» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
16 / 223
»»

Anney ::

Za kalibiracijo ti priporočam Spears & Munsil High Definition Benchmark 2nd Edition, pa boš videl o čem govorim.
Na TVju imam nastavljene različne profile za HD material(filmi), TV program(sd+hd), 3D material in pa risanke.
Za vsak profil so določene funkcije vklopljene oz izklopljene.
Pri blurayu (originali), ne rabiš nobene vklopljene funkcije, ker je že slika sama po sebi optimizirana najbolje, nastaviš si barve, kontrast, itd, izboljšave slike pa izklopiš, ker jih ne potrebuješ, oz. popačijo sam original. Priporočam zgornji plošček vsakemu.

lp

kozorog ::

Anney je izjavil:

Za kalibiracijo ti priporočam Spears & Munsil High Definition Benchmark 2nd Edition, pa boš videl o čem govorim.
Na TVju imam nastavljene različne profile za HD material(filmi), TV program(sd+hd), 3D material in pa risanke.
Za vsak profil so določene funkcije vklopljene oz izklopljene.
Pri blurayu (originali), ne rabiš nobene vklopljene funkcije, ker je že slika sama po sebi optimizirana najbolje, nastaviš si barve, kontrast, itd, izboljšave slike pa izklopiš, ker jih ne potrebuješ, oz. popačijo sam original. Priporočam zgornji plošček vsakemu.

lp

Eee super to sem pa res rabu nekaj bolj podrobno za kalibracijo in zdej mije že malo bolj jasno ,kar si napisal.Nekaj pa sicer sem že za kalibracijo staknu..
Ker mije tud sam prijatelj takrat reku ,da mu ni bilo ok,ko je predvajal z MPC playerom in imel stare nastavitve kot na stari LG televiziji,da mu je na philipsu malo preveč povdarlo ,nevem kako bi to reku zdej,da je bila preveč "recimo zrnsta" slika pa tud barve je blo treba za vse poseb naštimat(ker je pač hud tv in precizen v sliki) ,ampak pri predvajanju moram reč pri HD-ripih in ne pravih BluRay ,da je nekaj drugače naredu in potem skalibrirau.Tako ,da je to to,to sem rabu in sedaj bolj mi je jasno.:D
Hvala ti res za vse.:D
Najbolje je pa seveda gledat prave bluray filme,ker je to to potem.Izpod HD-ripov ponavadi pa več sploh nočem gledat.

lowac ::

Anney je izjavil:

Kaj ti bo 4K, če ni materijala, boš gledal youtube demo posnetke in slike s fotoaparata? Sej 55'' TV 4K dobiš že za 3000$ in manj, samo če pa smo pri nas v kameni dobi in laufamo TV signal še za katodne TVje, na ploščkih je prav tako do zdaj samo par filmov pa še ti so mastered in 4K.(v originalu še vedno 1080p). Obstaja samo en dokumentarec v realnem 4K formatu. Tako, da to za nas odpade še za najmanj 5 ali več let, razen, če bodo paneli boljši od teh 1080p. Pri nas se komaj nekaj premika na 1080i HD kvaliteto na TV (borih par programov), američani imajo pa netflix, na katerem streamajo v 4K, kako se obnese pa ne vem, zato se njim bolj splača, pa še sami čakajo in raje kupujejo 1080p TVje.

Najprej si poglej ta video:

Nato pa še tega: Pri tem se gre sicer za Sharp ampak važen je princip in rezultat.

S pomočjo 4K upscaling tehnologije, kolikor gledam se bo dalo pogledati vsak sedanji blu-ray bd25 in bd50 ter tudi mkv ripe v še v lepši in ostrejši sliki kot je že sicer na navadnih full hd tvjih? Tako, da nevem zakaj bi 4K TV-ji za nas odpadli kot praviš za 5let ali več, če bodo cene za nekatere še kar ugodne??

V mojem primeru se gre predvsem zato, da imam enkratno priložnost zelo ugodnega nakupa novega Philips 42PUS7809(4K) za le 550€. Redna cena je sicer min. 1700€ -> http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-42... .
Sedaj imam Philips 42PFL5008k/12 in me kar precej jezi počasen eno jedrnik ter kot kaže le 50Hz panel (večkrat opazim trzanje slike pri vodoravnih preletih slik) kar mi gre močno na živce.
7809 pa ima že 4-jedrni procesor ter 600Hz in verjetno še marsikaj, zanima me le kako se bodo prikazovale vsebine v 1080p ter 720p (serije), saj namreč gledava s punco le to.

