Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
OK.d ::
V kratkem se bo kupoval nov TV za recimo cca. 400€. Uporabljal se bo pred vsem za igranje Xbox 360 in kasneje Xbox One. Zanima me, kaj bi bilo best buy ta trenutek. Ne potrebujem nepotrebnih dodatkov, ki dvigujejo ceno, ampak TV za gledanje kakšnih torrentov in igranje omenjene konzole itd...
Danes sem šel informativno v Big Bang v Kranju in prodajalec me je prepričeval da bi bilo v mojem primeru najbolje LG 106cm. Cena, mislim da je bila cca. 380€;. Sony, ki je imel še Wi-Fi, pa je bil cca. 470€.
Pred časom sem tukaj bral, da internet na TV ne deluje gladko, prodajalec pa mi je to zanikal in rekel, da to velja za TV starejše od 2 let. Da naj bi danes delal internet gladko itd... Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje? Kaj kupiti za ta denar in seveda kje?
Saj je napisal ali pač?
Lep večer
LPOK.d
305Tjan ::
Kupujem nov TV - v ožjem izboru sta spodnja dva modela:
- Philips 55PUS9109
- Samsung 55HU8500
Predvsem me zanima, če ima kdo izkušnje z Philipsovim modelom PUS9109 in kako je primerljiv z Samsungom HU8500 kar se tiče kvalitete slike v temnem prostoru (kontrast, črna barva). Sem namreč že 8 let uporabnim ambilighta in se bojim, da ne gre več brez.
- Philips 55PUS9109
- Samsung 55HU8500
Predvsem me zanima, če ima kdo izkušnje z Philipsovim modelom PUS9109 in kako je primerljiv z Samsungom HU8500 kar se tiče kvalitete slike v temnem prostoru (kontrast, črna barva). Sem namreč že 8 let uporabnim ambilighta in se bojim, da ne gre več brez.
puginho ::
Kakšno je mnenje glede teh TV iz METRO-ja v Avstriji?
http://catalogues.metro-group.com/metro...
LG LED TV 47LB561V za 418€
LG LED TV 42LB570V za 359€
Je to OK?
Lp
Entry modeli pač, ampak cene so pa smešno nizke, €350 za 47 inč, tudi če bi bil črnobel.
Ta LG je za en k... Pri 47 inčih bodo lepo vidni neosvetljeni koti. Naredi sam sebi uslugo pa daj malo več denarja za kvaliteto
DarwiN ::
Huh, 305tjan, tole sta oba top modela in vsekakor imata oba enako super sliko z vsemi bonbončki. Samsung je upognjen, Philips pa ima ambilight, to je glavna razlika. Samsungi so že 7000 4k serija zelo dobro ocenjeni, kaj šele 8000. :)
Moj edini beef bi bila ta, da je 55" premajhen TV, da bi dodobra izkoristil 4k resolucijo. 55" se vzame FHD TV, denimo kak Philips 55PFS7509.
4k pa 65" ali več. Tale Samsung 7100 (ali 7200) bi bil best buy v tem cenovnem rangu, ampak ga pri nas ne dobiš po realni ceni. Philips pa 3000€, ja.. Ali pa če počakaš par mesecev na 2015 modele oz. da tem 2014 modelom padejo cene.
Moj edini beef bi bila ta, da je 55" premajhen TV, da bi dodobra izkoristil 4k resolucijo. 55" se vzame FHD TV, denimo kak Philips 55PFS7509.
4k pa 65" ali več. Tale Samsung 7100 (ali 7200) bi bil best buy v tem cenovnem rangu, ampak ga pri nas ne dobiš po realni ceni. Philips pa 3000€, ja.. Ali pa če počakaš par mesecev na 2015 modele oz. da tem 2014 modelom padejo cene.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
mambli ::
Zdravo,
sam tudi gledam za nov TV. Velikost naj bi bila 55"-60". 4k ne rabim, 3d ima tudi skoraj vsak že. Bolj se mi gre, da ima dobre funkcije Smart in dobro sliko. Malo me pa tudi mika Ambilight, ampak še nisem videl v živo.
