš pa brezveze 600Hz PMR in to sploh ne pride do izraza. Meni osebno je všeč ta "soap opera efekt" (ki je na Maximum sicer malo prevelik) in sedaj vse kar vidim na kakšnem starem LCDju je zame porazno. To je popolnoma stvar okusa posameznika, seveda.
Sem pa malo zaradi tvojega problema štoral po nastavitvah TV-ja ter jih spreminjal in poskušal playbacke in ugotovil, da se podoben efekt zatikanja pri predvajanju video vsebin zgodi, če imaš Picture Activity Style nastavljen na Game. To je znotraj naprednih nastavitev slike -> Activity .. in to moraš imeti na nastavljeno na TV.
Jaz spremenim to nastavitev na Game samo ob igranju iger (preko PC) in potem dam vedno nazaj.
Vgrajena Youtube aplikacija v TV-ju ni vprašljiva, meni predvaja "4K Youtube vsebine" zelo tekoče brez kakršnega koli zatikanja, tako da bi moralo tebi tudi tako preko WiFi kot preko mreže (sem sprobal oboje).
WD TV player ni prestar (sem ga imel do pred kratkim tudi jaz) in dnevno šponal preko njega na ta TV le FHD vsebine, BD25 in BD50 Blu-Raye velikosti tudi do 45GB brez kakršnega koli zatikanja.
Je pa mogoče da imaš znotraj WD TV nastavitev napačne nastavitve za Display / Video - to je meni tudi povzročalo trokiranje slike. Če imaš na Auto je lahko to tudi problem, ker včasih WD TV ne prepozna pravilno TV-ja in njegovo osveževanje.
Tukaj moraš nastaviti ročno na 1080p 60Hz in bi moralo biti ok.
nvm predvidevam da so novi TVji bolj občutljivi,več hercov več sličic bolj opaziš zatikanje- ravno nasprotno :)
A je možno da HDMI kabl bremza, če je kaki slabi?Možno je tudi to vendar bolj ne kot ja.. če imaš možnost zamenjave za test sprobaj.
sem poskusil predvajat na pc isti video pa se isto zatika tak, da je v samem posnetku zatikanje.- potem pa predvajaj video, ki bi moral teči zelo gladko.. recimo ta:
Drugače na PC monitorjih teh Perfect Natural Motion-ov in podobnega ni, zato se vsi videi vidno "zatikajo", ker jih nič ne pohitri in vmes ne računa in dodaja poljubne slike za bolj "smooth" playback.
lp.
Lej kaj sem našel v zvezi s tem za mojega : http://www.supportforum.philips.com/en/...
Nesposobneži še user manuala ne znajo prav spisat - še bolj čudno pa je to, da ta funkcija v 7100 seriji je v 7800 pa ne. Svašta.
MrStein ::
Brez dodatnega napajanja diska sigurno ne.
Meni dela na W829 zunanji disk. Brez napajanja (ker niti nima priključka zanj - 2,5" disk).
Zdaj če ima W605 neki "ubogi" USB port, mogoče res ne bo delovalo.
Najpreprosteje je probati.
Motiti se je človeško.
majstor ::
Mi lahko kdo pomaga. Imam Samsung 55H6400 pa me zanima kako nastavim, da ko vzem TV, da mi je avtomatsko na HDMI1 (kjer imam motorola box)?
Trenutno je default TV source.
Hvala!
Trenutno je default TV source.