Ima kdo že kakšno izkušnjo oz. je že kje naletel na kakšen forum kjer imajo kakšno debato o tem ?
Lep pozdrav!

Lonsarg ::

Vse kar lahko naredijo z svojim marketinškim super imenom "upscaling" je kako glajenje robov, kar se počne tudi pri računalniških igrah. Ne morejo pa dodati resolucije informacije, in kot ti bodo gajmerji povedali je antialising mišji prdec proti dejanskim višjeresolucijskim teksturam.

Poleg tega pa da postane 1080p resolucija premalo rabiš zapolnit dejansko celotno vidno polje očesa, torej 100" TV na 3 metre, 50" na 1 meter pa take fore.

Torej kakšna bi naj bila slika na takšnem TV-ju če bi predvajal isti film (BluRay kvalitete) na recimo Philips 5000 seriji?
Slabša nikakor ne more biti, ali pač? :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

DarwiN ::

lowac, teh 1700 ni realna cena, pač pa posledica začetne nekonkurenčnosti cen... Za 1100€ so bili na geizhalsu in Philipsi imajo ponavadi pri nas podobno ceno kot v Nemčiji, včasih še nižjo.. Tu bo nekje cena tega modela.. 1100-1200€.. Sem namreč pred dnevi opazil ta TV na bolhi in se malce pozanimal..

Me pa vseeno zanima, če ti ni odveč razkrit, kako ga boš dobil za 550€? Brez davka in po nabavni ceni direkt iz Češke/Poljske?

Upscailing je pa res le marketing, pravzaprav neizbežen marketing, saj obstaja velika 4k luknja (in še dolgo bo ostajala) oziroma neuporabnost te resolucije, zato so jo morali nekak umetno zapolnit..

Bi pa bila zanimiva izbira za računalnik. Namesto monitorja.. Čeprav je prehitro tudi za ta namen, ampak po tej ceni bi bila ok rešitev..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

lowac je izjavil:

Torej kakšna bi naj bila slika na takšnem TV-ju če bi predvajal isti film (BluRay kvalitete) na recimo Philips 5000 seriji?
Slabša nikakor ne more biti, ali pač? :|

Enaka, kot na 1080p panelu, le da bi malo pidobil na Hz in barvah ter detajlih.(večja gostota pixlov)
Bluray je resolucije 1920x1080p in tudi tako ga bo prikazovalo, razen če hočeš upscaling, s tem pa boš popačil studijsko obdelano kvaliteto. Blurayi so studijsko obdelani na najboljši možni način(več mesecev obdelave, če govorimo o remastered verzijah) in noben tv ti ne more narediti boljše slike kot jo ima sam source.

Na takem TVju pridejo do izraza samo 4K posnetki teh pa je bore malo, sony ima nekaj takšnih blurayev pa še ti so bolj kot ne marketinška fora (mastred in 4K). Edini dosegljiv dokumentarec v pravem 4K je trenutno Timescapes.

Kupi si raje kvaliteten 1080p panel in z 4K še malo počakaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Steinkauz ::

Sej filmi se ne snemajo z boljšo resolucijo kot je 1080p.
Že analogni 35mm trak filmi lahko dobiš ven 4k resolucijo.
Digitalne so pa tudi posnete s precej bolšo kot je dobiš do doma.

S cajtom pa boš mel tudi 4k blueraya.