LP
sam tudi gledam za nov TV. Velikost naj bi bila 55"-60". 4k ne rabim, 3d ima tudi skoraj vsak že. Bolj se mi gre, da ima dobre funkcije Smart in dobro sliko. Malo me pa tudi mika Ambilight, ampak še nisem videl v živo.
LP
seminal ::
Zdravo
Na servisu ne morejo popravit 50pfl5008k/12. Zaj pa me zanima kaj je dostojna zamenjava za ta model :) torej 2 stranski ambilight, 3D, Wifi, 300Hz PRM? Kaj mislite da mi bojo vturili oz na kaj naj pristanem kot zamenjavo?
LP
Na servisu ne morejo popravit 50pfl5008k/12. Zaj pa me zanima kaj je dostojna zamenjava za ta model :) torej 2 stranski ambilight, 3D, Wifi, 300Hz PRM? Kaj mislite da mi bojo vturili oz na kaj naj pristanem kot zamenjavo?
LP
rini ::
Zdravo
LP
Philips velja za precej nezanesljivega, za dražje modele ambilight so ponujali 5 let garancije... ali bo to tudi njihov konec? :P
Verjetno ti bodo dali neko odškodnino za rabljen TV, tako da mislim, da ne boš dobil novega, še najmanj pa vračilo denarja. Jaz bi zahteval popravilo, če ti ne morejo ponuditi novega z vsem kar imas že sedaj.
Če je tv v garanciji ti bo novega dal proizvajalec ne pa servis. Bo pa šlo preko servisa. Dobiti pa moraš ekvivalent sedanjemu.
mambli ::
Seveda moram dobit novega, tako so mi tudi rekli. Ja zanima me kaj je temu ekvavilent? Sami so zagotovili enak oz boljsi. Pa gledam da skoraj nimajo vec 50, a te mi morejo 55 dat ker 47 je manj? Ve kdo kako je s tem? Lp
Nimam pojma ker ne spremljam Philipsa. Se pa moraš strinjat z menjavo ali pa zahtevaj povračilo kupnine. Slabšega ziher ne boš dobil.
asdfgh123 ::
Preden grem po nov TV, še tukaj vprašam;
iščem 32" FHD 1080p display/monitor. Ne zanima me smart TV, internet, HDD, facebook, Bluetooth, 3D, digitalno ... in vsi ostali nepotrebni gimmicki.
32", 1080p in daljinec za vklop/izklop. Najnižjo bruto ceno najdem cca 250€, obstaja kaj ceneje?
iščem 32" FHD 1080p display/monitor. Ne zanima me smart TV, internet, HDD, facebook, Bluetooth, 3D, digitalno ... in vsi ostali nepotrebni gimmicki.
32", 1080p in daljinec za vklop/izklop. Najnižjo bruto ceno najdem cca 250€, obstaja kaj ceneje?
asdfgh123 ::
Ta je 720p. Danes sem imel letanijo po trgovinah, najcenejši je LG za 300€, v Avstriji podoben 250€ (kar je netto cca 200€). Moti me samo, ker sem pred par meseci v Avsriji vzel 55" LED za usranih 450€, zdaj pa ne najdem te mini TV za manj kot 250€.
Philips 50PUS6809 To so mi dali navoljo za zamenjavo? Kaj pa zaj? V vseh karekterisitkah je boljši od prejšnega, samo Ambilighta pa nima :(
MrStein ::
To njim povej, ne nam.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
matobeli ::
jaz bi rekel da ni čist ok. ambilight je najpomembnejši feature na philipsih. Kdo bi jih sploh kupoval drugač
Philips 55PFH6309 ali Philips 55PFK6549 je 50€ vredna razlika za 400PMR, pa Micro dimmming Pro, pixel precise HD in digital natural motion, to je razlika med njima? je vidna razlika to?