Hvala!
jahtba ::
Tema "Kateri televizor" bi bila precej manj aktualna, če bi tudi trgovci bolje opravili svojo posvetovalno nalogo. Tudi proizvajalci stvari sila poenostavljajo, priložijo navodilo, ki je malo da ne za vse modele isto, tako da na koncu šele spoznaš kaj vse tvoj televizor nima, pa bi lahko imel, pa zato še veliko dražji ne bi bil. Tudi iz navodil se ne boš kar tako naučil na primer snemanja (men je že volja kar minila za to). Skupna tem za veliko problemov je predvajanje filmov prek ubogega USB priklopa, prav tako še kakšno snemanje, ki sem ga že omenil. Res da nisem bil poleg nakupa tv-ja model LG55LB620, ampak ženi je uspelo, da ima celo priklop za satelitsko anteno.Da nima WiFi-ja,mrežnega priklopa seveda nisem bil presenečen,tako pač je. Zdaj sem naročil ustrezni predvajalnik, ki ima vse potrebno za pametni TV, tako dfa bom na ta način odpravil, ali vsaj poskušal spraviti zadevo v red. Moj nasvet za številne težave bi bil, preden nabavite TV, morate to preizkusiti tam, kjer ga kupujete. Če tega koraka ne napravite vam ostane samo še gašenje požara. Glede vračanja pa, poznate je pa cena zelo ugodna,itd. Se pa zahvaljujem vsem na forumu za nasvete in znanje, ki sem ga tukaj poiskal, ker pred nakupom tudi sam nisem imel veliko pojma o pametni TV in vse zadev vezanih nanj. Berite forum in vedeli boste kaj je tisto, kar želite od TV-ja.
sennheiser ::
Zdravo,
Pred časom sem ugodno dobil LG 42LB580. Načeloma sicer sem zadovoljen za v spalnico, ampak me zanima naslednje...
Preklop med kanali poteka izjemno počasi. Občasno tudi kar tv zasanja in ne preklopi. Ko imam priklopljen kak disk je zadeva še izdatno bolj počasna.
SW je posodobljen. Ali se to še komu dogaja. Pa ni mus samo pri LG ampak na splošno. Ker če vse tako slabo prestavlja bo bolje kupiti velik tv kot cheap zaslon pa vse enostavno preko PCja delat. Pa ne govorim tukaj o 1 sekundi 2... občasno ga mede in rabi 10-20 sekund za 1 kanal.
Pred časom sem ugodno dobil LG 42LB580. Načeloma sicer sem zadovoljen za v spalnico, ampak me zanima naslednje...
Preklop med kanali poteka izjemno počasi. Občasno tudi kar tv zasanja in ne preklopi. Ko imam priklopljen kak disk je zadeva še izdatno bolj počasna.
SW je posodobljen. Ali se to še komu dogaja. Pa ni mus samo pri LG ampak na splošno. Ker če vse tako slabo prestavlja bo bolje kupiti velik tv kot cheap zaslon pa vse enostavno preko PCja delat. Pa ne govorim tukaj o 1 sekundi 2... občasno ga mede in rabi 10-20 sekund za 1 kanal.
Kupil si TV najnižjega cenovnega razreda in pričakuješ neke super lastnosti.
no no... tudi najcenejši tv nebi smel preklapljati tako dolgo, očitno je z njim nekaj narobe, jaz bi klical servis, še prej pa nadgradil firmware če to še ni narejeno in servisu omenil da z nadgradnjo FW nič ni bolje, ker če ne ponavadi naredijo to in ti rečejo rešeno...(večkratne izkušnje)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
puginho ::
10 sekund je preveč v vsakem primeru. Če si kaj mrdal probaj dat na tovarniške nastavitve. Drugače nesi na servis.
pia2001slo ::
@majstor
mislim da ne moreš nastaviti..ugašaj/prižigaj z rdečo tipko in ti bo prižgalo na zadnjem ugasnjenem vhodu
mislim da ne moreš nastaviti..ugašaj/prižigaj z rdečo tipko in ti bo prižgalo na zadnjem ugasnjenem vhodu
T-Majo ::
Resno razmišljam o tem TV-ju. SIcer škoda, da nima ambi light.
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
TV se bo gledal iz 2-3m, kar je za UltraHD baje OK:
http://www.rtings.com/info/television-s...
LP
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
TV se bo gledal iz 2-3m, kar je za UltraHD baje OK:
http://www.rtings.com/info/television-s...
LP