Tko da vsebina za 4k vsekakor bo, bolj so trenutno problem cene, ki bodo verjetno precej padle ko raja navali na to.
Tko da jst bi počakal :)

@anney mislim, da brez tega upscalinga sploh ne bo šlo gledat ali pač? Kako bo drugače zafilalo to 2x večjo resolucijo, da nebo črno okrog in okrog filma ki ga boš gledal.
Kolikor gledam po netu bo vsako vsebino 540p, 720p, 1080p prikazovalo "skoraj" v 4K, torej v vsakem primeru boljše kot original na navadnem 1080p. Nikjer pa zaenkrat ne najdem kakih user reviewev ali pa testov :\
Pa tudi nevem zakaj bi raje počakal s to priložnostjo ter si kupil(menjal) kvaliteten 1080p panel za 800€-1000€, če pa dobim tega za skoraj polovico manj denarja pa tudi v vseh karakteristikah boljši kot bilo kateri Philipsov 1080p TV? Tu pa res ni logike :)
Trenutno imam 2 LED TV-ja, Sony Bravia 40'' 100hz ter tega Philipsa 42pfl5008k, prodal bom sony-a za cca 250-300€, ga zamenjal z 5008k dodal še 1x tolk in dobil 4K, 4-core in 600Hz tv za primarni TV za res ugodno ceno. Pa tud če bo pravi potencial TV-ja neizkoriščen še naslednjih nekaj let je to še vedno must-buy za tak denar :)
Zanimale so me le informacije o kakšnih testih, ki jih je folk izvajal (torej 720p in 1080p vsebine na 4K tv-jih ter primerjava.

Lp

Da, upscaling je prisoten enako kot pri ogledu DVDja na današnjih TVjih (pa je zato slika kaj boljša)?
Enako je pa tukaj. Upscaling ni bil še nikoli učinkovit in za to resolucijo je 480p in 720p problem, 1080p in 1080i se še nekako obneseta. (odvisno od strojne opreme samega TVja) Poleg tega je 42'' UHD brezveze kupovati, to bi blo dobro za monitor in ne za primarni TV, če gledaš, da je za 70''UHD zadovoljiva razdalja gledanja že 1,3m, napram 70'' HDTV 2.9m.

4K UHD tv je mišljena za prihodnost in ti prvi modeli so tako ali tako, kako se bo razvilo bomo videli, do takrat pa bo že vse napredovalo (trenutno se to hitro razvija) in boš čez 2-3 leta imel ze zelo zastarelo tehnologijo.

Če te muči jo kupi, cena je res ugodna, samo pridobil kaj dosti ne boš, še posebej ne z encodi blurayev. (mkv)

Upscaling won't reveal a jagged, pixelated image, but depending on the set, you may discern some pixel crawl (a staticlike appearance), or even a bit of fuzziness around fast-moving subjects as the TV's processor struggles to fill in the extra pixels. If you are considering a 4K set, how well it upscales should be the deciding factor. Some models do an outstanding job using full-array LED technology to better bring out the extra detail, for example, while others produce upscaled video that looks duller than some conventional HD pictures.

Malo prej sem bil v BigBangu tu na Rudniku v LJ in sem se pogovarjal s trgovcem, ki pravi, da bo imel Philips 7809 serija 50Hz panel kolikor on ve (vsi do 600Hz), tisti nad 600Hz pa bodo baje imeli 100Hz panel?
Kako je to mogoče jao? Še vedno bo slika na momente trzala pri počasnih premikih slike al kaj ...

Philips ima 100hz panele od serije 6xxx naprej.(2013 letniki) Za letošnje modele pa ne vem, lahko da so ga vtaknili tudi že v serijo 5xxx, vem samo da so letošnje serije na andoid platformi(serija 8000 in 7000) lanske pa so še vse na linux osnovi. Imaš zgoraj linke, ki sem jih nalepil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Mojchy_3_ ::

Hej. https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Tale televizor. Mnenje? Meni se zdi soliden. A bo na tem xbox deloval dobro?
HVALA
Kadar se bogati bojujejo, revni umirajo

RejZoR ::

Anney je izjavil:

Philips ima 100hz panele od serije 6xxx naprej.(2013 letniki) Za letošnje modele pa ne vem, lahko da so ga vtaknili tudi že v serijo 5xxx, vem samo da so letošnje serije na andoid platformi(serija 8000 in 7000) lanske pa so še vse na linux osnovi. Imaš zgoraj linke, ki sem jih nalepil.

Android so samo 8109 in navzgor. Vse ostalo so zgolj navadni SmartTV.

Dejanske 100Hz panele so rezerviral za modele z aktivnimi 3D očali, torej modele 8109 in navzgor (ter izjemo 7559, ki je pasiven in aktiven 3D). Ker drugače bi ob prepolovitvi dobil ven na očalih samo 25Hz kar bi bila katastrofa.