LP
LP
OK.d ::
Philips 50PUS6809 To so mi dali navoljo za zamenjavo? Kaj pa zaj? V vseh karekterisitkah je boljši od prejšnega, samo Ambilighta pa nima :(
Kaj si nor, sploh ne razmišljaj da bi vzel brez ambilighta.
LPOK.d
sodjdobe ::
Pozdravljeni!
Kupujem nov televizor, pa bi rad slišal še vaše predloge. Velikost najmanj 48" in največ 55". 3D mi ni pomemben. Tudi smart funkcija ni pomembna. Najpomembnejša je kvaliteta slike, cena pa največ 700e. Sam sem prišel do te izbire http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...
Če je kakšen primerljiv po kakovosti slike in je cenejši ga z veseljem vzamem, vendar sam nimam idej...
Kupujem nov televizor, pa bi rad slišal še vaše predloge. Velikost najmanj 48" in največ 55". 3D mi ni pomemben. Tudi smart funkcija ni pomembna. Najpomembnejša je kvaliteta slike, cena pa največ 700e. Sam sem prišel do te izbire http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...
Če je kakšen primerljiv po kakovosti slike in je cenejši ga z veseljem vzamem, vendar sam nimam idej...
julio
rini ::
Odlična izbira. Žal je pa tako, da smart, 3d in podobno neumnost parijo z boljšo sliko zaslona, tako da na koncu moraš kupit vse v kompletu, tudi če vsega tega ne potrebuješ.
Pozdravljeni!
Sony 48w605, cena cca 570, slika malenkost slabša ampak še vedno odlična.
Blazz ::
- Philips 55PUS9109
- Samsung 55HU8500
zdele kupovat top 2014 model se mi ne zdi pametno. Čez 1-3 mesece pridejo ven 2015 modeli z kar nekaj novimi bonbončki, kar bo cene 2014 modelov potisnilo navzdol. V bistvu nekaterim TVjem cene že padajo v tujini.
fpbs ::
Pozdravljeni!
Oglej si še LG 47" ali 50"LB671V, ki je vsekakor boljša izbira od predlaganih.
- Philips 55PUS9109
- Samsung 55HU8500
zdele kupovat top 2014 model se mi ne zdi pametno. Čez 1-3 mesece pridejo ven 2015 modeli z kar nekaj novimi bonbončki, kar bo cene 2014 modelov potisnilo navzdol. V bistvu nekaterim TVjem cene že padajo v tujini.
LGeja 55UC970V dobiš že sedaj za skoraj 1000 Evrov ceneje od predlaganih dveh.
https://geizhals.at/?cmp=1168794&cmp=11...
Pozdravljeni!
Oglej si še LG 47" ali 50"LB671V, ki je vsekakor boljša izbira od predlaganih.
Zakaj že? Oba predlagana modela imata najboljšo sliko v svojem razredu, kar je avtorju teme najpomembnejše, ti pa druga ko LG ne poznaš.
Ko sem nazadnje researchal, so praktično vse LG-jeve 4k modele na testih popljuvali.
Zakaj že? Oba predlagana modela imata najboljšo sliko v svojem razredu, kar je avtorju teme najpomembnejše, ti pa druga ko LG ne poznaš.
Zato, ker se ta oskubljeni Sony ne more primerjat s Samsungom, še manj pa z LGejem:
https://geizhals.at/?cmp=1089895&cmp=10...
Zato, ker se ta oskubljeni Sony ne more primerjat s Samsungom, še manj pa z LGejem:
https://geizhals.at/?cmp=1089895&cmp=10...
Kaj te gledaš te specse kot da so sveta krava. Rajši si poglej teste, konstrast, osvetljenost, prikaz črne... To kar pri sliki šteje ne pa nekih 700mhz pri LG ki pomenijo en k.