Tud fajn novost za letos je podpora DTS zvoka od modela 4509 (SmartTV lineup) naprej pri USB playbacku in pa USB snemanje in PAUSE funkcija na VSEH modelih.

Moram pa se pozanimat če ti 4k UHD modeli prebavljajo 4k video iz USB pogonov. Tega nisem nikjer zasledil, predstavnika pa sem tud pozabu vprašat. Ampak pomoje bi kar mogu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pa res imaš prav, samo modeli serije 8000 imajo andoid, ostali pa dalje njihovo platformo.

Tukaj je več podrobnosti modelov 2014 (linki so različnih jezikov):

http://tech-magazin.de/wp-content/uploa...

http://www.philips-goudeau.com/_dynamiq...

@Rejzor
A bo Philips PUS7809 podpiral DTS playback potem tudi? Po logiki bi že skoraj sedaj pa moral, ane?
Ker na trenutnem 5008k sta dva razloga, da ne uporabljam predvajalnika vgrajanem v TVju : - počasnost sistema in celotnega menu-ja (komaj single core) ter brez podpore za DTS in gledam zato vse prek WD TV Live.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

Bo. Kako se pa platforma odziva pri teh novih bomo pa videli, ko pridejo prvi testi.

RejZoR ::

DTS podpirajo VSI modeli od 4509 naprej. Imam pa plan vzet 42PUS7809, če bo po sreči ga dobim drug teden, pa lahko pol povem kej več.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Super, javi kako se bo obnesel.

klekej ::

Na stari Samsungovi plazmi tega problema nisem imel, tukaj pa deluje čez dan kot ogledalo. Res da sta v sobi dva okna, vendar ne pomagajo niti spuščene rolete..

Bi bil kdo z LG plazmo tako prijazen in mi javil svoje nastavitve? Wink Kako se pride v servisni način? Baje se da odklenit THX.

d0rK ::

Za skoraj 90 letno babico ki nima interneta, ki ne rabi smart TVja in podobno.

Je Samsung UE32F5000 dobra izbira? Hočem da ima stvar DVBC tuner da lahko original daljinec uporablja skupaj s Telemachovo kartico. Pa da je lepa slika. Sedaj ima 4:3 TV in pravi da so vsi obrazi razpotegnjeni.

Han ::

Ja, U32F5000 je čisto spodoben TV za €266,90. Če ga bo gledala na razdalji 2 m, bo ok, sicer priporočam večjega.

trnvpeti ::

DarwiN je izjavil:

Roadkill je izjavil:

Kakšna so kaj mnenja o Philipsih v tem rangu?

Gledam recimo tale TV:
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-47...

Predlagate kaj drugega?

Sem imel podobne zahteve kot ti in nazadnje vzel 6198 model, ker je dejansko enak panel, enako 700Hz, vsi bonbončki enaki, razlika je pa vgrajena kamera in tristranski ambilight... Skratka, zgolj za tisti zgornji ambilight mi je bilo škoda plačat ~160 EUR, čeprav lahko zdaj potrdim, da me je ambilight navdušil..

TV je hud... Super slika, barve in dizajn..

in philips in dlna(podnapisi)?

Asterixx ::

Živjo, mam eno vprašanje. Rad bi kupil TV in me zanima vaše mnenje.
Odločam se med 2 televizorjema in sicer:

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/47...
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue...

Razlika kolikor vidim, je samo v Hz saj jih ima eden 800Hz drugi pa 600Hz prednost pa je tudi sound bar :)

Vaše mnjenje??

Ali mogoče kakšna druga izbira do 1000€?

Hvala in LP

Všeč pa mi je tudi ta, saj ima kar 1200Hz :) In mislim da mora tudi 3D delovati brezhibno.

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/tx...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Asterixx ()

driver_x ::

trnvpeti je izjavil:

in philips in dlna(podnapisi)?

Meni na lanskem modelu serije 9xxx delujejo. So pa te vgrajene smart TV funkcije in predvajalnik bolj tako-tako. Vgrajeni predvajalnik se občasno brez razloga kar ustavi. Dosti bolje se pri meni obnese Raspberry Pi z XBMCjem, ki se ga da zaradi popore CEC krmiliti kar s Philipsovim TV dalincem.

Spajky ::

d0rK je izjavil:

... pravi da so vsi obrazi razpotegnjeni...
Ma kaj telekomanda nima knofa za aspect ratio?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

kikicar ::

4K lg 55la9659 znižan iz 3000eur na 1600eur.

http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi...

in vsi tisti, ki pravite, da je 4K brez veze in podobno...

navaden digitalni signal preko ljubljanskega kabelskega operaterja na 65" full hd ali 65" 4K sem si ogledal v živo.

Na 4K je slika bolj čista z manj napakami in daje občutek boljše resolucije.

lep pozdrav.

Takšnega znižanja še v tujini ne boš videl, kaj šele pri nas...

Cena spada zgolj v kategorijo "dokaj ugodno", pa še to samo zato, ker gre za "dokaj nespameten nakup" oziroma takšen TV danes težko prodajo, poleg tega bo pa tudi cena najbrž padla bolj kot večini drugih TVjev.. Zato imajo povsod "akcije" na 4k TVje.. Sploh te manjše različice...

V Avstriji je 1699€+, v Nemčiji pa 1599€+

kikicar ::

DarwiN je izjavil:

Takšnega znižanja še v tujini ne boš videl, kaj šele pri nas...

Cena spada zgolj v kategorijo "dokaj ugodno", pa še to samo zato, ker gre za "dokaj nespameten nakup" oziroma takšen TV danes težko prodajo, poleg tega bo pa tudi cena najbrž padla bolj kot večini drugih TVjev.. Zato imajo povsod "akcije" na 4k TVje.. Sploh te manjše različice...

V Avstriji je 1699€+, v Nemčiji pa 1599€+

televizor se je prodajal za 3000 in sedaj je cena 1600, torej to pomeni da je znižan.

cena je bolj ugodna kot pri sosedi avstriji, kjer ob nakupu ne vem kako in kje uveljavljaš garancijo.?

kateri 55" full hd televizor s 1000Hz procesorjem in z primerljivo sliko pa lahko dobiš in za koliko denarja ?

takšen tv se danes težje proda, vendar bo sedaj ko je cena nižja to dosti lažje. dejstvo je, da danes tisti, ki kupuje tv višjega cenovnega razreda dobi tukaj veliko za svoj denar. sony w9 full hd 55" je 1800 eur. je to dober nakup ?

lp

pia2001slo ::

kakšen nakup pa bi bil recimo tale ?

http://trgovina.mercator.si/tehnika/avd...

nikjer trenutno ni ceneje (ceneje.si) pa še na Piko lahko vzameš na obroke brez procentov dodatka

lp
Jolly

televizor se je prodajal za 3000 in sedaj je cena 1600, torej to pomeni da je znižan.

Bolj točno bo, če rečeš, da mu je cena padla, kar se običajno zgodi pri novi tehnologiji po nekaj mesecih, kolikor traja, da se naberejo zaloge.. Nekaj malega je pa tudi znižan, ja.. Pri nas se sicer TVji začuda prodajajo po "evropskih" cenah - vsaj tisti mainstream TVji... Dražji modeli pa znajo imet malce napihnjene cene, zato recimo, da je ta LG nekaj malega tudi znižan..

BTW, na bolhi ga imaš za 1490€. Navali. :P

Pač čez 2 leti, ko bo že nekaj 4k vsebin, bo tak TV pomoje stal ~900€... Obenem gre za enega najmanjših 4k TVjev, medtem ko ta resolucija pride prav do izraza šele pri tistih 60-65+ velikostih... Razen če gledaš na 2m, tako kot jaz..

Sonyja in LGja pa jaz vseeno ne bi dajal v isti koš... Pa sony955 je 1480€, ne 1800..

Vsakomur svoje..

Cofko Cof ::

Kaj pa tale plazma, je vredna tega denarja?
http://www.mimovrste.com/plasma-tv-spre...

Zdaj vidim, da že vsi dajejo nekek popuste pred nogometni prvenstvom. Tako da bo zgleda kar pravi čas za nakup. Kaj bi mi svetovali tam nekje do 1000EUR, namen predvsem priklop na xbmc (nič televizije, športa, iger), razdalja pa tam okoli 3m.
Ars longa,vita brevis.