Kaj te gledaš te specse kot da so sveta krava. Rajši si poglej teste, konstrast, osvetljenost, prikaz črne... To kar pri sliki šteje ne pa nekih 700mhz pri LG ki pomenijo en k.
Če si Evropa ne more privoščit svoje lastne proizvodnje televizorjev, bi si za zaščito potrošnikov morala omislit vsaj nek neodvisen in nepodkupljiv, strokoven laboratorij, kjer bi testirali vse TVeje, ki se uvažajo.
Ravno prejšnji teden je Samsung vabil in častil AVForume, ki pišejo teste.
mitja73 ::
Če si Evropa ne more privoščit svoje lastne proizvodnje televizorjev, bi si za zaščito potrošnikov morala omislit vsaj nek neodvisen in nepodkupljiv, strokoven laboratorij, kjer bi testirali vse TVeje, ki se uvažajo.
Ravno prejšnji teden je Samsung vabil in častil AVForume, ki pišejo teste.
To delajo vsi, vsak teden eden.
TV se kupi tko da ga vidis v živo.
Pogledaš več testov. Vsi niso podkupljeni. Lahko pa takoj vidiš če kaka stran preferira določeno znamko. Slovenski testi so pa taki da ti gre na smeh.
Žal ogromna večina ne dela tako, ker najlažje je kupit TV, da ti ga kar pripeljejo po pošti, pa tudi večina ne ve, na kaj naj bodo pozorni. Poleg tega se tehnični podatki zadnja leta dobesedno skrivajo, kar omogoča, da se nek podpovprečen TV proglasi za "best buy" in posel cvete.
Kar se tiče testov, se običajno kar prepisujejo. Glede strokovnosti, kdo to piše, boš pa našel razne brezposelne dramske umetnike, gospodinje...., ki se pač znajdejo in na ta način služijo kruh. Nekateri tudi po ugodni ceni nudijo "dobro" ocenjene TVeje.
mitja73 ::
Žal ogromna večina ne dela tako, ker najlažje je kupit TV, da ti ga kar pripeljejo po pošti, pa tudi večina ne ve, na kaj naj bodo pozorni. Poleg tega se tehnični podatki zadnja leta dobesedno skrivajo, kar omogoča, da se nek podpovprečen TV proglasi za "best buy" in posel cvete.
Kar se tiče testov, se običajno kar prepisujejo. Glede strokovnosti, kdo to piše, boš pa našel razne brezposelne dramske umetnike, gospodinje...., ki se pač znajdejo in na ta način služijo kruh. Nekateri tudi po ugodni ceni nudijo "dobro" ocenjene TVeje.
Teh. podatki so bolj kot ne nepomembni. To pa zato ker vsak proizvajalec si izbere eno teh. lastnost, jo naredi lepo vs. ostali proizvajalci in potem poudarja samo to kot oh in sploh.
Zato TV pogledas in se odlocis na podlagi ogleda, to ne kupujes vsak dan da bi moral dobit po posti, tud vse trgovine dostavijo in se staro odpelejo ce je za odpad. Vazno je pa samo kako tebi slika izgleda, ker tu je vecinoma vse subjektivno.
A kateri TV sploh ima delujoči predvajalnik video posnetkov?
Z "delujoči" ne mislim nivo navdušenih najstnikov.
Torej kliknem play in deluje. Nekje na nivoju standardnih predvajalnikov na PC-jih.
Z "delujoči" ne mislim nivo navdušenih najstnikov.
Torej kliknem play in deluje. Nekje na nivoju standardnih predvajalnikov na PC-jih.
Motiti se je človeško.
Bomber7 ::
Odločil sem se, da bom nabavil 50" Sony Bravio, ker edina stvar ki mi je pomembna je kvaliteta slike.
Zanima me kašna je razlika med tema 2ema modeloma?
KDL-50W828B
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-5...
KDL-50W805B
Zakaj je drugi dražji, pa čeprav ima manjše osveževanje?
Zanima me kašna je razlika med tema 2ema modeloma?