Zgodovina sprememb…

granci ::

Prej je res bilo lažje izbirat stvari za nakup. Imel si le dve, največ tri vrsti ploščic v trgovini in si lažje izbral. Z ostalimi stvarmi je bilo podobno.
Vzel sem si čas in prebral večino postov in sem zelo zmeden pred nakupom televizorja.
Mislil sem da sem nekaj tehnično izobražen,vendar vidim da je tehnologija šla zelo naprej, s tem da se kvaliteta slike v zadnjih dveh letih ni bistveno izboljšala.
Vprašanje 1: LCD ali plazmo? (sam sem mislil LCD, ker imam 46" Samsunga z vsemi plusi in minusi, bele fleke po črnem ekranu, počasen in brezvezen meni, ogromen nefunkcionalen daljinec, slab zvok in dr. Priznam pa da je slika plazem dokaj boljša, s tem da so stare plazme dobro ogrevale prostor)
Vprašanje 2: Znamka (LG - nikoli jih nisem maral, Philips - sprejemljiva alternativa SAMSUNGU. Samsung - proizvajalec LCDjev s redkimi mrtvimi pixli, Panasonic - zame terra incognita, Sony - drago plačevanje za znamko, sicer dobra kvaliteta)
Vrpašanje 3: Velikost: Gledamo ga z 3 metrov in pol, ko smo za kuhenjsko mizo pa iz 6 metrov.
Vprašanje 4:Naj me zanimajo brezvezni bombončki kot so smart meni in možnost brskanja po internetu, Android meni, vgrajene kamere in 3D očala ali naj tega sploh ne gledam.
Moram omeniti da gledamo veliko HD rip filmov z DTS zvokom, ki ga predvajam preko sound procesorja. Zvoka od televizorja nisem uporabljal že dolgo.
Budžet: do 1000EUR +/- 200 EUR
gledal sem Philips 60PFL6008S
Hvala vnaprej vsem svetovalcem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: granci ()

webmaher ::

pia2001slo je izjavil:

kakšen nakup pa bi bil recimo tale ?

http://trgovina.mercator.si/tehnika/avd...

nikjer trenutno ni ceneje (ceneje.si) pa še na Piko lahko vzameš na obroke brez procentov dodatka

lp
Jolly

Za ta denar odličen nakup, sploh daljinec je klasa zase.... ali kdo ve če obstaja kak neuraden softver...

Ne vem kje si našel 60'' Philipsa za 1000-1200€.

Moji predlogi gredo nekako tako:

1. Ambilight, naravne barve, dober zvok, dober 3D, počasen menu, (uporabljaš ga večina za nastavitve) Imaš IPTV? Če ja pol ni problema. Slaba podpora vgrajenega medijskega predvajalnika (DTS), če je zunanji prdvajalnik je OK.
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...

2.Dober TV, slab kontrast (problemi pri temnih scenah), ima svoje hibe, če boš kaj priklapljal gor (sony je zaklenjen na svoje fore), dobre barve s kalibracijo. Kako je z multimedijo ne vem. Serija 9xx te reši ampak je dražja.
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-5...

3. Dober smart, dobra multimedija, problemi z bandingom, TV namenjen predvsem smart funkcijam.
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Plazma je dobra izbira vendar je v zatonu, poraba energije je dosti večja, slika je pa vrhunska in se z LED LCD ne more primerjati.
http://www.moj-tv.com/plasma-tv/panason...

Zdaj pa k točkam:
1: Led LCD
2: Philips ali Sony
3: 55'' +
4: Mogoče 3D za kakšen popestritveni večer (najboljše so animacije tu pa tam kakšen film z dobrim 3D), ostalo nič. (internet, kamere, ...)

krepki ::

Pozdravljeni iščem dober Philipsov tv velikosti 42 do nekje 800€ mora imet najmanj 4 x HDMI za priklop hišnega kina ,ps3,siol box in wdtv live.
Kaj priporočate?
LP

fpbs ::

granci je izjavil:

Znamka (LG - nikoli jih nisem maral,

LG je najbolj napredna firma, ki ji ostali s težavo sledijo.

Sedaj imam tale tv http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi... je bil nekaj čez 1200 eurov .
Zanima me če bi tale tv bil kaj boljši v kvaliteti slike
http://www.merkur.si/elektronika/video-...

Krepki, joj mene, ne kupovat 42".. Razen če sediš 1.5m proč. :(

Reality check... Čas te je povozil.. Sekiro v roke in posekaj vso pohištvo, če je treba.. Danes se ne kupi manjši TV od 55".. Nikoli in nikdar.. Edina izjema je, kot rečeno, če gledaš iz dveh metrov.

Ne tv gledam tam z okoli 3,5 metra,samo zanima me kateri tv naj vzamem,da bo kvaliteta,še kar zadovoljiva,torej rabim nasvet,link do kakšnega dobrega tvja do 800€,najraje bi videl,da je to philips ni pa pogoj.

Za 3.5m moraš vzet vsaj 55", ampak so okrog 1000-1100€.. Tega Philipsa bi jaz na tvojem mestu pograbil za 850€.. Nov z garancijo, in ravno ~200€ ceneje kot v trgovini.

Sem ravnokar izmeril pa mi paše maksimalno 47 ekran razen če ga dam na steno,a kaj vmes med 47 in 55 pa ni.
http://www.bigbang.si/primerjava-izdelk...

roCkY ::

DarwiN je izjavil:

Krepki, joj mene, ne kupovat 42".. Razen če sediš 1.5m proč. :(

Reality check... Čas te je povozil.. Sekiro v roke in posekaj vso pohištvo, če je treba.. Danes se ne kupi manjši TV od 55".. Nikoli in nikdar.. Edina izjema je, kot rečeno, če gledaš iz dveh metrov.

za HD pri 2 metra in kak cm je optimum 65"

Na steno itak. Tudi lepše izgleda. Sploh če bi vzel philipsa z ambilightom. Kupiš nosilec za 25€... 50" je vmes, ampak je neka nestandardna matrika, zato jih je bolj malo... Denimo Philips ima 50tke samo nižje kakovostne modele.

Samsunga F6400 imaš trenutno ugodno v BBju. Do razprodaje zalog, kar se lahko zgodi vsak hip, saj gre za 2013 model.

Bom drug teden šel malo v živo pogledat po trgovinah,zanima me še samo nikjer ne zasledim hdmi cec a ti televizorji to podpirajo.

hojnikb ::

HDMI CEC je ponavadi označen pod različnimi imeni
Trade names for CEC are Anynet+ (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Link and BRAVIA Sync (Sony), HDMI-CEC (Hitachi), E-link (AOC), Kuro Link (Pioneer), CE-Link and Regza Link (Toshiba), RIHD (Remote Interactive over HDMI) (Onkyo), RuncoLink (Runco International), SimpLink (LG), T-Link (ITT), HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link (Panasonic), EasyLink (Philips), and NetCommand for HDMI (Mitsubishi).

Kolker vem, praktično vsak tv podpira to danes.
#brezpodpisa

maticpi ::

Živjo, za malo pomoči bi vas prosil. Rabim TV, budžet nekje 500 eur (do nekje 600 bi še šlo). Gledalo se ga bo z razdalje 2-2,5 m. Rabim predvsem za PS3 in gledanje športa :)

Za vsak nasvet, link se že v naprej zahvaljujem:)

Tukaj jih imaš, pa si jih oglej in preglej malo teste in se odloči.
http://www.moj-tv.com/led-tv?&filter[]=...

Ali pa bolha, za kaj boljšega za ta budget.

medenko ::

tudi jaz mislim vzeti 7809, časti Philips dobro ceno , a ne rejzor? :))

kozorog ::

RejZoR je izjavil:

DTS podpirajo VSI modeli od 4509 naprej. Imam pa plan vzet 42PUS7809, če bo po sreči ga dobim drug teden, pa lahko pol povem kej več.

RejZoR je izjavil:

Anney je izjavil:

Android so samo 8109 in navzgor. Vse ostalo so zgolj navadni SmartTV.