KDL-50W828B
KDL-50W805B
Zakaj je drugi dražji, pa čeprav ima manjše osveževanje?
Zaradi dobave.. Za 805 model pač nimajo tako dobre ponudbe s strani distributerja, ali pa škriplje pri dobavi.. Kakorkoli, razlogov je lahko več, zato moraš gledat cene na celotnem trgu, ne zgolj v eni trgovini..
Ali še bolje - za realno vrednost izdelkov preveri EU-Nemški trg - Sony 50+ TVji.. Pa tudi tu najdeš "anomalije", kot je recimo model 828, ki ima nabito ceno zato, ker ga nikjer ni na zalogi... Imajo pač na voljo model 829, ki je enak modelu 828..
In 828 je za jajco boljši.. Več Hz, zanemarljivo močnejši zvočniki in mogoče še kak drug nepomemben detajl.
Ali še bolje - za realno vrednost izdelkov preveri EU-Nemški trg - Sony 50+ TVji.. Pa tudi tu najdeš "anomalije", kot je recimo model 828, ki ima nabito ceno zato, ker ga nikjer ni na zalogi... Imajo pač na voljo model 829, ki je enak modelu 828..
In 828 je za jajco boljši.. Več Hz, zanemarljivo močnejši zvočniki in mogoče še kak drug nepomemben detajl.
Bomber7 ::
Se mi je zdel da je nekej tazga ja. Tnx za hiter odgovor.
Zdej samo še mau cincam, če bi raje še malo dodal, pa vzel 55" verzijo. Sej verjetno bom :)
Zdej samo še mau cincam, če bi raje še malo dodal, pa vzel 55" verzijo. Sej verjetno bom :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bomber7 ()
carcar ::
Zdravo!
Kupujem TV v rangu 400-600 (preferenca ćimceneje in čimvečje), velikosti tam med 47"-50".
Nekako mam ogledane naslednje:
-Samsung UE50H5000
-Samsung UE48H6200
-Samsung UE48H5500
-Philips 50PFH4309
-Philips 50PFH4009/88
-Philips 47PFH6309
Uporaba:
- gledanje TVja (T2/Telekom...)
- priklop Xboxa
- priklop laptopa za gledanje filmov
- priklop USB za gledanje filmov
Torej, prosil bi vas za pomoč, kateri TV se mi najbolj splača kupiti?
Če imate kakršnekoli komentarje, prosim povejte :)
Hvala
Kupujem TV v rangu 400-600 (preferenca ćimceneje in čimvečje), velikosti tam med 47"-50".
Nekako mam ogledane naslednje:
-Samsung UE50H5000
-Samsung UE48H6200
-Samsung UE48H5500
-Philips 50PFH4309
-Philips 50PFH4009/88
-Philips 47PFH6309
Uporaba:
- gledanje TVja (T2/Telekom...)
- priklop Xboxa
- priklop laptopa za gledanje filmov
- priklop USB za gledanje filmov
Torej, prosil bi vas za pomoč, kateri TV se mi najbolj splača kupiti?
Če imate kakršnekoli komentarje, prosim povejte :)
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: carcar ()
To imaš fiksen izbor? Drugače imajo sonyji najmanjši input lag, konkretno 48w605 je best budget gaming tv. Od tvojega izbora pa samsung 6200.
carcar ::
Ni fiksen, te sem nekako na hitro pregledal.
Kako je pa s Sonyjem, namreč dva kolega imata Sony TV in pri obeh ne moreš brati oziroma gledati filma iz USBja.
Kako je pa s Sonyjem, namreč dva kolega imata Sony TV in pri obeh ne moreš brati oziroma gledati filma iz USBja.
Jaz ne gledam prek usb-ja, priklopim gor laptop. Preberi malo starejše pošte, je ogromno o tem napisano.
Na kratko: predvajanje iz USB je zanič.
Priklopi PC ali namensko napravo.
Priklopi PC ali namensko napravo.
Motiti se je človeško.