Dejanske 100Hz panele so rezerviral za modele z aktivnimi 3D očali, torej modele 8109 in navzgor (ter izjemo 7559, ki je pasiven in aktiven 3D). Ker drugače bi ob prepolovitvi dobil ven na očalih samo 25Hz kar bi bila katastrofa.

Tud fajn novost za letos je podpora DTS zvoka od modela 4509 (SmartTV lineup) naprej pri USB playbacku in pa USB snemanje in PAUSE funkcija na VSEH modelih.

Moram pa se pozanimat če ti 4k UHD modeli prebavljajo 4k video iz USB pogonov. Tega nisem nikjer zasledil, predstavnika pa sem tud pozabu vprašat. Ampak pomoje bi kar mogu...

Je kdo kupil ta model phiipsa 4K.Kako se obnese?HD programi in tudi SD,pomožnosti tudi kako se obnese kot monitor.Mam priložnost vzet isto Philipsa 42PUS7809("malo" je majhen,ampak ok je 42") za kar dosti cenejšo ceno(približno do 650-700evrov max)od recimo spletne trgovine kjer so po 1700evrov.Pa ne vem kako se obnese?

Vem ,da so 100/120Hz PANELI oz. 600Hz PMR tudi v tej seriji,samo me skrbi ker so to bolj med prvimi modeli 4K,če se nemotim in nisem toliko siguren v njih,plus nevem kako zgleda na IPTV(t2,siol) in ostale signale slike.

Kako je z garancijo ,če direkt iz tovarne dobiš prek posrednika takšne televizorje?Naj bi bila vseeno garancija,ampak kako je v resnici,če pride do okvare?

Če koga zanima o tej seriji(Philips 42PUS7809) sem našel tole;

http://www.hdfever.fr/2014/03/26/philip...

Caractéristiques techniques de la série PUS7809 :

Téléviseur Smart TV LED 3D
Rétroéclairage Edge LED
Définition Ultra HD (3840 x 2160 pixels), 16:9, dalle 10 bits
Traitement vidéo : Pixel Presice Ultra HD & 3D Super Resolution (upscaling 4K 2D et 3D)
Sharpness Ultra Résolution : accentue les détails sur une image UHD native ou upscalée
Processeur Quad Core
Easy 3D : 3D passive
Micro Dimming Plus pour renforcer le contraste
Design ultra slim de la gamme 2014
Full Screen Gaming (jouer à deux en plein écran grâce à des lunettes polarisantes)
3D Effects : profondeur 3D, conversion 2D-3D
Compensation de mouvement : Perfect 3D Natural Motion 600 hz
Fréquence d’affichage native : 100/120 Hz

Ambilight Spectra2 (2 côtés ) : éclairage d’ambiance
Système audio embarqué : 2 x 7,52 W + 10 W RMS + Ambi Woox
Smart TV : TV de rattrapage, navigateur internet, applications en ligne, vidéo en ligne, application My Remote, navigateur internet, compatible avec clavier USB et souris, DLNA certifié, Skype 720p
Wi-Fi Smart Screen et Miracast : diffuser le contenu d’une tablette, ou d’un smartphone, d’un PC portable sur la TV en Wi-Fi
Multiroom client / server
USB & UPnP : DivX Plus HD, MKV, AVI, TS, M2TS, WMV, AC3, MP3, WMA, DTS, Sous-titres
Connectique : 4 HDMI 1.4 dont 1 seul compatible UHD/HDCP 2,2
3 USB, WiFi, Ethernet LAN, CI+, Easylink (HDMI-CEC), Ethernet, YUV, Coaxial
Tuner : DVB-C, DVB-T2, DVB-S2 avec fonction PVR et Timeshift
EPG Gracenote avec programmes sur deux semaines, photos, infos sur les acteurs, etc
Accessoires fournis : télécommande avec clavier (pas de pointeur ni de contrôle vocal contrairement à la série 8000), 4 paires de lunettes 3D, 2 paires de lunettes pour le mode Full Screen Gaming

Disponible au mois d’avril 2014 avec les prix indicatifs suivants :

Philips 42PUS7809 (107 cm) : 1 199 €
Philips 49PUS7809 (124 cm) : 1 499 €
Philips 55PUS7809 (140 cm) : 1 999 €

Google prevajalnik pa bo :D
««
16 / 223
»»